Kanada – Yukon – Trapperritt

 • Yukon
 • Yukon
 • Yukon
 • Yukon
 • Yukon
 • Yukon
 • Yukon
 • Yukon
 • Yukon
 • Yukon
 • Yukon
 • Yukon
 • Yukon
 • Yukon
 • Yukon
 • Yukon
 • Yukon

Denna expedition till Yukon, vid Kanadas gräns mot Alaska är en sann vildmarksupplevelse och naturskönhet med glaciärer, gröna dalar, porlande floder och kristallklara sjöar, mjuka ängar, förtrollande skogar och en oändlig tundra. När midnattssolen lyser över de magiska skogarna och bergen sker något helt osannolikt med ljuset. Medan sensommarens färger tar vid och sätter landskapet i ”brand” redan i slutet av augusti. Oavsett tid för din resa, ges fantastiska möjligheter att fotografera och uppleva något riktigt storslaget. Resan passar perfekt för den riktigt äventyrslystne med två övernattningar i timmerstugor, en på hotell och nio nätter i fjälltält. Det blir en riktig ridexpedition genom det orörda landskapet, en oförglömlig äventyrsritt!

I denna oförstörda natur följer du stigar och rider över landskap som utgör boplats för vilda djur som bl a hjort, älg, ren, björn och varg. Detta landskap har varit känt under Klondike Gold Rushtiden och gamla historier berättas fortfarande runt lägereldarna. Ett äventyr för livet!

Inkvartering & Måltider

Två nätter i timmerstuga, nio nätter i camping och en natt på hotell. Baslägret består av en enkel timmerstuga utan el och rinnande vatten beläget 1600 möh. Det finns dock möjlighet att duscha med varmt vatten.

Alla måltider ingår på denna resa förutom middag dag 12 och alkoholdrycker. Nedan följer ett exempel på vad man får.
Frukost: apelsinjuice, ägg, korv eller bacon, pannkakor, te eller kaffe.
Lunch: kalla kötträtter/kallskuret, ost, bröd, torra frukter.
Middag: soppa, kött eller grillad fisk, pasta eller ris, grönsaker, kakor och frukter. Det finns även mat för vegetarianer.

Hästar & Ridning

Hästar
Pålitliga hästar, de lever i vildmarken året runt, är mycket säkra på foten och kan sitt jobb. De är westernridna hästar med westernutrustning.

Ridning
Du ska vara bekväm i vildmarken (eller i vart fall förberedd att göra det med öppet sinne). Du ska vara beredd att tillbringa många timmar på sadeln. Tempot är knappast högt då packhästar medföljer som bär all packning, det är äventyret, naturen och stillheten som är det viktigaste på denna resa. Det blir ibland långt mellan tillfällen att tvätta sig, det kan vara tröttsamt men aldrig tråkigt. Bara sagolikt vackert! Terrängen är ibland svårframkomlig (klättring) och du bör vara förberedd på att ibland kliva av och gå. Du är ansvarig för din egen häst (sadla och tar hand om den) och lära dig tekniken att packa utrustning på en packhäst. Ditt deltagande i att sätta upp och ta ner lägret (tältuppsättning, ved insamling, matlagning och vatten) kommer att uppskattas.
Viktgräns: 95 Kg

Utrustning
Dina personliga redskap transporteras med packhästar. Medtag själv sovsäck och luftmadrass samt handduk. Mjuk vattentät 60-80 liter påse krävs och varma kläder och regnkläder. Mer utförlig packningslista ges närmare resan.

Din guide
Er guide/trapper är ursprungligen från Québec, han har bott i Yukon de senaste 18 åren och brinner för att dela med sig av sina erfarenheter från det vilda.
Han driver häst expedition på sommaren och slädhund på vintern. Han har utvecklat en stor kunskap om marken, vildmarken och djurlivet och han är alltid entusiastiska att dela med sig av sina kunskaper. Han är även första hjälpen certifierad.

Flyg & Transfer

Ni flyger till staden Whitehorse i Yukon Kanada där transfer hämtar er på flygplasten.

2014

(Med reservation för eventuella ändringar)

Inkvartering, helpension (förutom 1 middag), ridning, transfer till och från Whitehorse, guide, hästar, packhästar, ridutrustning (western sadel, sadelväskor), campingutrustning och satellittelefon.

Ingår ej: Flyg, middag dag 12, alkoholhaltiga drycker, sovsäck och liggunderlagg/luftmadrass.

TRAPPER RITT
Deltagare: Gruppstorlek: 2-6 ryttare max.
Ridning: 7 dagar med 4-6 timmar och en dag med ca 1.5-2 timmar i sadeln.

