Italien – Umbrien

 • Umbrien
 • Umbrien
 • Umbrien
 • Umbrien
 • Umbrien
 • Umbrien
 • Umbrien
 • Umbrien
 • Umbrien
 • Umbrien
 • Umbrien
 • Umbrien
 • Umbrien
 • Umbrien

 

Kom nära det ”riktiga” Umbrien! Ett ridprogram med mycket bra ridning genom ett oförstört landskap med gröna kullar, avlägsna byar, romerska kyrkor och lummiga kastanjeskogar. Terrängen är varierande med lite klättring blandat med utsträckta galopper på bergsplatåerna. Ridanläggningen ligger en bit utanför Spoleto på en höjd med ljuvlig utsikt över dalgångarna. Gården ägs av en familj som drivit anläggningen i mer än 20 år och fått ett mycket gott rykte. Området ligger ganska högt viket innebär ett behagligt klimat med inte allt för hög värme under sommarhalvåret.

Inkvartering & Måltider

Ni bor i trevliga stugor/lägenheter intill stallet. Flera av dem har egen öppen spis. Alla lägenheter har privat badrum och är fina, fräscha och trevligt inredda. Pool finns att tillgå, beläget ca 5 min med bil från anläggningen.

Alla måltider och drycker ingår. Både lunch och middag består av tre rätter tillagade av främst lokala råvaror, tillsammans med lokala bordsviner.

Hästar & Ridning

Ridningen sker i ett ljuvligt landskap som har fått förbli relativt oexploaterat och där befolkningen lever i harmoni med växter och djur. Ni rider över både kuperat landskap och slätare mark som ger chans till härliga galopper. Ridningen anpassas till viss del efter årstid och möjligheter. Under de varmaste månaderna, när det är fullmåne, kan man ibland byta ut en heldags ridning mot en nattlig tur i månsken upp till berget Monte Acetella. Där mäts ryttarna upp av personal från anläggningen som har arrangerat en middag vid öppen eld och njuter av landskapets skiftningar. För detta program måste man ha god ridvana och kunna hantera en häst i alla gångarter samt erfarenhet av att rida i terräng med lite klättring.

I programmet ingår sex olika dagsritter med lunch ute i naturen där Ni får chansen att uppleva något nytt varje dag. Ridning mellan 3-6 timmar per dag. För den som vill kombinera uteritterna med lektioner kan man byta 2 timmars uteritt mot 1 timmes lektion.
Detta gäller i mån av tillgängliga instruktörer och hästar för lektioner.
Det finns även möjlighet att byta ut en eftermiddag i ridprogrammet där Ni då äter lunch i närheten av poolen och sedan badar under eftermiddagen, innan Ni rider hemåt igen till en extra kostnad av 15€ som bokas och betalas på plats.
Hästar: Angloaraber, Maremma (italiensk ras) mm. Anläggningen har drygt 40 hästar och ponnyer av god kvalitet. Välridna, lyhörda hästar som lämpar sig väl för såväl uteritter, hoppning och dressyr.

Barn/ungdomsläger i åldrarna 12-18 år. 7 nätters inkvartering, 6 dagars ridning med helpension + 2 kvällsaktiviteter som t.ex bowling. Minimum 4 deltagare. Hör med oss om datum och program!

Sommarens äventyrsritt är ett program där man om man vill sover 1 natt i tältläger utöver det vanliga programmet. Anläggningen håller med sovsäck!

Hoppning
Hoppning och uteritter kombination, nu även med ett trevligt kortprogram onsdag-söndag för Er som inte kan vara borta en hel vecka. Datum även på förfrågan. Weekendprogram endast på förfrågan min 4 pers (möjligt min 2 pers)! Inkl transfer tur och retur Spoleto tågstation, inkvartering i dubbelrum 4 nätter, alla måltider inkl vin samt ridning enl program.

Lektioner
Det går även bra att lägga till extra lektioner (hoppning eller dressyr), pris €25 för 1 timme. Bokas och betalas på plats.

Övrigt
Under sommaren erbjuder anläggningen 1 dagsritt med ett längre stopp vid en swimmingpool för sol och bad. Lunch serveras vid poolen och hästarna går och betar i en närliggande hage. Ni rider tillbaka till anläggningen sent på eftermiddagen i tid för middagen.

Tillägg för denna ritt är €15 och betalas på plats.

Aktiviteter för icke ryttare
För icke ridande gäster finns mycket intressant att se och göra, vin/olivoljeprovning, forsränning osv. Vi kan ge många tips på utflyktsmål och sevärdheter. Någon av dagarna passar bra att möta upp ryttarna för lunch. För icke-ryttare ingår inte lunch.

Flyg & Transfer

Hit flyger man enklast med t ex Ryan Air till Ancona eller med Norwegian och SAS till Rom och tar därefter tåg till Spoleto (dock kräver flygtiderna troligtvis en extranatt i Rom)
Transfer ingår och ni blir hämtade på Spoletos järnvägsstation av personal från anläggningen. För Er som vill ha frihet att se lite mer av området och göra egna utflykter kan vi boka en hyrbil som hämtas på Roms flygplats. Hör med oss om pris för hyrbil. Information och bokning av tåg:  Pdf-fil: Trenitalia »

Program 2015

( Med reservation för eventuella ändringar )

Transfer från stationen i Spoleto t/r 7, 5 eller 4 övernattningar i dubbelrum, alla måltider, rimliga mängder vin och drycker, 6, 4 eller 3 dagars ridning med guide.

