Spanien – Strandgalopper i Andalusien

 

Vår populära ridresa på Costa de la Luz bjuder på ett avkopplande program med bekvämt boende på hotell nära stranden och härlig fartfylld ridning i gröna pinjeskogar och på gyllene stränder. Detta är det ”riktiga” Andalusien med små vitkalkade byar, orörda stränder och skogar, långt ifrån så exploaterat som resten av södra Spanien. Ni kommer att tas väl om hand av Era värdar från Storbritannien och deras trevliga och arbetsvilliga Arabhästar.Tack vare smidiga direktflyg till Malaga är det en ridsemester som passar den som vill ha det bekvämt, bo bra, äta gott och rida i vackra orörda marker men ändå ha nära till civilisation och folkliv.

Inkvartering & Måltider

Ni bor på det fräscha hotellet Adiafa*** med lugnt läge bara några minuters promenad från stranden i den lilla staden Barbate med fiskehamn, härlig strandpromenad med uteserveringar och bra shopping möjligheter. Hotellet har 21 utmärkta rum med AC, TV, Internetuppkoppling.  Hotellet är familjeägt och därför väldigt personligt och gemytligt!

Samtliga måltider (utom lunch och middag den ridfria dagen) från middag ankomstdagen till frukost avresedagen ingår, dryck tillkommer. Frukost serveras på hotellet och lunch äter Ni under riddagarna antingen som lättare picknick eller på lokala tapasbarer. Ni äter alltid middag på olika restauranger i området.  Andalusien är välkänt för sin goda mat och högklassiga viner och denna resa ger Er många bra prov på detta!

Hästar & ridning

Stallen och hagarna ligger bara några minuters bilväg från Ert boende och Ni blir hämtade från boendet varje morgon och skjutsade tillbaka varje eftermiddag efter ridningen. Hästarna, ca 15 stycken, är främst lokalt uppfödda Spanska araber eller Angloaraber som är oerhört säkra på fötterna och uthålliga i denna typ av klimat och terräng. Man är väldigt mån om sina hästar, de går utomhus så mycket som möjligt och eftersom anläggningen enbart accepterar vana ryttare så hålls hästarna lyhörda och motiverade. Tempot är relativt högt och Ni kommer att få uppleva härliga galopper både i de mjuka, sandiga markerna vid pinjeskogarna och på stränderna. Man rider främst i det naturskyddade området Parque Natural de la Breña med ekologiskt viktiga fågelkolonier, djurarter, skogar, våtmarker, stränder och sanddyner och med utsikt ända till Afrika. Max antal ryttare per grupp (exkl guider) är 8. Ridningen börjar kl 10:00 varje dag och antal ridtimmar per dag är ca 4-5 tim ( ridningen börjar i regel tidigare på morgonen och ridtiden kan vara något kortare under högsommaren juli-augusti, detta av hänsyn till hästarna ).

Väder & Klimat

Denna del av Spanien har normalt mer än 300 soldagar per år. De varmaste månaderna är juli och augusti då dagarna normalt är mycket heta (30-35 grader) och man rider inte lika många timmar per dag. Vintrarna har ett milt klimat ofta med temperaturer upp till 20 grader dagtid men sällan lägre än 10 grader. Våren är en mycket vacker tid att resa då landskapet är grönt och inte har hunnit torka.

Flyg & Transfer

Flyg kan bokas från ca 2.000:-  och bokas till Malaga med ankomst senast kl 13:30 och hemresa med avgång tidigast kl 12:00. Transfer utöver dessa tider är ej möjligt.  Om Ni inte kan boka flyg enligt dessa tider så är hyrbil det enda alternativet.
Ni bokar flyg själva.

Vid ankomst
Gemensam transfer hämtar på Malaga flygplats kl 14:30 intill VIPS baren i terminal 3  (kan ibland bli ev tidigare/senare beroende på när sista flyget för gruppen landar). Anläggningen bekräftar transfern några dagar innan avresa. Transfer ingår tur o retur i resans pris och tar ca 2,5 timme per väg.
Vid hemresa
Gemensam transfer avgår normalt från anläggningen ca 07:30 på morgonen och anländer till Malaga flygplats ca kl 10:00 – 10:30.
Om transfer ej går att ordna p g a av andra flygtider så kostar taxi ca 220 € enkel väg. Det brukar då bli billigare att boka hyrbil.

