Italien – Favoriten Toscana

Upptäck det autentiska Toscana! Res hit för en semester med bra träning och underbara uteritter genom spektakulärt landskap. Doftande cypressträd, pittoreska byar, oliv –och vinodlingar och ett av Toscanas största naturreserverat är vad som väntar Er på färden! Ni bor på det mest charmiga och karaktäristiska sättet i den här regionen, aguritism, och blir ett med naturen. På den här härliga, familjedrivna gården får Ni chansen att lära Er baka bygdens bröd, äta hemlagad pasta med gårdens egna produkter t.ex olivolja, ost och rödvin eller bara njuta av rofylldheten, det italienska köket, klimatet och inte minst den vackra utsikten från en varm hästrygg!

Inkvartering & Måltider

Ni bor i mysiga lägenheter med plats för 4 personer (möjligt för 5:e person i extrasäng) med privat badrum och kök+trädgård och grillplats. Möjligheter till spa/gym finns i närheten (ca 5 min med bil) och matlagningskurser samt språkkurser på gården för de som är intresserade.
Efter en härlig dag i sadeln avnjuter Ni en utsökt italiensk middag, en meny utformad enligt uråldriga traditioner.
Enkla men genuina smaker producerat av lokala råvaror. Middagen inleds alltid med antipasti, t.ex en spröd bruschetta, fortsätter med en förätt som ofta är baserad på kombinationen tomat/basilika, huvudrätt med eller utan kött och efterätt (gärna goda kakor med saftiga bär som trivs i det här klimatet). Till detta serveras fylliga,härliga röda viner. Ni kommer att märka att för italienarna är maten numero ono!

Hästar & Ridning

Hästarna är trevliga Hannoverare, uppväxta på gården och omsorgsfullt tränade i engelsk ridning. Här har det bedrivits avel i 15 år och fokus ligger på att få fram lyhörda och pålitliga varmblod med fina gångarter som passar både nybörjare och erfarna ryttare. De har en härlig karaktär och temperament och passar perfekt för såväl träning som uteritter (det finns både inomhus -och utomhusbana för träning i dressyr och hoppning). Naturen är sprakande, Ni når djupt in i det vackra naturreservatet med härliga galopper över böljande fält och simning med hästarna i den glimmande floden. Guiderna är utbildade och erfarna, de pratar flytande engelska, tyska, franska och spanska, lägger stort fokus på att passa ihop rätt ryttare med häst och säkerheten är nummer ett (hjälm obligatoriskt). Lektionerna är ca 1 timme per gång, uteritterna ca 3 timmar.
Passar sällskap på minst 4 personer, endast 2 personer går endast att arrangera i lågsäsong. Icke ryttare är också varmt välkomna!

Flyg & Transfer

Flyg tur och retur Pisa eller Florens.

Hyrbil / Transfer
Hyrbil rekommenderas för att titta på Toscanas alla sevärdheter när man inte rider. Det tar ca 1 timme att köra från Pisa och ca 1½ timme från Florens.

Transfer är annars möjligt på förfrågan!

Övriga aktiviteter

Tack vare sitt utmärkta läge är det perfekt att kombinera ridning med alla sevärdheter som gör Toscana till en av Europas mest omtyckta resemål: Den vackra konsten i Florence, Siena, Chianti, medeltida byar, ståliga katedraler, slott, vinprovningar, Spa, golf, vandring, mountainbike, stranden och massor av attraktioner för ungdomar och barn.

Program 2015

( Med reservation för eventuella ändringar )

Säsong: Öppet året runt!

FAVORITRITT I TOSCANA
Inkvartering 7 nätter del i 4 – bäddslägenhet, alla måltider, 2 dagar á 3 timmar uteritt, 3 dagar á 5 timmar uteritt.
Pris baseras på om 4 personer bor i lägenheten. Om endast 2 personer bokar en lägenhet för eget bruk blir priset högre.
Datum: Valfritt!

Det går också att skräddarsy program utifrån specifika önskemål. Kortare vistelse är möjligt, hör med oss om plats och pris.

 

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*