Cuba – Upplev västra Cuba till häst

Nu har vi äntligen tagit fram en helt unik och storslagen resa som öppnar upp möjligheten att se Cuba på ett helt unikt sätt där bekantskap med lokalbefolkning och riktigt fina naturupplevelser ges. Den vänligaste provinsen i Kuba, även kallad den gröna provinsen är en gåva från naturen. Här odlas tobak i de enastående bördiga markerna och dalarna, och det är inte vilken tobak som helst utan just den som används för att göra ”Habanos” gamla kubanska cigarrer, de bästa cigarrerna i världen! Provinsen har två bergskedjor, den ena Sierra de los Órgoanos är av stort geologiskt värde. Här får vi bland annat se Viñales Valley med sina ”mogotes”, eller nåldynskullar som de även kallas, flera vackra och mycket intressanta grottor, däribland ”Indian Cave” och ”Santo Tomás” grottsystem. Viñales är det perfekta området ridning samtidigt som du upptäcker och njuter av den vackra naturen och det inhemska djurlivet. Närkontakt med bybor, jordbrukare och gamla gummor & gubbar längs vägen är några av höjdpunkterna.

Flera faktorer gör Kuba till en perfekt destination för din rid semester; det förunderliga landskapet, den grönskande vegetationen, de majestätiska bergen, det härliga klimatet, kubanernas gästfrihet, Kubas historia, tobaksplantagen, musiken, dryckerna och de underbara stränderna. Allt blir en fin helhet i kombination med ridningen!

Inkvartering & Måltider

Inkvartering sker på en blandning av olika hotell och pensionat. I Havanna första natten blir det på ett mycket bra 4-stjärnigt hotell (Hotel Presidente eller liknande).
Därefter blir det boende på enkla reservat/lodger, 3 stjärnigt hotell och en local ”Finca”.
Standarden är blandad, alla ställen har sin charm med en liten pool och något har ev spa. I regel har alla rum eget badrum.

Måltider
Alla måltider från frukost dag 2 till frukost avresedagen ingår. Vissa drycker ingår, övriga betalas på plats.

Hästar & Ridning

De flesta av hästarna är en blandning mellan spanska araber men även några Brenton korsningar. Vi rider i engelska sadlar men det finns även tillgång till westernsadlar.

Flyg & Transfer

Flygresan bokas till Havanna.

Transfer
Gemensam transfer från Havannas flygplats till hotellet ingår, detsamma tillbaka sista dagen. Om någon behöver egen transfer på grund av udda tider, tillkommer det en kostnad för det (ca 25€). Hör med oss när flyget ska bokas (vilka tider de som redan bokats ankommer och avreser) så försöker vi få till det.

Övrigt: På Cuba måste man betala en utreseskatt på flygplatsen  när man reser hem, ca 20 €.
Det är också kutym att ge dricks till guiderna och musikanterna som uppträder några av kvällarna, ca 40€.

2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

ÄVENTYRLIG RITT PÅ VÄSTRA CUBA
9 dagar/8 nätter/6 dagars ridning
Nu kan vi äntligen erbjuda en helt unik och storslagen resa till något så intressant som Cuba!
Viñales är det perfekta området för ridning samtidigt som du upptäcker och njuter av den vackra naturen och det inhemska djurlivet. Närkontakt med bybor, jordbrukare och gamla gummor & gubbar längs vägen är några av höjdpunkterna.
Här får vi bland annat se Viñales Valley med sina ”mogotes”, eller nåldynskullar som de även kallas, flera vackra och mycket intressanta grottor, däribland ”Indian Cave” och ”Santo Tomás” grottsystem. Cuba är den perfekta destinationen för din rid semester om du vill uppleva mycket under din färd. Ett förunderligt landskap, grönskande vegetation, majestätiska berg samt njuta av det härliga klimatet, kubanernas gästfrihet, Cubas historia, musiken, dryckerna och de underbara stränderna. Allt blir en fin helhet i kombination med ridningen!

Läs mer om resan i “dag för dagprogrammet” längst ned på sidan!

