Italien – Sicilien

 • Sicilien
 • Sicilien
 • Sicilien
 • Sicilien
 • Sicilien
 • Sicilien
 • Sicilien
 • Sicilien
 • Sicilien
 • Sicilien
 • Sicilien

 

Möt Siciliens varma, vänliga leenden på en resa genom sagolika landskap en bit från de upptrampade turiststråken. Våra resor sträcker sig genom ett mäktigt och betagande landskap av de skogar, dramatiska bergspartier, ängsmarker med porlande bäckar och underbara mjuka ridstigar som Etnas sluttningar och Madoniebergen erbjuder. Vårt urval av förtjusande små lantgårdar, vingårdar, tavernor och pensionat ligger väl inbäddade i det här storslagna landskapet och väntar på att upplevas. Precis som vi gjort, kommer Ni att återvända hem med många nyfunna vänner och en stor kärlek till det utsökta sicilianska köket. Närheten till naturen, delikatesserna som skördas och tillagas i de olika regionerna och de vänliga människorna förhöjer värdet av den underbara ridningen.

En underbar resa för Er som vill njuta av fantastisk miljö, god mat och dryck samt otroligt fin ridning. Den fina gården där resan börjar och sluta, ligger inte långt från kuststaden Cefalu,  ca 100 km från Palermos flygplats och ca 180 km från Trapani. Härifrån är Madoniebergens sluttningar lättillgängliga och utgör också en magnifik utsikt från gården.

Inkvartering & Måltider

Boendet är charmigt personligt och mycket trevligt. Små ”agritursm” gårdar och hotell längs vägen bjuder på den underbara gästfriheten såväl som det utsökta köket. Maten är typisk för Sicilien och innehåller väldigt mycket av vad som produceras på ön (ostar, grönsaker, frukt och kött, spannmål och naturligtvis fisk & skaldjur). Vitlök, olivolja, örter och svamp är också rikligt förekommande, precis som den givna komponenten pasta. Smaklökarna får garanterat sitt!
Vin, mineralvatten och läsk ingår under hela resan!

Hästar & Ridning

Här finns ett 15-tal välskötta och välridna hästar med olika temperament. Anläggningen använder sig uteslutande av inhemska sicilianska raser.

I resans program som inkluderar 7  övernattningar och 6 dagars ridning med  5-6 timmar till häst per dag. Varje dag är helt olik den andra med sagolika naturupplevelser. Luncherna äter Ni i regel på charmiga tavernor eller i form av picknick längs vägen.

Flyg & Transfer

Reguljärflyg till Palermo på norra Sicilien och Catania på södra, inkl flygskatter från ca 3.900:-
Flyg med Ryan Air till Trapani kan bokas för några hundralappar med god framförhållning, men de avgår fredagar och måndagar (2 extranätter i Palermo i så fall).
Tänk på att boka flyg som anländer till Sicilien senast kl 16:00. Detta pga av transfertiden. Vid senare ankomst tillkommer extra kostnad för transfer. För hemresa bokar Ni  flyg med avgång helst tidig eftermiddag eller senare.

Detta gäller om Ni har bokat De Fyra Parkernas Ritt och inte hittar något flyg till Catania. Hör dock med oss först om det är möjligt med anledning av transfern från Catania: Om Ni bokar flyg tur och retur Palermo går det en buss till Catania ca 2½ timme eller tåg ca 1 timme från Palermo tågstation, pris ca 15 €. Pris för tåg från  flygplatsen till tågstationen, ca 5 €. Tänk på att boka hemrese flyg med avgång på eftermiddagen (efter kl 15:00) för att hinna åka från Catania.

TRANSFER

Madonieritten
Gemensam transfer ingår i resans pris t/r  Palermo förutsatt att gruppen kommer och åker samma dag. Transfer avgår från Palermo flygplats kl 17:00. För ryttare som anländer på förmiddagen (men som måste vänta in andra ryttare till eftermiddagen) så ordnas en guidad tur i Palermo (lunch ingår ej). För transfer senare än kl 17:00 beställs en extra bil och kostar då 100€ per bil för max 4 personer. Betalas på plats.
På hemresedagen avgår transfern från hotellet utifrån den resenär i gruppen som har tidigast avgång.  För dem som vill åka senare går det bra att boka en egen transfer till en kostnad av 100€ per bil max 4 personer. Betalas på plats.
Om Ni anländer en eller ett par dagar tidigare och övernattar på hotell så kan transfern hämta Er på hotellet om det ligger i Palermo stad.

