Turkiets Riviera

I en av de vackraste delarna av Turkiet, nära Antalya, ligger vår utvalda ridanläggning. Vid sidan av högklassig ridning finns här allt både för den som vill slappna av och njuta av vilsam miljö och för den som vill ha en aktiv semester. Många kulturella sevärdheter, bl a den gamla stadsdelen i Antalya och de unika ruinerna av staden Termessos på en bergsplatå 1050 möh, är väl värda att besöka. Till de världsberömda stränderna mot Medelhavet tar det ca 20 minuter med bil. Här finns ett 20-tal trevliga hästar som passar alla nivåer och åldrar, och man bokar ridning helt enligt nivå och önskemål. Det milda klimatet under vår och höst passar utmärkt för ridning. Här finns något för alla i familjen, oavsett intressen och ridvana!

Boende

Ni blir välkomnade till en trevlig och familjär stämning på vår hästgård som ligger i ett naturskönt område. Gården har 7 st vackert inredda dubbelrum, alla med privat badrum, luftkonditionering och tv. Här finns både inomhusrestaurang och en servering i trädgården där man har utsikt över ridvolten. Apelsinträd, palmer och mandarinträd ramar in den avkopplande uteplatsen. God husmanskost serveras. Ett stort sällskapsrum med öppen spis, bar och videohörna blir en naturlig samlingsplats vid dagens slut. Massage kan ordnas på förfrågan. På somrarna ger den lilla poolen skön svalka. Gården är en sagolik oas långt från massturismen och de stora hotellen.

Aktiviteter i omgivningarna

I den närbelägna nationalparken Olympos och Bey Mountains finns ett fantastiskt utbud av vandring, mountainbike och jeepsafari. Under januari och februari kan man faktiskt åka skidor här! Under de varmare månaderna är en båttur ett uppskattat inslag som kan arrangeras för mindre sällskap. Till Antalya med ett trevligt folkliv och bra shopping är det ca 30 minuter med bil. Skulle Ni vilja hyra en bil ett par dagar under Er vistelse kan anläggningen hjälpa Er med det på plats.

Ridning

Hästar för alla nivåer finns att välja på, allt från trygga haflinger för nybörjare och barn, till välskolade fullblod i olika storlekar. Europeiska varmblod, engelska fullblod, paint, korsningar mm. Ridprogrammet anpassas enligt Er ridnivå och vilken typ av ridning Ni önskar. I grundpriset ingår ingen ridning utan Ni väljer ridpaket efter önskemål. Tider och inriktning bestäms på plats. Extra ridning kan bokas och betalas direkt till anläggningen. Man har duktiga hästar för både dressyr, hoppning och uteritter. En fin sandvolt på 30 x 50 m finns för lektioner ledda av den utmärkta instruktören Susanne. En prisvärd resa med hög klass på dressyren och hoppningen!. Engelska sadlar och träns används.
Engelsktalande instruktör och guide.
Viktgräns för ryttare: 90 kg

Transfer

Transfer från Antalyas flygplats t/r kostar ca 65 €/bil (delas mellan Er i sällskapet, 1-4 pers/bil). Betalas på plats.

Flyg

Charterflyg till Antalya går från slutet av mars till början av november. Bolag som flyger dit är bl a Apollo, Fritidsresor, Vingresor och Detur. Flyg finns från flera orter i Sverige och kostar från ca 2.500:- (inkl skatter) och uppåt beroende på säsong och platstillgång. Ni bokar flyg själva direkt med charterbolagen.
Nytt! Norwegian har nu öppnat en linje till Antalya, se Norwegian eller Turkish Airlines.

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*