Uruguay – Sagolika slätter och pudervita sandstränder

Vår pärla i Sydamerika, Uruguay erbjuder prisvärdhet, fin ridning, storslagen natur och underbar miljö. Landets ringa storlek och låga antal invånare gör det till en spännande nyhet som få känner till. Landet har oerhört mycket sevärt i form av oförstörd natur, vacker kust, våtlandskap och fågelrika laguner, palmöar, natursköna skogar, savanner och porlande floder som mynnar ut i Atlantens blå dyningar. Det vilda djurlivet är en exotisk och spännande överraskning. På klipporna ligger ofta sälkolonier och solar, längs kusten hoppar lekande delfiner i vågorna och med lite tur skymtas även val.
Våtmarkerna utgör boplats för flera unika djur och fågelarter. Bl a svarthövdad svan och den söta capybaran som vadar i vattenbrynet. I skyn ses och hörs ofta tjattrande papegojor av olika slag. Förutom djuren är lokalbefolkningen ett trevligt sällskap på resan, gästfriheten är stor vart man än kommer på landsbygden. Landets historia präglas av världsomseglande européer som gör att kulturen skiljer sig från många av grannländerna.
Invånarna är mycket välutbildade och har den högsta läs- och skrivkunnigheten i Sydamerika. Här är brottsligheten mycket låg, så Du kan känna Dig trygg på resan. För Dig som vill uppleva något annorlunda och föredrar westernridning är detta en underbar resa som garanterat blir en succé. Dessutom går det utmärkt att ta med icke ridande vänner på resan, då det erbjuds många spännande aktiviteter för dem. Paula och Alejandro är hängivna hästälskande värdar och guider som välkomnar Dig till denna vackra och storslagna del av landet. Säkert blir resan ett underbart och annorlunda ridäventyr helt olikt allt annat Du tidigare upplevt!

En passande resa för Dig som vill göra sällskap med fler av våra resenärer på resan. Denna resa har gjorts om lite efter att vi provade Uruguay. Nu är det en ändå bättre resa helt enkelt!
Vi vill gärna slå ett extra slag på trumman för denna resa, ge den en chans även om Uruguay är okänt för oss svenskar, det är en UNDERBAR resa!

Inkvartering & Måltider

Standarden på de olika inkvarteringarna är likvärdig ( första natten på 3 – 4 stjärnigt hotell ). Oftast är det inkvartering på ”estancias” och familjeägda gårdar som har härbärge för förbipasserande, äventyrslystna resenärer. Ibland bor man på små hotell vid kusten eller riktiga rancher där boskapsskötsel är huvudnäringen. Kombinationen av allt detta ger Dig en härlig inblick i livet och kulturen i landet. Vissa hotell har pool. Inkvartering sker i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg debiteras om Du inte vill dela rum med annan ryttare av samma kön. Alla rum har privat badrum med god standard.

Måltider
Alla måltider inkl mineralvatten ingår. Läckra kötträtter serveras i rikliga mängder. Hemlagad mat från trakten och grillkvällar är också uppskattade inslag. Alkoholaktiga drycker mm betalas efter förbrukning under resan

Hästar & Ridning

Hästarna är huvudsakligen sk Criollos som dock är lite större än vad som förekommer i grannländerna. De är säkra och stadiga hästar med gott hjärta för sin uppgift. Ridstil och utrustning är sydamerikansk westernstil.
I regel får varje ryttare tre hästar under en resa och det finns alltid extra hästar med på resan.
Av praktiska skäl körs hästarna och ryttarna ibland till de olika områdena. Det är alltså inte alltid ridning från ett ställe till ett annat. Mycket anpassas också efter omständigheter som väder och lämplig terräng, men helt klart är att ridningen blir mycket variationsrik och fin!
Maxvikt 95 Kg, undantag medges. Om ryttarens vikt visar sig överstiga viktgränsen 95 kg tillkommer ett tillägg på 290 US$ som betalas på plats.

Icke ridande resenärer

För medföljande resenärer som inte rider, eller bara vill prova lite ridning, ordnas andra aktiviteter. Vandring, fågelskådning, cykling, fiske, kanotfärder, jeepturer, strandvistelse och poolbad samt korta provritter arrangeras för dem när Du rider.

Kombinationer och förlängningar

Hör gärna med oss om förslag på golfspel, fågelskådning, förlängningar eller sol och bad vid kusten före eller efter ridresan. Det går utmärkt att kombinera med vistelse för icke ridande resenärer. Vi skräddarsyr Er förlängning! Vi kan även boka olika kombinationer med avslutning i Brasilien, Argentina, besök vid Iguazufallen mm. Även romantiska upplägg för två på tu man hand!
Av flygtekniska skäl (flyget kommer fram på eftermiddagen) är det oftast nödvändigt att lägga till en transfer till huvudstaden Montevideo och en första hotellnatt inkl frukost där. Upphämtning och ridresans start sker sedan nästföljande morgon.

Säsong

Ridresorna arrangeras under årets bästa månader klimatmässigt. Oktober till slutet på december samt från slutet av februari till slutet av april, men även andra månader kan bokas. Dagstemperaturerna ligger på behagliga ca 20-25 grader.
Vi erbjuder ett antal fasta datum under året där Du som resenär från Sverige rider tillsammans med ryttare från andra länder. Egna datum och grupper kan erbjudas för sällskap om 4-12 personer.

Flyg

Ni bokar flyg själv till Montevideo.
Flygbiljetter kan bokas med olika flygbolag och i regel är det endast ett byte på vägen och flyg över natten både till och från Uruguay. Det är ofta nödvändigt med en första natt i Montevideo (flyget kommer ofta fram så sent att ridreseprogrammet startat). I dessa fall blir det avresa från Sverige 2 dagar före ridresans start och hemkomst dagen efter.
Tid för hemresa ska bokas med avgång efter kl 19.
Avreseskatt från Uruguay betalas vid hemresan, ca 30 $.

Transfer

Transfer till och från flygplatsen i Montevideo ingår liksom alla andra nödvändiga transporter.

2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

LAND & KUST RITTEN
Lör-Lör 7 nätter, 7 dagars ridning varav 6 hela dagar + 1 halv dag.
Härliga långa dagar i sadeln i något av det finaste landskap som erbjuds att uppleva till häst.
En ritt som har ganska högt tempo och passar därmed medelgod till van ryttare. Ni rider över sanddyner, på isolerade stränder och vidare in i landet genom palmdungar, skuggiga skogar, förbi våtmarker och genom national parker. Landskapet inbjuder till en hel del galopper.
Inkvartering 7 nätter, alla måltider inkl mineralvatten (förutom 1 dag), ridning, vistelse i Montevideo, guider och gauchos.
Antal deltagare: 4 – 12 personer
Ridtid: 6 dagar Ca 4 – 6 timmar per dag, 1 dag (hemresedag) några timmar på förmiddagen beroende på hemreseflyg.
Icke Ridande är också välkommna
Tillägg :
För tyngre ryttare: Får extra häst att byta med.
Enkelrumstillägg möjligt

Extra övernattning i Montivideo: Hör med oss om pris!

Dag för Dag program Pdf-fil:
Dag för dag program och förlängningsförslag (pdf) »

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*