Kategorier

Ridnivåer

För att göra det lättare för Er att hitta just den resa som passar Er bäst, har vi delat in dem i olika nivåer enligt beskrivning.

 

Reskategorier

Välj viken typ av resa du söker

För att resan ska bli lyckad är det nog så viktigt att varje ryttare är uppriktig med sin riderfarenhet, därför har vi hela sju olika ridnivåer på våra resor. Det hjälper oss att kunna se till att allas resor blir till belåtenhet. På vissa av resorna förekommer flera ridnivåer. Det betyder inte att ryttarna blandas i samma grupp, utan att anläggningen kan ta emot olika nivåer som rider var för sig.

Olika sökgrupper

Vi har hela 20 olika typer av resor. Detta för att du lätt ska hitta det du söker bland våra nära 300 olika ritter. Oavsett om det är långritt, dressyr, islandshästridning, hoppträning, äventyr & camping, sparesa, familjeresa, kombination med golf, resa för nybörjare mm du är ute efter, så hittar du raskt vad du söker. När du fått fram ett par resor som stämmer med dina önskemål kanske du vill tala med oss och ställa lite frågor. Någon av oss har varit på nästan alla resor. Hör av dig så hjälper vi till med det slutliga valet och kollar upp om det finns plats på resan just den tid du vill resa! Det är viktigt att du inte bokar flyget innan vi har bekräftat att resan är preliminärt bokad åt dig!

Viktbegränsningar förekommer! I regel är det ca 85-95 kg som övre viktgräns, men vissa anläggningar har starka, viktbärande hästar och kan ta ryttare som väger upp till 110 kg, medan andra accepterar ryttare som väger max 80 kg. En viktig faktor är ryttarens längd och riderfarenhet: En välbalanserad tung ryttare kan vara betydligt lättare att bära än en kort och obalanserad lättare ryttare. Ge alltid korrekt viktangivelse och informera oss redan vid bokningstillfället om Du väger över 80 kg så att vi kan bekräfta att det är ok. Anläggningarna har rätt att planera sin verksamhet och värna om sina hästar som ofta tar sig fram i kuperad terräng och ibland på hög höjd. Ingen vill riskera att hästarna skadar sina ryggar för en veckas för hårt arbete. Bland våra resor i urvalsgruppen Tunga ryttare finns många bra resor som kan välkomna ryttare som väger upp till 120 Kg (Obs! denna gräns varierar från ställe till ställe). Vi hjälper gärna till att hitta det som passar bäst!

Mindre erfarna ryttare: För alla uteritter och långritter där det framgår att trav och galopp ingår, krävs det att ryttaren är stadig i sadeln och van vid lite längre ridpass. Då ridturerna sträcker sig över ett antal timmar räcker det inte att klara att trava ett kort stycke i ett ridhus. Om så är fallet bör det klargöras när Ni bokar resan och vi hjälper Er att hitta en passande resa för Er! Det är alltid bäst att vara tydlig från början så att Ni hamnar på en resa som passar Er och tillsammans med ryttare som vill och kan hålla samma tempo.

Varmt välkommen att höra av dig per telefon eller att fylla i bokningsformuläret, vilket innebär att vi först kollar upp att det finns plats och gör en preliminär bokning. Så snart du får ok från oss är det ok att boka flyget!

Telefon: 08-581 76336 (telefontid vardagar 09.00-15.00)