Italien – Sardinien – vild, vacker och luxuös

 

 


Sardiniens vilda, vackra och överväldigande landskap kan knappast upptäckas på ett bättre sätt. Denna högklassiga tur för Dig över historiska stigar och vägar där fåraherdar och deras djur vandrade för flera hundra år sedan. Olivträd, vinrankor, fruktträdgårdar och bördiga åkermarker är omgivna av bergformationer i form av kalksten och lava. Det mest fascinerande med denna resa är att den tar Dig från bondelandskap till kusten utan att Du behöver flytta från det charmiga och bekväma boendet, medan hästarna övernattar utmed ridvägen. Denna ritt passar dom ryttare som vill ha bekvämlighet, hög klass på boendet och utomordentlig mat i en mycket personlig atmosfär. Det fina poolområdet och spafaciliteterna lockar till skön avkoppling efter ridturerna.

Det charmiga landskapet sträcker sig till kusten, med sina fina vita stränder som möter det turkosblå havet där vågorna slår in, i en härligt blandad förening. Denna resa inkluderar allt Du kan drömma om, med kortare dagar i sadeln och med mer tid att njuta av de fridfulla omgivningarna och för avkoppling. Turen kräver minst 2 bokade personer med början på lördagar, mellan april – oktober. Medföljande som inte vill rida eller bara rida lite (tex nybörjare), eller som bara vill njuta av bad och behandlingar, kan självklart välja ett sådant upplägg. Även program för barn med kortare ridpass och lektioner erbjuds. Det går bra att bo med sitt sällskap oavsett om Ni väljer olika upplägg.

Tänk Dig en tidig morgonritt, precis när solen går upp över olivträden och gamla bondevägar, när den tidiga morgondimman försvinner så känner du hur den varma mjuka morgonbrisen friskar upp Dig. Doften från bondgårdarna, landskapet, blommorna och hästarna kan inte bli bättre. Efter en lugn start så beger sig den lilla gruppen iväg i sakta trav med påföljande härlig galopp. Sardiniens landskap är alltid en extraordinär upplevelse. Områden av naturhistoriska intressen, vulkaniska berg formade av tidens vind och vatten, kommer inte att göra dig besviken. Du kommer att få uppleva allt detta i sällskap av en kvalificerad guide.
Den som inte vill rida långt kan i stället ha kortare ridpass på gården (se program och separat pris).

Inkvartering & Måltider

Countryhotellet är beläget i Montiferrubergen i lugna charmiga omgivningar. En paddock omgiven av flera generationer gamla träd finns också på området.
Rummen är smakfullt inredda där vart och ett har sin egen charmiga dekor.
Hotellet är i farmarstil med en mycket personlig service och hög standard på boendet. Här är också familjer, där både vuxna och barn är hästintresserade, välkomna.
Hotellet är litet och exklusivt med rum utrustade med satellit-TV, minibar, kassaskåp, luft- konditionering och Jacuzzidusch. Här bor max 31 gäster samtidigt.

Köket är varierat och smakfullt med delikat ekologiskt, egenodlade grönsaker och lokala charkuterier. Gästerna kan sitta och titta på när kocken tillagar de utmärkta maträtterna.
Gästfriheten, som i resten av Abbasanta området, är mycket traditionell. Deras tillgivenhet och respekt för de gastronomiska traditionerna erbjuder en mycket smakrik tillagning av maträtter. All kött, mjölk, ost och grönsaker produceras på gården
Drycker: Vin/dryck ingår ej

Hästar & Ridning

Hästarna är sardinska korsningar som ägs av värdparet på gården och som har avlat på denna ras i generationer. Ridturerna är på ca 3-4 tim om dagen i 6 dagar. Skritt, trav och galopp i en lagom blandning.

Wellness

Det finns ett poolområde där poolen delvis är under tak och som är uppvärmd vintertid.
Jacuzzin är utrustad med hydro therapy system, öppet Maj-Oktober. Här kan Du få total avkoppling både för kropp och själ efter långa ridturer. Det finns möjlighet att få individuell massage, ute i trädgården eller i massagerum. Det som ingår utan tillägg är: Pool, jacuzzi, solarium.

Flyg & Transfer

Reguljärflyg till Cagliari, Alghero eller Olbia.

Transfer ingår ej från flygplatserna men kan bokas vid bokningstillfället (betalas på plats). Vid flera personer i transfer delas kostnaden.

Pris för transfer per bil
Alghero 100 € enkel, 200 € t/r
Cagliari 100 € enkel, 200 € t/r
Olbia 120 € enkel, 240 € t/r

Buss eller Tåg
Från Alghero flygplats går det att åka buss till bensinstationen ”Agip” i Abbasanta där sedan transfer hämtar och kör till rid centret. Det tar ca 1 tim 45 min, pris 16 € enkel väg. Transfer från Abbasanta är gratis.

