Tanzania – Sju Fantastiska Safaris

Upptäck Kilimanjaro och områden långt från de besökta turiststråken. I omgivningen kring en förtjusande kaffe farm, ges tillfälle att njuta av det vilda djur livet och långa härliga dagar i sadeln. Här ses många vilda djur i den vackra omgivningen. Men för den som söker större äventyr, erbjuder vi här flera fantastiska safariresor: Ett par ridsafaris i Mount Kilimanjaros västra sluttningar med variationsrik vegetation bestående av regnskog och savann. Här strövar stora hjordar av Afrikas vilda djur fritt över enorma ytor. Storslagna vyer, härliga galopper och närkontakt med de vilda djuren placerar denna resa bland de bästa i sin klass. Slutligen Storsafari i Hemingways fotspår och det mest enastående av upplevelser: vår stora migrationssafari där Ni får tillfälle att få beskåda de årliga migrationerna i denna del av Afrika. Här flyttar vår planets största samling av djur i en massiv migration, så enastående att det knappast kan beskrivas med ord. Området nära södra Amboseli fylls av gnuer, zebror och andra antilop arter som rör sig likt ett hav av kroppar. Läten av skrapande hudar och horn, bölande kalvar och ljudet från hovar och klövar i tusental bryter tystnaden på savannen. Över 1.2 miljoner vilda djur rör sig till nya betesmarker och allt väntar på att upplevas från hästryggen. Följ med på en av de mest extraordinära ridsafaris som kan upplevas!

Inkvartering & Måltider

Kamperna: Baslägren är permanenta lyxiga läger med klassiska safaritält (där man står upprätt i tältet och har en liten uteplats under tak framför tältet), utrustade med sängar, madrasser, lakan kuddar mm. Alla tält har sitt eget badrum (dusch & wc). Måltiderna serveras i ett större matsalstält, eller under stjärnorna om tillfälle ges. I området bland bergen i regnskogen, bor ni i mindre tält med madrass på golvet. Här är det också ett mattält samt ett separat tält med badrum och dush som alla delar. En natt på migrationsritten bor Ni i sk Fly Camp, vilket innebär på madrasser under stjärnorna, eller för de som föredrar, i små tält.
Maten: Alla måltider är alltid lagade av färska produkter (ofta odlade på den egna farmen). Det serveras nybakat bröd varje morgon. Även hembakade kakor, bullar mm till kaffet/tet på eftermiddagarna. Beroende på programmet, serveras lunch i lägret eller som medhavd picknick under något vackert träd som skänker skugga.
Eco tourism: På den här farmen vill man driva sin verksamhet med så lite påverkan på miljön och omgivningen som möjligt. ca 500:-/person och dygn, som går till nationell organiserad verksamhet att skydda naturen och de vilda djuren. Även lokala skolprojekt, sjukhus och utveckling till bybornas fördel förbättras (som i sin tur bidrar till att alla vill bevara det vilda).

Hästar & Ridning

Hästar: Korsningar, araber, fullblod, varmbod och lokala raser. Alla är älskade, välridna och mycket lämpade för ändamålet. Trailsadlar av olika typer. Engelsk ridstil.
Under våra ritter har Ni goda chanser att se följande djur:
På ritter från kaffe farmen: Giraff, kudu, impala, thomson gazelle, eland antilop och oryx antilop, zebra, vårtsvin, piggsvin, struts, babian, gnu, olika aparter, jakal, hyena and gepard.
På nattliga safaris med jeep: Olika antiloparter, gnu, aardwolf (afrikansk vildkatt), hyena, vildräv, leopard mm)
På safariritterna: Förutom det som nämns ovan, Buffel, elefant, lejon och leopard.
Krav på ridvana: God ridvana krävs, ett krav är att klara hästen i alla gångarter inklusive snabba galopper. Ryttare som inte klarar, kan för sin egen och andras säkerhet, bli tvungen att avbryta ridningen.
Säkerhet: Alla ritter genomförs med back upp ryttare och guide samt mobil telefon och första hjälpen kit. Alla ryttare måste ha en fullgod försäkring (vilket krävs för alla ridresor). Malariatabletter är nödvändigt att ta inför och under resan, Malarone. Allargier, ev handikap mm, svagt hjärta mm måste bekräftas när resan bokas.
Ridning: All ridning ingår enligt beskrivning, mellan ca 4-7 timmar per dag.  2-6 ryttare per grupp och undantagsvis 8 per grupp.
Vikt: Max 95 kg.

