Sydafrika – Ranchliv & Safari – klassisk tältsafari

 • Safari
 • Safari
 • Safari
 • Safari
 • Safari
 • Safari
 • Safari
 • Safari
 • Safari
 • Safari
 • Safari
 • Safari
 • Safari
 • Safari
 • Safari

Nu även med barnvänligt program

Djupt in i Waterbergs viltvårdsområden, ca 3 timmar norr om Johannesburg ligger vår afrikanska ranch, en familjeägd gård som gått i arv genom många generationer. Här är man stolt över sin kvalificerade ridning och sina ärliga hästar. Här varvas många olika äventyrliga och spännande aktiviteter. Förutom långritter på de egna markerna kan Ni hjälpa till att driva boskap på gården, och prova på polocross. Man kan även inkludera en natt i vildmarken där tillfälle ges att se många vilda djurarter (bl a noshörning). Ni bor i charmiga och rustika stugor och lodger. Även kurser i ”horsemanship” och annorlunda inridning grundat på respekt, samförstånd och tillit. Kan mycket väl kombineras med både Botswana, Namibia och Kapstaden. Se vår hemsida för ett antal fina kombinationsmöjligheter och priser!
För Er som söker fler spännande safariupplevelser till häst finner Ni under rubriken Sydafrika/Big Five Safari två program som arrangeras av denna anläggning.

Inkvartering & Måltider

Ni som bor endast på ranchen är inkvarterade i ridanläggningens egna rum med mycket bra standard. De som ska vidare till safari bor i ett otroligt vackert kontinentalt hus alldeles invid ranchägarnas eget hus, ca 10 minuters bilväg från stallet. Alla rum har privat badrum. Programmen på ranchen har flexibel reslängd, hör med oss om pris för förlängningar. Samtliga program på dessa två sidor kan kombineras med andra program i södra Afrika, vi ger gärna förslag på vad som passar just Er.

Hästar & Ridning

Ranchliv & Safari / Familjesafari
Ridningen på ranchen är mycket flexibel och variationsrik, det mesta kan anpassas enligt Era önskemål. Vissa av passen rider man genom ägorna där man får lära sig mycket om vad som odlas och hur det förädlas. Man arbetar med ekologisk odling av rosengeranium som på farmens egen fabrik hettas upp och pressas till en mycket dyrbar olja som används bl a till aromaterapi. Här finns även en stor uppfödning av välmående kor som betar på de stora frodiga betesmarkerna. Ni får inte missa chansen att prova på polocross! När man väl har förstått reglerna till detta mycket underhållande spel har både hästar och ryttare en fartfylld och rolig match framför sig.
Att med samlade krafter samla ihop en boskapsflock för att flytta dem mellan olika hagar är en samarbetsövning man sent glömmer.

Flyg & Transfer

Ni flyger till Johannesburg. Tänk på att flyget måste landa senast 9.30 med tanke på transfertiden.
För hemresa ska flyg bokas med avresa tidigast 19:30.

Ordinarie transfer innebär att Ni reser med andra som ska till samma ställe. Flyget bör anlända helst en timme före och avgå tidigast två timmar efter att transfern lämnar Er på flygplatsen. Om privat transfer av någon anledning måste bokas blir det till ett högre pris.

Transfertider
Från Johannesburgs flygplats kl 10.30 på morgonen och anländer till ranchen ca kl 12.30 och Ni körs från ranchen kl 14.00 och kommer till flygplatsen ca kl 17.00

2014

(Med reservation för eventuella ändringar)

Klassisk tältsafari i Norra Sydafrika 3 nätter
Denna kortare safari passar utmärkt som kombination med andra resor och upplägg i södra Afrika och är utmärkt för sällskap med ridande barn.

Datum
Resorna kan göras året om. Maj-okt erbjuder milda dagar, kalla kvällar och bäst möjlighet att se djuren. Resten av året är varmare med större regnchanser.

Inkvartering 7 eller 3 nätter, helpension inkl måltidsdryck och vin, transfers.

Enkelrumstillägg: Detta debiteras endast om Ni inte är villiga att dela med annan resenär av samma kön. 

RANCHLIV & SAFARI / FAMILJESAFARI 
7 nätter, inkvartering på ranchen.
Ridtid: ca 5 – 6 timmar per dag.
Säsong
Låg: 11 Jan – 20 Feb / 1 Maj – 30 Juni / 10 Nov – 10 Dec
Hög: 21 Feb – 30 April / 1 Juli – 9 Nov / 11 Dec – 10 Jan
Datum: Valfritt!
Dubbelrum lyxigare chalet
Enkelrum standard
Extranatt på förfrågan!

Dag för Dag program: Ranchliv & safari – mer detaljer & programförslag

KLASSISK TÄLTSAFARI 3 nätter
3 nätter, inkvartering i tält.
Ridtid: 3 – 6 timmar per dag.
Säsong
Låg: 1 Jan – 21 Mars / 6 April – 19 Dec
Hög: 21 Mars – 5 April / 20 Dec – 3 Jan
Datum: Valfritt!
Dubbeltält 
Tillägg för eget tält.
Extranatt på förfrågan!

OBS! För den som vill inkludera en vildmarkssafari med 2 dagars ridning och en övernattning i safariparken under sin vistelse, tillkommer ett tillägg.

Dag för Dag program: Klassisk tältsafari i Norra Sydafrika

 

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*