Det går att ta buss från flygplatserna i Olbia och Cagliari till tågstationerna och därifrån åka tåg till Abbasanta. Tåg från Olbia och Cagliari tar ca 2-2½ tim, pris ca 25 € t/r. Transfer från Abbasanta tågstation är gratis.

Program 2015

( Med reservation för eventuella ändringar )

Anläggningen har stängt 3 Nov 2014 – 23 April 2015
Lågsäsong: 
12 April – 27 Juni & 27 Sep – 1 Nov
Mellansäsong: 28 Juni – 25 Juli & 30 Aug – 26 Sep
Högsäsong: 26 Juli – 29 Aug

Juni & Augusti min 4 ryttare per grupp ( långritter)

Tillägg Svit, 7 nätter: Junior Svit 345:- / Garden Svit 645:-

Enkelrumstillägg per vecka
Ridande:
Standardrum 1.495:- / Junior Svit 1.845:-
Icke Ridande:
 50% av priset för Standardrum och 70% för Juniorsvit

SPA behandlingar
Det finns en utomhuspool, jacuzzi (öppna maj-oktober), solarium och antistress massage. Massagebehandlingar tillkommer och bokas senast 4 timmar innan önskad behandling. Pris för ca 1 tim massage ca 55€.

Måltider
Helpension på program “Långritt mot kusten”.
Halvpension på övriga program.

Exklusiv träning
Anläggningen erbjuder också 2 olika veckoprogram där ( beroende på vilket program man väljer ) mycket omfattande träning så som ridning, fysioterapi och fysträning ingår.


LÅNGRITT MOT KUSTEN

7 nätter, 5 riddagar
Passar från medelgoda till vana ryttare. Ritten startar från hotellet och Ni rider i dagsetapper, ca 30 km, genom Sardinens varierande natur tills Ni kommer till kusten. Vid fint väder serveras picknicklunch i det fria och i slutet av varje dagsetapp lämnar Ni hästarna och körs tillbaka och avlutar dagen med middag på hotellet.
Inkvartering 7 nätter, helpension och ridning.
Ingår ej: Drycker och spabehandlingar.
Antal deltagare: 2 – 8 personer Ridtid: 3-4 tim per heldag.
Datum: Valfritt Lör – Lör

Dag för Dag program Pdf-fil:  Långritt mot kusten


EN BLANDNING AV LAND OCH HAV
7 nätter, 6 riddagar varav 3 dagar i inland och 3 dagar vid havet.
Passar från mindre vana till mycket erfarna ryttare. Ritten anpassas till ryttarnas ridkunskaper och delas in i två grupper.
Inkvartering är på samma hotell under hela vistelsen. Transfer ingår ej de 3 dagar Ni rider vid havet därför rekommenderas att hyra bil! Möjlighet finns dock att boka till transfer som betalas på plats.
Inkvartering 7 nätter, halvpension och ridning.
Ingår ej: Drycker och spabehandlingar.
Antal deltagare: Minimum 2 personer /  Ridtid: 3-4 tim per dag
Övrigt: Hyrbil bör bokas
Datum: Valfria dagar!

Dag för Dag program Pdf-fil:  En blandning av land & hav


DISTANSRITT TRÄNING
7 nätter, 6 riddagar.
Passar vana ryttare som gillar att träna och rida mycket och som vill lära sig att rida fältritt och utveckla sina kunskaper både med teori och ridning.
Den dagliga ridningen baseras på typisk träning med hästar som är tränade för fältritt och lektioner med medicinsk inriktning och behandlingar. Den sista dagen anordnas en tävling i fältritt så att Ni får pröva på att tävla och med på plats finns också ridinstruktören och en veterinär.
Ni bor på hotellet men träningen är förlagd vid kusten därför behöver Ni boka hyrbil eftersom det inte går att få transfer!
Inkvartering 7 nätter, halvpension och ridning.
Ingår ej: Drycker och spabehandlingar.
Antal deltagare: Min 2 personer per grupp / Ridtid: 2 – 3 tim per dag.
Övrigt: Hyrbil bör bokas.
Datum: Valfritt Lör – Lör

Dag för Dag program Pdf-fil:  Distansritt träning


FLEXIBELT PROGRAM

7 nätter, 10 ridtilfällen ( kortare vistelse med minimum 3 nätter och 6 ridtillfällen är möjligt ). Hör med oss om plats och pris!
Detta program passar dem som vill kombinera ridning med avkoppling och kanske hyra bil och utforska omgivningarna på egen hand. Passar alla ryttare, från nybörjare till avancerad. Du bestämmer på plats om du vill ha lektioner eller uteritter, hur många av varje  och när på dagen du vill rida.
Inkvartering 7 nätter, halvpension och 10 ridtillfällen.
Ingår ej: Drycker och spabehandlingar.
Ridtid: Beroende på ridtillfälle som väljs.
Datum: Valfria dagar!

