Italien – Toscana – Westernträning och långritt

 

Denna högklassiga ridanläggning med westerninriktning ligger vackert inbäddad i Monte Amiatas gröna dalgångar ca 170 km norr om Rom och ca 145 km söder om Florens. Med fokus på välskolade och välskötta hästar som betar ute året om i de ljuvligt gröna sluttningarna och god, vällagad mat blir det här den perfekta resan för alla typer av ryttare. Hit reser ofta unga ryttare som vill träffa likasinnade och eftersom det finns så många olika program är det mycket vanligt med återkommande resenärer år efter år. Välj mellan många olika långritter med inkvartering i tältläger på nya platser varje natt, eller inkvartering på gården med ridträning på anläggningen. Ett välkommet inslag för landets alla westernentusiaster som vill prova ridstilen utomlands!

Hästar & Ridning

Här strövar närmare 100 hästar på de egna ägorna, däribland haflingers, appaloosas, paints, maremanner och arabkorsningar mm. Alla hästar är tränade i westernridning och de som används på långritterna är speciellt anpassade för ridning i naturen. Ryttare på olika nivåer är välkomna och de grundläggande hjälperna för westernridning gås igenom ordentligt den första dagen. Då man sitter väldigt stadigt i westernsadeln och det är mjukt att sitta ner även i trav, lämpar sig ritterna bra för tex medföljande ryttare som kanske är mindre erfarna. Mer erfarna ryttare får träningen anpassad efter sin egen nivå.

Transfer & Tåg

Alla långritter börjar och slutar på lördagar. För stationära ritter kan ankomstdagar anpassas efter önskemål.
Gemensam transfer från flygplatsen
Upphämtning på lördagar med gemensam transfer till och från Fiumcino eller Ciampino flygplats: Enkel väg: 85€/person, tur och retur 160€/person. Transfer från Ciampino kl 16, Fiumcino kl 17:00. Framme på gården ca kl 19:30. Avresa hemresedagen kl 9:30, framme på Fiumcino kl 12, Ciampino kl 13:00.
Tåg från Rom och gemensam transfer from Chiusis
Ni kan även ta tåget från Rom till Chiusi. Transfer till och från Chiusis tågstation kostar 35 € och tar ca 1 tim. Förutsättningen är att man kommer till stationen med tåget som anländer från Rom kl 09:00, kl 10:00, kl 17:00 eller 18:00 (man bör landa på Roms flygplats senast ca 13.00-13.30), transfern går från Chiusi kl 18.00. Då är Ni framme på gården ca kl 19 – 19:30.
Flyget från Rom hem till Sverige bör bokas med avgång ca 16.00-16.30. Tågtidtabellen kan ändras, kolla gärna extra på hemsidan nedan! Tågresan tar totalt ca 2 timmar. Tågbiljett kan lösas tur och retur direkt och kostar ca 60€.
Info om tågtider: Pdf-fil:  Trenitalia 
Tågstationens namn i Chiusi är Chianciano Terme.
Extra transfer för andra tider än ovan angivna
 Om Du vill boka flyg med andra tider, kan Du boka individuell transfer till och från tågstationen för totalt 70€/person. Då bestämmer Du tider själv. Det går också bra att boka transfer hela vägen från och till Roms flygplats. Pris 230€ per bil, enkel väg.
All transfer betalas på plats.

OBS! Denna anläggning accepterar kreditkort så som VISA, Mastercard, American Express and Maestro card att betala transfer och ev andra utgifter med.

Program 2015

( Med reservation för eventuella ändringar )

Inkvartering 8 dagar / 7 nätter, helpension och ridning. Transfer tillkommer enligt ovan.

Lågsäsong: 28 mars – 1 November
Högsäsong: 25 Juli – 22 Augusti

Övrigt: På gårdens restaurang serveras en gemensam middag kl 20:00 varje kväll. Om Ni på ankomstdagen anländer senare kan köket förbereda en lättare måltid med kallskuret, grönsaker och ost som väntar på Er i baren. De vill dock att Ni redan innan avresa meddelar om Ni vill ha mat när Ni anländer.