Inkvartering 8 nätter, 6 dagars ridning, alla  måltider under de 6 riddagarna, måltidsdryck, övriga dagar endast frukost samt avskedsmiddag, grupptransfer till och från flygplatsen, transfer mellan Cumbres och Pinar Del Rio liksom back up fordon och guide.
Ingår ej: Flyg, entréavgifter till museum och shower, dryck utöver måltidsdryck, dricks till guiderna och musikanter och utreseskatt från Cuba.
Deltagare: 6 – 12 personer ( 4 – 6 personer räknas som liten grupp )
Ridtid: 4 – 6 timmar per dag

OBS! Beroende på tillgång kan hotellen bytas ut till andra hotell med likvärdig standard.

Dag för Dag program

( Med reservation för eventuella ändringar )

 • Dag 1 Havanna
  Ni blir hämtade på flygplatsen med transfer som tar er till hotellet (förutsatt att tiderna stämmer med övriga deltagare). Kvällen är fri för egna restaurangbesök i Havanna (eller på hotellet).
 • Dag 2 Havanna – Mil Cumbres
  Efter frukost går transfern till provincen Pinar el Rio (ca 2 tim). Där kommer du att rida en ca 5 tim lång tur genom reservatet till bergen Cuabal and Pan de Guajaibón, vilket med en höjd på 692 m är den högsta toppen i Pinar del Rio provinsen. Vi stannar för en välkomstdrink i hemmet till en lokal guajiro familj. Lunchen blir en picknick vid sidan av floden. Middagen intas på Mil Cumbre’s Refuge där du även kommer att tillbringa natten. Med lite tur blir det lite live musik i form av ”criolla musik”.
  Totalt 5 timmar i sadeln denna dag.
 • Dag 3 Mil Cumbres – Rancho San Vicente
  Efter frukost rider du till El Buren. Denna tur tar dig genom bergsdalgångar där du kan se föreningen mellan Sierra del Rosario och Sierra del los Órganos. Frodig växtlighet och skyddade arter av fåglar och träd bjuder på fantastiska naturupplevelser långt från vad andra turister kommer till att uppleva på Cuba. Lunchen blir en picknick vi El Buren där vi kan se hingstarna från denna gård. Middag intar vi på en lokal paladar. Under kvällen kan du välja att följa med till Casa Artex, och se en musikal show (ev inträde tillkommer) eller stanna hemma och vila. Ridning totalt 5 timmar denna dag.
 • Dag 4 Rancho San Vicente – Viñales
  Efter frukost rider du iväg på en lång ritt genom Viñales dalgången. Du rider mellan tobaksplantager, små gulliga samhällen på landsbyggden och de spektakulära ”mogotes”, höga karstberg som tittar upp likt öar från botten av dalgången. Det blir en picknick lunch i hemmet hos ännu en guajiro familj där du kommer få en genomgång i processen av cigarr tillverkning. Incheckning på hotell och middag på en lokal paladar. Ridning 6 timmar den här dagen.
 • Dag 5 Viñales – Mil Cumbres
  Efter frukost går transfern till byn Moncada för ridning genom Sierra Cayo Maria, vi intar en picknick lunch på något mysigt ställe för att sedan fortsätta mot Finca la Guabina där vi inkvartera oss och äta middag, traditionell kubansk musik underhållning på kvällen.
  5 timmar i sadeln denna dag.
 • Dag 6 La Guabina
  Efter frukost beger Ni er ut på en ridtur inom Finca la Guabina området för att utforska det vackra landskapet, picknick lunch. Ni får möjlighet att njuta av en äkta kubansk rodeo. Middag och inkvartering och det bjuds på traditionell kubansk musik underhållning på kvällen. Totalt ca 4 timmars ridning denna dag.
 • Dag 7 La Guabina – Pinar del Rio – Havana
  Efter frukost rider du mot Pinar del Rio. Betagande naturupplevelser löser av varandra den här sista riddagen på Cuba. Ni stannar för lunch på en lokal restaurang innan det bär av mot Havanna igen.
  Middag är på en känd restaurang på 33:e våningen i Focsa skrapan med fantastisk mat och underbar vy över Havanna. Inkvartering på hotell. Totalt 3-4 timmars ridning denna dag.
 • Dag 8 Havana
  Frukost och sedan fri tid för sightseeing i Havana. Valfri transfer till stranden Playas del Este (10€, minst 4 personer). Gruppen äter en gemensam avskedsmiddag på en lokal paladar inne i gamla Havanna.
 • Dag 9 Havana
  Frukost och fri tid för sightseeing innan transfern går till flygplatsen för avresa hem igen.

Resekommentarer

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*