Flyg  & Transfer

Flyg till Kilimanjaro i Tanzania.

Transfer ingår på alla ritter, till och från Kilimanjaros flygplats (kl 6-23) samt mellan alla aktiviteter och läger.

2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

Inga ritter i April-Maj pga av regnperiod (gäller alla program i Tanzania).

Enligt beskrivning för resp resa, alla resor inkl 7 övernattningar  (utom kortresa med 3 övernattningar), alla måltider, snacks, drinkar mm, engelsktalande guide och entré till nationalparkerna ( dock ej på “Kaffefarmsresa” ).
Ingår ej: Flyg och dricks.

Enkelrum:  Enkelrumtillägg debiteras ej om ryttare är villig att dela med annan deltagare av samma kön.

KAFFEFARMSRITTEN – stationär ritt
8 dagar / 7 nätter eller 15 dagar / 14 nätter
Upptäck Kilimanjaro och områden långt från de besökta turiststråken. I omgivningen kring en förtjusande kaffefarm, ges tillfälle att njuta av de vilda djurlivet och långa härliga dagar i sadeln. Ett fantastisk och varierande landskap väntar på att upplevas från hästryggen och för den som är lite bekväm och inte vill flytta runt, är detta den perfekta resan. Dagarna ägnas åt högklassig ridning med olika upplevelser dag för dag, ständigt med storslagen utsikt mot Mount Kilimanjaros mäktiga topp.
Obs! Entréavgifter till naturreservat ingår ej i detta program.

Entréavgifter till nationalparker och eventuellt övriga entréavgifter betalas på plats. Pris mellan 25 – 50 US dollar beroende på vilken park man väljer att besöka.

Dag för dag program
(Med reservation för ändringar)
Pdf-fil: Kaffefarmsritten

KILIMANJAROS REGNSKOGAR & SAVANN
Att upptäcka Kilimanjaro från hästryggen är ett fantastiskt sätt att lära känna landet. Ritten längs Kilimanjaros sluttningar är en upplevelse utöver det vanliga men konstanta förändringar i djur och naturlivet och med spännande möten med de lokala Masai stammarna. Ritten tar Er in i bergets regnskog och djungelns mystik och till savannens rika djurliv.

Dag för dag program
(Med reservation för ändringar)
Pdf-fil: Kilimanjaros Regnskogar och Savann

MIGRATIONSRITTEN
En av livets stora och mest enastående upplevelser, måste vara att beskåda de årliga migrationerna i denna del av Afrika. Här flyttar vår planets största samling av djur i en massiv migration, så enastående att det knappast kan beskrivas med ord. Området Södra Amboseli fylls av gnuer, zebror och andra antiloparter som rör sig likt ett hav av kroppar. Läten av skrapande hudar och horn, bölande kalvar och ljudet från hovar och klövar i tusental bryter tystnaden. Över 1.2 miljoner vilda djur rör sig till nya betesmarker och allt väntar på att upplevas från hästryggen. Vad väntar Ni på? Följ med på den mest extraordinära ridsafarin som kan upplevas!

Dag för dag program
(Med reservation för ändringar)
Pdf-fil: Migrationsritten 

 

I HEMINGWAYS FOTSPÅR
En storslagen ridsafari i och över Mount Kilimanjaros vildmarker och savanner med fantastisk ridning och rikligt med möjligheter att se det vilda djurlivet. Inkvartering 2 nätter på kaffefarmen, 1 natt i läger med säng under bar himmel (eller på guesthouse), 1 natt i tältläger och de 3 sista nätterna i läger under bar himmel eller i tält.

KORT RIDSAFARI
En smakprovsresa för Dig som reser till Afrika och bara hinner med en kortare ritt. Fantastiska vyer, härlig ridning med snabba galopper och närkontakt med det vilda djurlivet blir lika häftigt som på de längre ritterna. Inkvartering en natt på kaffefarmen och 2 nätter i sk ”fly camps” (sängar under bar himmel eller i tält) med lägereld och Afrikas alla läten att vaggas till sömns med.

 

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*