LÅNGRITTER
7 nätter, 6 riddagar, Lör – Lör
Med boende på lantgårdshotell: Samtliga långritter har ett program på 7 nätter och 6 riddagar. Normalt sett så är dagsetapperna på 5-6 timmar, som är uppdelade i en längre tur på förmiddagen och en kortare tur på eftermiddagen.  Övernattning på charmiga lantgårdshotell (agriturism) där ni bor i dubbelrum. Speciellt fokus på god mat tillagad av råvaror.
Ridtid: 6 riddagar5 – 6 tim per dag
Antal deltagare: Min 4 – Max 8

SPECIALRITTER
7 nätter, 6 riddagar, Lör – Lör
Kombination uteritt & boskapsdrivning: En underbar ritt i området av Maremma där Ni startar veckan med ridning kring lantgårdens område för att sedan möta upp de lokala boskapsfösarna och delta i deras arbete med att bland annat fösa kor. En fantastisk upplevelse som passar erfarna ryttare.
Ridtid: 5 tim per dag, 2 dagar uteritt och 4 dagar boskapsdrivning.
Antal deltagare: Min 4 – Max 8

Boskapsdrivning i Maremma: Till skillnad från Kombination uteritt & boskapsdrivning så rider man här hela veckan tillsammans med boskapsfösarna och deltar i deras dagliga arbeta.
Ridtid: 5 tim per dag
Antal deltagare: Min 4 – Max 8

UNGDOMSRITT MED CAMPING
7 nätter, 6 riddagar Lör – Lör
Ett underbart äventyr för unga ryttare där man bor 3 nätter på lantgården och 4 nätter i tält.
Tältlägret flyttas till nästa ställe med jeep som kör ert bagage, ett stort tält för måltider och klädombyten, vatten för personlig hygien, tvåmannatält med bekväma madrasser samt ett elektriskt stängsel för hästarna. Ritterna leds av två erfarna guider. Picknicklunch görs i ordning på morgonen och tas med i sadelväskan.
Ridtid: 5 – 6 tim per dag
Antal deltagare: Min 6 – Max 10 / Ålder: 16 – 22 år

STATIONÄR RITT & GÅRDSVISTELSE
För den som är bekväm går det bra att boka en vecka med inkvartering i de trevlig husen på gården och äta de flesta måltiderna i den egna restaurangen. Här finns möjlighet att träna westernridning hela veckan.
Ridtid: 24 tim per vecka
Datum: Flexibla datum!

KOMBIRITT
7 nätter, 6 riddagar, Lör – Lör
Det går också bra att prova på en kombinationsresa med boende på gården hela veckan, där 3 riddagar ägnas åt träning på ridvolten och / eller uteritter (ca 2 timmar per dag ) och de 3 sista riddagarna ägnas åt långritter där ryttarna körs tillbaka till gården för inkvartering.
Ridtid: 3 dagar 2 tim per dag och 3 dagar 5-6 tim per dag.

WESTERNTRÄNING KURSER
För er som är helhjärtade westernryttare och vill förkovra er i denna ridstil finns speciella träningsveckor. Välj mellan endast lektioner eller med både lektioner och uteritter. Inkvartering på lantgården.
Ridtid: Endast lektioner 12 tim per vecka / Lektion & Uteritt 24 tim per vecka.

Begär veckoprogram på dessa ritter.

Resekommentarer

Vi bokade Långritt med boende på lantgårdshotell och det var en helt fantastisk upplevelse som slår allt vi tidigare varit med om vad gäller långritt i Europa! Peter och Inger Qvarfordt, maj – 09

Vi hade en superbra resa! Tyvärr var vädret inte så bra men det vägdes upp av allt annat: Fina, rena rum, underbar mat, jättebra hästar och fantastiskt vänlig, glad personal! Nästa år vill vi resa igen! Jessica Kerj-Lindegren, april – 08

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*