Hyrbil
Det går även bra att hyra bil om Ni vill göra egna utflykter eller om Ni har personer i sällskapet som inte rider.

Icke-ryttare
Mycket att se och göra finns i denna del av Spanien om Ni har med personer i sällskapet som inte rider. Gör utflykter längs kusten och inåt landet till de intressanta städer som finns där. Flera bra golfbanor finns i närheten. För sällskap med icke-ryttare rekommenderas hyrbil.

Övrigt

Ha gärna med kontanter under ridningen för att kunna köpa dryck, souvenirer m m. Det är lätt att ta ut pengar eftersom det finns gott om bankomater och banker i området.

För Er som har linser så är solglasögon som sitter lite tätare bra skydd för ögonen. Ni rider en del på stränder vilket innebär att Ni lätt kan få sand i ögonen som kan orsaka en del obehag.

Program 2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

Inkvartering 7 nätter i dubbelrum utan balkong, måltider enligt beskrivning, ridning 5 heldagar och gemensam transfer.

STRANDGALOPPER
Sön – Sön, 7  nätter / 6 dagar
Deltagare: Max 8 personer
Ridtid: ca 4 – 5 tim per riddag (kortare under högsommaren Juli/Aug)
Datum: Valfria datum

Tillägg: Uppgradera dubbelrum till balkong och havsutsikt 545:-

Enkelrumstillägg: Går endast att få med balkong och havsutsikt
För den som är villig att dela rum tillkommer inget enkelrumstillägg om  det på plats visar sig att det inte finns någon att dela med.

Utflykt till Jerez:  Möjlighet finns att på den lediga dagen boka  en utflykt till Jerez med besök vid Kungliga Spanska Ridskola, pris 70 € som bokas och betalas på plats.


DAG FÖR DAG PROGRAM

( Med reservation för eventuella ändringar )

Söndag
Upphämtning på Malagas flygplats kl 14.30. Vid 17-tiden är Ni framme. Incheckning och middag.
Måndag – Onsdag
Ni rider olika heldagsturer både på stränderna och inåt landet.
Torsdag
Vilodag för hästar och ryttare. Åka gärna på  en utflykt till Jerez och besök Kungliga Spanska Ridskolan. Passa även på att besöka en av stadens sherrybodegos eller bara vandra runt i staden och äta gott på de mysiga restaurangerna.
Fredag – Lördag
Ytterligare två riddagar med turer i olika riktningar.
Söndag
Transfer till Malaga för hemfärd. Avresa från Barbate ca 08.30 och Ni är framme på flygplatsen ca kl 11.00.

 

Resekommentarer

Vill tacka för en fullständigt underbar resa. Den överträffade alla mina förväntningar (som var rejält högt ställda) och jag är till hundra procent nöjd. Allt var perfekt: hästarna, sällskapet, maten och hotellet. En fullständigt fulländad semester där absolut ingenting i övrigt fanns att önska. Allt var välordnat in i minsta detalj och man kände sig både välkommen och omhändertagen på ett precis lagom sätt. Hästarna var snabba som kapplöpningshästar och galopperna i full fart längst stränderna blir minnen för livet.
Tusen tack!
Annika Jarehem, mars 2011

En av de allra bästa ridresorna!! Mycket bra koncept, ridning i härligt tempo, guiderna var mycket bra och samspelta, professionella, personliga men inte för privata. Perfekt hotelläge, perfekta ridvägar. Strandgaloppen var såå bra! Maten var utsökt. Detta är en resa jag vill göra igen.
Lena Söderhäll, oktober 2010