Ridtillfällen att välja på:
Nybörjarlektion 30 min = 1 tillfälle
Grupplektion 45 min, max 5 personer = 1 tillfälle
Privat lektion special träning 45 min = 2 tillfällen
Uteritt 1 timme i mindre grupp = 2 tillfällen
Uteritt 2 timmar = 3 tillfällen
Uteritt 3 timmar = 4 tillfällen
Ritt vid havet 2 timmar = 3 tillfällen
Ritt vid havet 3 timmar = 4 tillfällen

Lektioner
Dressyrlektionerna är inte anpassade för avancerade ryttare utan endast för ovana till vana ryttare. Hoppning och distansritt finns för alla ridnivåer.


ICKE RIDANDE
Inkvartering 7 nätter och halvpension.
Datum: Valfria dagar!


DRESSYR TRÄNING

7  nätter, 6 riddagar. Passar vana ryttare.
Inkvartering 7  nätter, halvpension och ridning.
Ingår ej: Drycker och spabehandlingar.
Ridtid: 1 eller 2 lektioner per dag. Du väljer själv vid bokningstillfället.
Datum: Valfritt Lör – Lör


HOPPTRÄNING

7  nätter, 6 riddagar. Passar vana ryttare dock krävs ingen hoppvana då det finns träning för alla ridnivåer. 
Inkvartering 7  nätter, halvpension och ridning.
Ingår ej: 
Drycker och spabehandlingar.
Ridtid: 
1 eller 2 lektioner per dag. Du väljer själv vid bokningstillfället.
Datum: 
Valfritt Lör – Lör


TRÄNINGMIX 3 RIDGRENAR
7 nätter, 6 riddagar med dressyr, hopp och distansritt träning. Passar vana ryttare med god kondition. Ni rider distansritt träning på ridanläggningen vid havet och dressyr och hoppträning på ridanläggningen vid hotellet. Detta innebär att Ni behöver boka hyrbil eftersom transfer inte ingår till ridanläggningen vid havet.
Inkvartering 7  nätter, halvpension och ridning.
Ingår ej: Drycker och spabehandlingar.
Ridtid: Distansritt 2 dagar à 1½ – 3 tim per dag. Dressyr och hoppning 4 dagar, 1 eller 2 lektioner per dag. Du väljer själv vid bokningstillfället.
Övrigt: Hyrbil bör bokas.
Datum: Valfritt Lör – Lör


EXKLUSIV TRÄNING
7 nätter, 6 riddagar
Anläggningen erbjuder också 2 olika veckoprogram där ( beroende på vilket program man väljer ) mycket omfattande träning så som ridning, fysioterapi och fysträning ingår. Instruktörerna är specialiserade inom sina områden.

Program 1, Ridning & Fysioterapi
Ridning med en ridinstruktör som är specialiserad på ergonomi och finmotorik. Träning med en fysioterapeut som  är specialiserad på ergonomi och sportrelaterade skador/smärta och som behandlar ryttarens svaga punkter och en veterinär som är specialiserad på ryttarens inverkan på hästens anatomi. Alla tre instruktörerna samarbetar löpande under hela veckan.
Inkvartering 7 nätter, halvpension, ridlektioner varje dag, 45 min individuell fysioterapi per dag och 1 timme fysträning i grupp per dag.

Program 2, Varierad träning och behandling
I detta program är även nybörjare och icke ridande välkomna att delta.
Ridning med anläggningens instruktör och träning med en fysioterapeut som  är specialiserad på ergonomi och sportrelaterade skador/smärta och som behandlar ryttarens svaga punkter.
Inkvartering 7 nätter, halvpension, 10 ridtillfällen,  5  individuella fysioterapeutiska behandlingar à 45 min och 5 timmars fysträning i grupp.
För medföljande som endast vill rida går det bra att boka Flexibelt program och för de som varken vill rida eller träna bokas program Icke Ridande.

 

Resekommentarer

Jag brukar inte besvara enkäter och borde inte göra det nu heller, så att andra inte upptäcker detta ridcenter som är ett paradis. Hade höga förväntningar men det var ännu bättre. Hästarna och guiderna var fantastiska, likaså naturen och strandritten. Det var vår bästa semester någonsin.
Ingemar Hansson, juni 2011
Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Comments

  1. Ulrica Gimle says:

    Hej,
    Sardinien var en fantastisk resa, fina välmående hästar i en underbar miljö… ett mycket avkopplande och trevligt ställe att bo på. Nu när vi var där så var vi de enda ridande gästerna, resten var några få pensionärer som njöt av lugnet & gjorde bilutflykter.
    Det enda som var på minus var sängarna som var rätt så hårda & att inte poolen var uppvärmd lite.
    Mvh Ullis

Speak Your Mind

*