De 3 parkerna ritt & Pilgrimsritten
Gemensam transfer ingår i resans pris från Catania flygplats  förutsatt att gruppen kommer och åker samma dag. Transfer avgår från Catanias flygplats kl 17:00. För ryttare som anländer på förmiddagen (men som måste vänta in andra ryttare till eftermiddagen) så ordnas en guidad tur i Catania (lunch ingår ej) .  För transfer senare än kl 17:00 beställs en extra bil och kostar då 150€ per bil för max 4 personer. Betalas på plats.
På hemresedagen avgår transfern från hotellet utifrån den resenär i gruppen som har tidigast avgång. För dem som vill åka senare går det bra att boka en egen transfer till en kostnad av 100€ per bil max 4 personer. Betalas på plats.
Om Ni anländer en eller ett par dagar tidigare och övernattar på hotell så hämtar transfern Er på Catania flygplats. Det är enkelt att åka buss från Catania till flygplatsen ( ca 30 min ) om hotellet ligger inne i stan.


Tåg eller Buss
Det går även med lätthet att åka tåg/buss från flygplatsen.
Från Palermo flygplats går det tåg en gång i halvtimmen in till Palermo tågstation. Därifrån tar Ni tåg till Lascari (Madonieritten) eller till Castelbuono (De 4 parkernas ritt). Det går även buss och tåg mellan Palermo och Catania.

Tåg, pris per person, enkel väg
Palermo flygplats – Palermo tågstation ca 5 €. Avgång var 30:e min.
Palermo tågstation – Lascari ca 5 €. Avgång 1 gång i timmen.
Palermo tågstation – Castelbuono ca 3 €. Avgång 1 gång i timmen.
Palermo tågstation – Catania ca 5 €. Avgång var 30:e min.
Buss, pris per person, enkel väg
Palermo tågstation – Catania flygplats ca 15 €. Avgång var 30:e min.

Övrigt

Det är obligatoriskt att ta med sig regnkläder/vattenavisande kläder eftersom det i bergen  (även på sommaren) ibland förekommer regnskurar.

Program 2015

( Med reservation för eventuella ändringar )


För den som är villig att dela rum med en annan i gruppen betalar inte enkelrumstillägg om det inte finns någon att dela med.


MADONIERITTEN

7 nätter / 6 riddagar
För den medelgode ryttaren med god fysik och kondition. Ej något för den höjdrädde! Inkvartering är i olika boenden varje natt (på lantgård, hotell, pensionat och stuga).  OBS! Under två av dagarna (dag 4 och 6) serveras smörgåsar till lunch. Detta pga svår terräng och fordonet som kör ut mat till picknick luncherna inte kan ta sig fram.
Vårritt: På vårritterna är det fortfarande  snö uppe på de höga höjderna vilket kan innebära att de kanske måste ändra lite i programmet beroende på snömängd. Så snart Ni har kommet ned på lägre nivå (under 1300 m) så är blommningen i full gång.
Juli & Agusti ritt: Denna ritt rids endast uppe på högre nivå i bergen och inkvartering är på 3 olika boenden, 4 nätter på lantgård med pool och spa, 1 natt på hotell och 1 natt i ett gammalt nyrenoverat herdehus där ni får delta i hur man tillverkar ost. Ridningen är förlagd 2-3 tim varje morgon och eftermiddag. Ni väljer själva om Ni vill rida både förmiddag och eftermiddag eller bara en av dem. Ritterna är i närområde till lantgården förutom under de dagar ni rider iväg och övernattar på de två andra inkvarteringarna.
Inkvartering 7 nätter, helpension( inkl vin och vatten), ridning och gemensam transfer.
Antal deltagare: 2 – 12 personer / Ridtid: 5 – 6 tim per dag

Dag för Dag program >>  Madonieritten


DE 3 PARKERNAS RITT
7 nätter / 6 riddagar
För den mycket vana ryttaren med mycket god fysik och kondition. Ni rider genom de tre nationalparkerna Madonie, Nebrodi och Etna.
Inkvartering är i olika boenden varje natt (på lantgård, hotell, pensionat och stuga).
Inkvartering 7 nätter, helpension( inkl vin och vatten), ridning och gemensam transfer.
Antal deltagare: 4 – 10 personer / Ridtid: 6 tim per dag

Dag för Dag program >>  De 4 parkernas ritt


PILGRIMSRITTEN
8 nätter / 7 riddagar
För den mycket vana ryttaren med mycket god fysik och kondition. Ni rider genom de två parkerna Nebrodi och Etna. Ritten är 1 dag längre än de andra och Ni får uppleva den årliga pilgrimsparaden där ca 700 hästar och ryttare deltar.
Antal deltagare: 4 – 12 personer ( om mindre antal än 4 ryttare, så byts ritten ut mot Madonieritten)
Ridtid: 5 – 6 tim per dag

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*