Fantastiskt välridna och lyhörda hästar. Härliga galopper både i skogen och på stranden. Goda luncher på tapasbaren. Hotellet låg intill stranden vilket gjorde att det var lätt att gå ner och ta ett dopp i Atlanten. Detta är ett resemål som jag gärna åker till igen!
Bodil Engman, oktober 2010

Detta var vår första ridresa och vi var spända på vad som väntade oss. På planet på väg hem kunde vi konstatera att det var mycket bra arrangerat, vi kan inte hitta något på resan som drog ned betyget. Boendet var toppen, guiderna var kanon och hästarna i topptrim. En fantastisk resa där vi fått en massa minnen för livet. Vi kan varmt rekommendera denna resa för andra, tack för en fantastisk resa.
Roger och Katrin Vedin, september 2010

En lyxsemester med både ridning och sol och bad. Hästarna stod tränsade och sadlade på morgonen så det var bara att sitta upp. De fartfyllda galopperna på stranden eller längs brandgator i pinjeskogarna var fantastiska! Alla i gruppen hade god kontroll på sina hästar, det märktes på hästarna att de trivdes. Utflykten till Kungliga Spanska Ridskolan i Jerez var utmärkt.
Anita och Ylva Teleman, juli – 2010

En plats på jorden som är som gjord för ridning. Helt fantastiska skogar och stränder. Otroliga hästar; välridna, tuffa, pigga!
Malin Rasmussen, maj – 2010

Vi tänkte att vi skulle skriva några rader och berätta om vår fantastiska resa! Vi har aldrig ridit så bra och säkra hästar tidigare, man litade på dom till 100%. Ridningen skedde mestedels i underbara pinjeskogar, där marken bestod av sand i oika former. Två dagar red vi till stränderna där vi galopperade så fort som hästarna kunde springa! Jag har aldrig ridit en så snabb och lång galopp, den var på ca 2 km. Ridningen var ca 4 timmar med en liten paus för att hästarna skulle få vila. Efter det var det lunch och sedan blev vi skjutsade till staden, på kvällen träffades vi igen för en gemensam middag. På denna resa hade man mer tid så man kunde göra saker på egen hand. Det här är ett ställe som vi gärna återvänder till, det är perfekt för en resa under den mörka säsongen!
Lisbeth och Susanna Strömberg, november -07

Bra hästar (fina, pigga, snabba och lyhörda), bra ridning. De travar inget utan det är skritt, arbetsgalopp och sedan galopp(race). Perfekt natur för det + fantastiska naturscenerier. Jättekul!

Extra bra med maten var att vi alternerade restaurang varje dag. Bra mat, mycket spanskt.
Billigt i Barbate vilket var en positiv överraskning. En cola och ett glas vin kostade 2.5€.

Bra personer som hade ridstället. När vi red på dagarna var vi 5 pers – perfekt.
Lars med dotter, december -05

Tack för ett bra tips på ridresa med bra och snabb ridning. Av de fem ridresor jag gjort var det här den bästa ridningen. Hästarna är starka, snabba och lydiga. Jag har aldrig ridit så fort samtidigt som det gick att kontrollera hästarna i en flat out galopp. Steven och Caroline var duktiga och trevliga och såg till att vi fick valuta för pengarna.

Staden Barbate var mkt trevlig . Liten ca 15 000 tror jag. De turister som hittar dit är spanjorer i huvudsak från Sevilla m fl orter.
Lägenheten vi hade låg ca 5 min från stranden. Bra strand. Lite folk. Man kan både ta morgondopp om man vill och bada på eftermiddagen.

Efter ridning lunch på en bykrog i ridkläder. Mycket bra och rikligt!! Fat med tortillas, kött, svärdfisk, kyckling och med några öl en perfekt start på siestan.

Middag. Caroline och Steven tog oss till olika restaranger. Bra mat. Bra vin.

Vi hade två dagar på stranden och tre i skogen. De snabba galopperna i skogen var nog lika bra som på stranden. Det fanns “brandgator” i tallskogen med sandunderlag som man kan galoppera på utan hindrande stenar eller buskar.

Nils Gunnar Billinger, maj -06

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*