Wales vidsträckta hedar

Tre spektakulära ritter som går genom den vilda walesiska naturen, genom trolska skogar, över böljande hedar och in i genuina små byar. Mitt i detta fascinerande landskap finner Ni vårt ridcenter som har drivits av familjen Turner sedan 1970. Under veckan kommer Ni att njuta av de stadiga och pålitliga hästarna, de charmiga byarna, de traditionella pubarna och det gröna böljande landskapet.
Ni kommer snart att förstå varför hästen är det ultimata terrängfordonet! Mineralhaltigt källvatten, klar bergsluft, god mat och öl kombinerat, garanterar Er en perfekt långritt!

Inkvartering & Måltider

Det bekväma 1800-talsgästhuset vid Cwmfforest är berömt för Marias smakliga matlagning. Ni bor i enkel-, dubbel- eller flerbäddsrum och delar badrum med övriga deltagare. Utomhusjacuzzi finns på anläggningen så glöm inte badkläder!
Helpension under hela vistelsen förutom onsdag kväll då ni körs till en pub/restaurang och äter middag på egen hand (gårdens eget kök har alltid stängt på onsdagskvällar). Luncherna är antingen picknickluncher i det gröna eller en värmande lunch på lokal pub eller restaurang. Till middagarna serveras måltidsdryck (vatten, juice). Önskar man öl/vin kan man köpa det på plats, eller ha med sig eget. Kostnad för dryck på lokalrestaurangerna tillkommer.

Hästar & Ridning

Hästarna som används är alla av rasen Welsh cob: kompakta, intelligenta och överlägset säkra på hovarna. De lever hela sitt liv i naturen och dessa friska och välmående hästar blir ofta 30 år eller mer. Sadlarna man använder är bekväma långdistanssadlar. Viktgräns: Runt 85 kg, men också lite beroende på kondition, längd och ridkunskaper. Vänligen kontakta oss för mer detaljer om du är osäker på ridnivån.
Programmet Wales berg och dalgångar går även att göra kortare, antingen följer man med de första fyra nätterna eller de sista. Hör med oss om pris och tillgänglighet.

Flyg & Transfer

Flygpris: Från Sverige till London Heathrow, pris från ca 1.500:- inkl skatter (SAS eller British Airways). Lägre kampanjpriser förekommer ofta och bokas i mån av plats.
Ni bör boka flyg med ankomst till London tidig eftermiddag och med avgång tidigast på eftermiddagen. Detta för att inte behöva anlända för sent till anläggningen och behöva åka för tidigt på hemresedagen.
Ni bokar flyg själva.

Närmaste stad är Abergavenny (ca 2 mil), dit går buss och tåg från London, därifrån transport med taxi eller transfer från gården (pris 40 £ t/r, betalas på plats).
Vi bokar transfer från Abergavenny till ridanläggningen. Buss eller tåg från London bokar ni däremot själva.

Ridprogram 2015

(Med reservation för eventuella ändringar)

Inkvartering 7 nätter, måltider enligt specificerat och ridning enligt program.

Icke Ridande: Halva priset.

WALES BERG & DALGÅNGAR
The Black Mountains är ett relativt outforskat område av högt belägna hedar mellan de pittoreska dalarna Wye och Usk, vilket erbjuder ett av de bästa områdena för terrängridning man kan finna i Storbritannien. Ni rider sex olika dagsritter från farmen, mellan 13-29 km varje dag. Det finns också möjlighet att under veckan rida en halv dag och sedan spendera resten av dagen med att utforska någon av de lokala marknadsstäderna i Brecon, Hay-on-Wye eller Abergavenny.
Lör-Lör, 8 dagar/7nätter
Helpension, förutom middag 1 kväll.

DET BÄSTA AV WALES
Denna långritt erbjuder en utmaning för den erfarne ryttaren. Turen går mestadels över glömda ridvägar, öppna hedar och till en del över privat mark. Detta är en ansträngande långritt avsedd endast för erfarna vuxna ryttare med god kondition. Ritten innehåller långa perioder av ansträngande trav och galopp. Första och sista nätterna bor Ni på gården, övriga nätter på små hotell längs vägen. Under de sex riddagarna färdas Ni från ena sidan av Wales till den andra, och upplever naturens alla skiftningar från hästryggen.
Lör-Lör, 8 dagar/7 nätter
Helpension, förutom middag 1 kväll.

NATIONALPARKSRITTEN  (Långritt med pubtema)
Denna ritt tar en ryttare med normal kondition 135 km på 6 dagar inom Breconområdet, med stopp i bl a byarna Talybont och Llanthony. Ni stannar för lunch på flera historiska lokala pubar med ett bra utbud av ölsorter! Ritten går ofta över en höjd av 610 m över havet, vilket ger en spektakulär utsikt över det vackra Walesiska landskapet. Detta är en lite lugnare ritt (dock ingen promenadritt!) med betoning på att njuta av naturscenerierna.
Ni bor 5 nätter på gården och 2 nätter på mysiga guesthouse. Hästarna övernattar längs vägen och Ni skjutsas tillbaka varje kväll.
Lör – Lör, 8 dagar/7 nätter
Ridtid:  ca 14 mil fördelat på 6 riddagar
Helpension, förutom middag 1 kväll

HELGRESA
En passande vistelse för den som vill göra ett kortare avbrott i vardagen eller är på resande fot i landet och vill stanna till för en liten äventyrligare upplevelse.
Tor-Sön eller Fre-Mån, 4 dagar / 3 nätter. För att förlägga vistelsen mitt i vecka, hör med oss om  möjlighet finns!
Ridtid: 2 riddagar, 1,5-2,5 mil  per dag beroende på gruppens ridvana.
Helpension under 2 dagar / Halvpension 1 dag
Datum:  Valfritt

 

Resekommentarer

Mycket bra hästar, kändes nästan som att rida sin egen. Fantastisk ridning! Bra ledare. Landskapet så otroligt vackert med berg och dalar. Jag återkommer gärna fler gånger!
Anna Hedlén, augusti 2010

Wales var i alla avseenden bra, dvs hästar, ledare, rum och mat. Värdparet tog väl hand om sina gäster.
Bo och Felicia Linander, juli 2010

Trevliga hästar, vacker och vild natur, rejäla dagsetapper.
Monika Thunberg, augusti -06

Jag vill passa på att tacka för en alldeles fantastisk ridvecka. Det var den bästa som vi har upplevt och vi har vid det här laget rätt bra erfarenhet. Allting var perfekt, ridning och hästarna suveräna. Vi är mycket nöjda.
Anders & Martina, november -03

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*