Portugal – Sagolik långritt och träningsvecka i centrala Portugal

 

Välkommen till underbar ridning i ett vilt och vackert naturområde rikt på framförallt vilda blommor och fågelliv. Här är det säregna klippformationer som eroderats och formats av sol, vind och vatten i miljontals år som gör landskapet så speciellt. Knappast kan det upplevas på ett bättre sätt än från hästryggen! Candeeirosbergen omger de utbredda saltslätterna, små byar passeras där tiden tycks ha stått still och ritten tar dig upp på Santo Antonios bergsplatå med fantastiska vyer i alla riktningar. Ett spännande äventyr med fin ridning lockar! 

För dig som föredrar att träna hoppning och markarbete kan veckan läggas upp med passande program i stället. Här finns möjlighet att träna hoppning på upp till 110 cm hinder och markarbete (ej avancerad dressyr vilket vi har flera andra bra anläggningar till i Portugal). Anläggningen nås med transfer från Lissabons flygplats.

Inkvartering & Måltider

Inkvartering 7 nätter sker på ett personligt och charmigt hotell/boende med en härlig blandning av gammalt och nytt i inredning och still. Det ligger mitt i den fridfulla naturen med fin utsikt i alla riktningar. Här finns en pool och trädgård. Rummen är enkla i utförande, men trevliga och alla med en terrass, eget badrum, TV och soffa som kan bäddas ut till extra sovplats.
Hit återvänder du efter dagens ridning varje eftermiddag och kan njuta av en stund vid poolen före den utsökta middagen.

Under hela vistelsen från middag första kvällen till frukost sista dagen, ingår måltiderna som består av goda portugisiska rätter 1 dryck (juice, öl, vatten). Vin igår ej.

Hästar & Ridning

Anläggningen (certifierad enligt Portugisiska ridsportförbundet såväl som internationella förbund) har länge ansvarat för utbildning av ridlärare i landet och står för god hästhållning, tillridning och träning av hästarna. Här finns välridna hästar för ändamålet: Lusitanos och Lusitanokorsningar samt några korsningar av annat slag. Hästarna rids i engelsk ridstil. På gården finns det en fin sand/grusvolt på 20×40 meter samt hinderuppsättning för banhoppning.

Flyg & Transfer

Det finns flera alternativ till flyg och i regel går det att boka flyg för från ca 2.200:- och upp inkl skatter. Ni bokar flyg.

Transfer ingår i resans pris till och från Lissabons flygplats.

Program 2015

(Med reservation för eventuella ändringar)

Inkvartering 7, 4 eller 3  nätter i dubbelrum, transfers till och från Lissabons flygplats, alla måltider, måltidsdryck (ej vin) och all ridning.

Ryttare: Bör vara minst 10 år, väga max 90 kg och kunna klara en häst i alla gångarter i varierad terräng. Om du vill träna hoppning bör du beskriva vad du gjort tidigare och vilken nivå du hoppat/tävlat mm. På så sätt kan programmet läggas upp så att det passar dig på bästa sätt.

Säsong: Anläggningen har öppet året om.

VECKORITTEN med dagliga långturer
7 nätter
Under veckoritten rider du ca 164 km över 7 dagar, ca 4-6 timmar i sadeln per dag utom första och sista dagen som är på 1-3 timmar.
Ridtid: 4-6 tim per dag, första och sista dagen 1-3 tim.
Antal deltagare: 4-6 personer
Ålder: Min 10 år

Pdf – fil:  Veckoprogram centrala Portugal »

TRÄNINGSVECKOR
7 nätter
Väljer du träningsveckan får du två pass per dag med ca 2 timmars ridning morgon och eftermiddag. Alltså ca 4 timmars träning per dag.
Det går också bra att få en blandning av hoppträning, markarbete och några uteritter, exempel 2 lektioner på förmiddagen och 1 timme uteritt på eftermiddagen.
Ridtid: ca 4 tim per dag (delas upp på förmiddag och eftermiddag)
Ålder: Min 10 år

KORTARE VISTELSE
3 eller 4 nätter/ 2 eller 3 riddagar
Ridtid: ca 5 timmar per dag, sista dagen 2 timmar.
Ålder: Min 10 år

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Comments

 1. Ulla Moberg & Kenneth lahti says:

  Trailen bar oss igenom ett fantastiskt omväxlande och vackert landskap,igenom små byar,över berg igenom dalar och även in i små städer.
  Vi fick tillfälle att besöka grottor,historiska byggnader, naturliga källor och även en del av
  den närtidiga industriepoken var inlagd under ritterna.
  Picnicen som ingick var mycket bra och ett par dagar i samband med besök på någon speciell attraktion åt vi en utsökt lunch på restaurant.
  Hästarna var mycket vältränade ,välskötta och framåt.Stallet var mycket välskött, personalen kunnig , tillmötesgående och lämnade stort utrymme för våra önskemål.
  Boendet var mycket över förväntan,fina rum med pool utanför dörren i en lugn avslappnad och vacker miljö.
  Ingen trafik, knäpptyst på nätterna ,bara fågelsång på morgonen.
  Middagen intogs på Cooking and Naturehotellets restaurang ett par hundra meter bort med mat tillagad på traktens råvaror,en upplevelse i sig ,både vad det gäller miljö,design och mat.
  Vi kan, efter ett antal långritter i många länder, verkligen varmt rekommendera denna långritt.
  Något utöver det vanliga ,denna vecka hade verkligen ett mervärde utöver det vanliga.
  Tack Ana ,Rui och övriga medarbetare för denna fantastiska vecka!

  Ulla och Kenneth

Speak Your Mind

*