DAG FÖR DAGPROGRAM

( Ungerfärligt program med reservation för eventuella ändringar)

 • DAG 1 Ankomst Whitehorse – Shine valley
  Ni landar i Whitehorse på kvällen, Pierre guide & värd för denna expedition möter er och kör er till ranchen Shine Valley. Detta blir den första erfarenheten av midnattssolen i Yukon (juni) med övernattning i stugan.
 • DAG 2 Shine valley (1,5 h ridning)
  Efter en avkopplande frukost och en genomgång med Pierre är det dags att träffa hästarna. En inledande ritt för att lära känna din häst och omgivningen.
  Åter till baslägret för lunch.
 • DAG 3 Shine valley – Bonnyville lake (4 h ridning)
  Förhoppningsvis efter en god natts sömn och en rejäl frukost, förbereder du avresan med att packa väskorna. Hästen gör du själv i ordning, men du får hjälp med utrustningen tills du känner att du har koll på det. Turen startar mot öknen.
  Ridningen kommer att ta ca fem timmar denna första dag, till en vacker sjö (Bonnyville Lake) där tälten slås upp för natten. Efter att hästarna blivit omhändertagna samlas alla för att laga middag. Om du gillar flugfiske finns det gott om fisk i sjön.
 • DAG 4 Bonnyvile lake – Ibex mountain (6h ridning)
  Efter frukost och packning fortsätter ritten till Ibex Lake, där ni rider längs Yukons mest storslagna bergskedjor. Ni kommer även passera längs sjöns fina stränder omgivna av tallskog eller längs prärien där Ni möjligen kommer att se björn, varg och många andra vilda djur beroende på vädret. Idag kommer ni att täcka runt 40km innan Ni når Ibex Lake.
 • DAG 5 Ibex mountain – Mud lake – Rose creek (6-7h ridning)
  Morgondagens resa tar dig ovan trädgränsen, med betraktningsläge för vilda djur mot Mud Lake, en av de gamla sjöarna. Ni ska stanna för lunch och powernap vid Mud Lake stranden, därefter vidare till Rose Creek för övernattning.
 • DAG 6 Rose creek – Rose lake (5h ridning)
  Landskapet förändras idag, ni lämnar vargen bakom er och gör en ny väg genom alpina ängar längs en gammal väg med utsikt över en isig dal. Ni har även den mäktiga kustnära bergen till sydöstra. Marken är håvad med sjöar som skapats av bäverdammar. Efter lunch ska ni till Rose Lake. Resten av dagen tillbringas fiska på den magnifika sjön.
 • DAG 7 Rose lake (vilodag)
  Idag är en vilodag, ni kan ägna tiden åt fiske, vandring och simning om det är tillräckligt varmt. Den som bara sitter stilla, kan njuta av den rika naturen av vilda djur och växter och inte minst tystnaden. Ni kommer att upptäcka många unika fåglar som t ex örnar, ankor, gäss och många andra flyttfåglar. Lägret stannar där för dagen och ni väntar på ankomsten av flygplanet som levererar mat och proviant för resten av ritten! Spännande!
 • DAG 8 Rose lake – Big ben (5-6h ridning)
  Utvilade och redo att fortsätta vidare. Dagens resa tar er genom skogen till de stora öppna slätterna. Efter lunch lämnar ni alpinlandskapet och följer Watsonfloden in i den djupa skogen. Middagen och övernattningen kommer att ske vid en trapperstuga med utsikt över bergskedjan och en liten sjö. Runt lägerelden berättar Pierre om de spännande expeditioner som kom för att gräva guld…
 • DAG 9 Big ben – Watson river (4h ridning)
  Efter en god natt sömn i trapperstugan och en härlig frukost kommer ni att ta an den gamla Watsonleden som tar Er genom den öppna skogen med urgamla träd. Idag är en stor dag för att få se älg, goda chanser alltså! Dagens ridning kommer att täcka ca 20 km innan nästa lägerplats nås. Den ligger i en stor härlig skog i närheten av floden Watson. Ett friskt kvällsdopp kanske? Efter middagen grillas marshmallow över lägerelden och utsikten beundras när solen går ner och månljuset tar vid.
 • DAG 10 Watson river – Alligator lake (6h ridning)
  En lång stigande ritt till alpina ängar, Ni kanske måste leda hästarna till fots i max en timme mot Alaskaglaciären. Ni korsar sedan en stor platå och sedan rider ni nerför mot de sandiga stränderna vid Alligator Lake (så kallade på grund av sin form som liknar en aligator i formen). Ni kommer att övernatta här vid stranden (en underbar campingplats).
 • DAG 11 Alligator lake – Coal lake (5-6h ridning)
  Landskapet öppnar upp i generösa öppna ytor och ni täcker upp 40 km till Coal Lake. En annan stor plats för fiske och bad. Tältet sätts upp på stranden för en sista övernattning i det vilda. En underbar kväll runt lägerelden med berättelser och samtal om den gångna expeditionen och alla upplevelser rundar av dagen.
 • DAG 12 Coal lake – Shine valley – Whitehorse (4h ridning)
  Lägret tas ner och packas undan. Campingutrustning och bagage flygs tillbaka till Whitehorse. Ni säger adjö till hästarna och körs till Whitehorse för en trevlig varm dusch och bekväm natt på hotellet. Middagen kan ätas på en restaurang i närheten (på egen bekostnad).
 • DAG 13 Whitehorse
  Dags att åka hem, flygplatstransfer från ditt hotell efter frukost.
  Du kan boka ett flyg som går från ca 12.00 och framåt.
Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*