Fler datum på förfrågan för grupper om minst 4 ryttare.

Högsäsong: Juli & Aug
Lågsäsong: All övriga datum
Stängt från mitten av Oktober – Mars

Ungefärligt veckoprogram

Pdf-fil: Veckoprogram, (endast ett ungefärligt exempel, gäller med reservation för ändringar, pdf) »


UMBRIENS RITT
7 nätter, 8 dagar / 3-6 tim ridning per dag
Antal deltagare: 2-10 personer.


SOMMARENS ÄVENTYRSRITT
7 nätter, 8 dagar / 3-7 tim ridning per dag
Antal deltagare: 2-10 personer
Datum: 6 – 13/6, 18 – 25/7, 8 – 15/8


KOMBINATION UTERITTER & HOPPNING
7 nätter, 8 dagar / 2-6 tim ridning per dag
Antal deltagare: 2-10 personer


KORTVECKA Ons-Sön

4 nätter, 5 dagar / 2-6 tim ridning per dag
Antal deltagare:  min 2 personer

Pdf-fil: Dag-för-dagprogram, (endast ett ungefärligt exempel, gäller med reservation för ändringar, pdf)»


KORT & GOTT
5 nätter, 6 dagar
Antal deltagare: min 2 personer.
Övernattning i tält 1 natt genomförs endast om rid gruppen är på minst 4 personer. Om gruppen blir mindre än 4 personer så byts 1 tältövernattning ut mot 1 extra ridlektion och 1 nattritt.

 

Resekommentarer

Resan var väldigt bra! En otroligt trevlig och omtänksam familj. En väldigt duktig hopptränare som på tre pass fick mig över 1.20 m singel och 1.00 m oxer. Bra hästar, bra mat och stora upplevelser.
Emil Foghammar och Marie Ericsson, juli – 09

Härligt ställe, människor och hästar kan rekommenderas till alla.
Marie-Louise Lindmark, maj – 09

Allting var väldigt bra! Vädret på topp gjorde såklart mycket. Hästarna och guider var bra och maten helt super! Några mer serviceminded personer än familjen här kan jag inte tänka mig. Tack för att ni ordnade festligheter kring min födelsedag (bubbel och tårta).
Eva Carin Liljedahl, maj – 09

Trots att vi bara var två deltagare så ställde de upp med minst två guider (pga språket) varje dag. Agostino hade verkligen ansträngt sig för att ordna bra turer. Maten var otroligt god och vällagad! Vi har bara gott att säga om denna resa!
Anders och Anette Räntilä, april – 09

Ett underbart ställe med fina, goa hästar, härligt folk och fantastisk god mat! Och vilka vyer – kommer sent att glömma.
Maria, september – 08

Nyss hemkommen från Italien/Umbrienresan och resan blev toppen trots att jag hamnade i värsta värmeböljan. Naturligtvis påverkade värmen tempot på ridningen så att det blev lugnare men vi fick ändå en del sköna galopper. En kvällsritt med start kl 18 och hemkomst runt 1 på natten var en riktig höjdpunkt. Nästan magiskt! Naturen är betagande i Umbrien. Gruppen var bra, alla var engelskspråkiga och kunde hantera hästarna. De dagar då vi red halvdagar passade jag på att ta hopplektioner innan middagen, vilket var kul. Lite annorlunda lektioner än hemma, väldigt bra! Jag fick en superbra häst på långritterna, samma hela veckan och på lektionerna fick jag en annan superhäst (Andreas, sonens tävlingshäst). Säkerheten var bra, hjälm obligatoriskt och för dem som red lektion fanns säkerväst att låna. Claire som är engelsk red med oss hela tiden och kollade att allt var bra. Maten var rustik, god och riklig. Hemlagad, umbrisk mat med goda, enkla viner till lunch och middag. Familjen bjöd även in vänner så middagarna blev trevligare och längre för var dag som gick. En rolig och generös stämning runt bordet!
Spoleto är en trevlig stad som rekommenderas för besök, det fanns en hel del att titta på och trevliga restauranger. Det var tryffelfestival i området och maten inspirerades av tryffelsäsongen.
Summa summarum, avkopplande och avslappnande semester, trevliga och generösa värdar, bra hästar och härliga ritter. Rekommenderas varmt! Som vanligt är jag också helt nöjd med hur Ni på Greenways Travel arrangerat och följt upp resan.
Hanna Brogren, juli – 07

Nu är vi kommit hem till Sverige igen efter ridresan i Umbrien, ville bara säga att vi är jättenöjda och glada! Vi hade lite lätt otur med vädret men det var bara en dag som regnade bort, i övrigt var det varmt och fint. Hästarna var trevliga och vi blev mycket väl omhändertagna av såväl Clare som Giancarlo och Agostino med familjer. Maten som erbjuds är både supersmaskig och serverad i gigantiska mängder! =)
Tack för all hjälp!
Kajsa och Johan Lubeck, juni – 08

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Comments

 1. Sara Wåglin says:

  Bästa semestern någonsin! Underbara omgivningar, fantastisk mat, välorganiserade ritter, mysigt boende, trevliga och välskötta hästar och framför allt en fantastiskt trevlig familj med vänner som gjorde allt för att vi skulle få den bästa tänkbara upplevelsen. Missa heller inte att ta ridlektioner av Andrea som är en ypperlig instruktör. Jag kan varmt rekommendera denna resa och vi kommer definitivt att åka tillbaka!

Speak Your Mind

*