Argentina – Patagonien

Argentinas sagolika slätter och pudervita sandstränder – En Kulturell naturupplevelse

Våra golf och ridresor innehåller mycket mer än bara det, här upplevs huvudstadens tangorytmer, marknader, gatumusiker, parker och torg i en färgsprakande blandning. Färden tar Er med ut i landet på högländer med frisk, klar luft och sagolika vyer. Inkvartering på historiska estancias där livet går sin gilla gång. Här kan det traditionella livet på Pampas upplevas med boskapsdriving, härliga ritter över slätterna eller turer med jeep där det unika djurlivet beskådas på nära håll.
Det vilda djurlivet är också en spännande överraskning. Längs kusten hoppar lekande delfiner i vågorna och med lite tur skymtas även val. Stora kolonier av sjölejon hörs och ses också längs kusten. Våtmarker inåt landet utgör boplats för många unika fågelarter. Förutom djuren, är lokalbefolkningen också ett trevligt sällskap på resan, gästfriheten är stor varthän man kommer på landsbygden. Även golfaren kommer att få prova på några riktigt trevliga banor med fantastiskt vackra vyer. Väljer Ni i stället att rida kan vi skräddarsy ett fantastiskt trevligt program med varierande utfärder och ridning runt de fina gårdarna Ni bor på. Maten och vinet är ett skäl att resa hit bara det, utsökta årgångsviner och grillmiddagar och långa luncher i skuggan av ett stort träd där utsökta tillbehör dukats upp intill grillen. Precis så som dagarna skall avnjutas i goda gamla och nya vänners lag enligt landets traditioner. Låt oss visa Er några av våra favoriter i Argentina! Oavsett vilka intressen Ni har, kan vi lägga upp resan så att den passar just Er!

För resor till Argentina

Inget visum är nödvändigt för Svenska medborgare, inte heller någon särskild vaccination utom möjligen Twinrix (hepatit A & B). Det är viktigt att ha en bra reseförsäkring för den här typen av äventyrlig resa!
Avreseskatt: betalas när man lämnar landet (vid incheckningen). Det kostar 30 USD som Ni bör ha tillgängligt i rätt valuta inför hemresan.

Lokal agent i Buenos Aires

Vår agent i Argentina möter upp på flygplatsen om Ni bokat transfer och hotell i Buenos Aires, och tar hand om Era transporter i landet. Ni för en genomgång och lite trevligt berättat för Er samt tillfälle att ställa frågor. De finns sedan till hans (telefon) om Ni skulle behöva hjälp under resan.

Buenos Aires

Ingen Argentinaresa är komplett utan ett par dagars vistelse i huvudstaden. En eller ett par kvällar ägnas åt utsökta middagar och rundas av på en klassisk tangobar. Bara att betrakta loklalbefolkningen som verkligen kan dansa tango. Här råder inget tvivel om att tangon är något man utvecklar och njuter av hela livet och paren är oerhört samspelta även om det ser ut som om de bara spontant tittat in efter middagen en stund. Söndagsmarknaden på gatorna är också väl värt ett besök liksom butikerna på Florida Street. Här finns också många parker och trevliga platser att betrakta folklivet en stund innan Ni färdas vidare ut i landet.

Transfers i Buenos Aires:

Ni anländer till Internationella flygplatsen och inrikes flyget går från inrikes flygplatsen.

Tryp Buenos Aires Hotel **** (Sol Melia), San Martin i Buenos Aires
Ett av våra favorithotell i Buenos Aires. Detta är ett trevligt och modernt hotell med bra klass och läge. Härifrån har Ni närhet till det mesta av intresse i stan och kan lätt ta Er med taxi (mycket billigt) till de sevärdheter Ni inte går till. Rymliga rum (62 st) med privat badrum (med hårtork), luftkonditionering, TV, telefon, kassaskåp och minibar. Vidare har hotellet tvättservice, barnpassning, konferensrum, restaurang och frukostrum.
Förslagsvis bor Ni här den första och sista natten inkl frukost.

Områden av intresse och förslag till boende

San Martin de Los Andes i norra Patagonien

Området var länge svårtillgängligt och de första Européerna anlände hit först 1883 och fred stiftades med Indianerna och de första Européer som bosatte sig anlände i början av 1900-talet.
Den här ridresan tar Er till 3 olika gårdar där barn, barnbarn och barnbarnsbarn bor på gårdar i skuggan av jättelika vackra träd planterade av deras förfäder som först kom hit. Alla är riktiga ”working estancias” där jorden brukas och boskap betar markerna. De har nu börjat ta emot besökare till häst och finner de kulturella mötena ge stort utbyte och glädje för deras familjer.
Stora skogsområden bjuder på snabb ridning och långa dagar i sadeln. Floderna som skall ridas över är stora, vyerna överväldigande och mäktiga och dagarna kan bli nästan lika äventyrliga som de en gång var i början av 1900-talet när de första bosättarna kom över bergen. Men i slutet på varje dag väntar ett varmt bad och en skön säng (efter en underbar middag).
Bästa tid att resa hit vädermässigt är oktober-april.

Inrikesflyg: Hit (San Martin de Los Andes) kan man ta sig per inrikesflyg från Buenos Aires på 1.5 timme. Transfer ingår till våra Estancias och tar ca 45 min (gäller båda men i olika riktningar).
Aeroleas Argentinas flyger dagligen mellan Buenos Aires och Chapelco Airport. Flygresan tar ca 2 timmar. Transfer till Estancian (huvudgården) tar 40 minuter och ingår.

Estancia – Huvudgården

Argentina är känt för sin hästkultur och bättre än på denna gård, till häst kan landet knappast upplevas. Rid genom pinjeskogar, över böljande kullar, genom smala raviner floder och klippavsatser upp över magnifika berg som skuggas av Andernas högsta toppar och överblickar Patagonien som breder ut sig framför Er. Bättre än så här blir det inte!
Gården ligger i Norra Patagonien nära gränsen till Chile, ca 1.600 km från Buenos Aires och ca 70 km öster om San Martin de Los Andes. Här finns över 80 hästar och med de enorma ytor av bete som finns tillgängligt, lever de mycket som vilda, även om de samlas in och rids regelbundet (att samla in dem är en underbar ritt bara det). Det är huvudsakligen egen uppfödning av prisbelönta Criollos och olika korsningar, säkra på fötterna, trevliga och lyhörda.
Alla ridnivåer välkomnas, även om oerfarna ryttare kanske inte klarar av de långa äventyrliga ritterna, kan de få rida på gården. Här finns hästar för alla ridnivåer.
Flera av ritterna inkluderar turer in i nationalparken Lanin i Andernas yttre sluttningar. Ett riktigt vildmarksäventyr där vulkanen Lanins snöklädda topp ständigt syns i bakgrunden.

Ridning på gården

Hästarna är egen uppfödning av Criollos som rids i Westernstil.
Att arbeta med boskap är spännande och stimulerande. Dagen börjar med tidig frukost och sedan uppsittning. Djuren söks på alla tänkbara platser såsom raviner, flodfåror, skogspartier, bergskammar och svårtillgängliga beten. Arbetet på gården anpassas efter årstiden, men ofta handlar det om att finna djuren och driva dem till annat bete eller till gården för att behandla dem eller undersöka dem. Långa dagar med mycket belönande arbete till häst som gästerna ofta tar del i.
”Gaucho games” har blivit ett uppskattat tema bland gäster och gouchos (hästskötare på gården). Olika ridlekar för alla nivåer och de som föredrar kan titta på. Självklart är gårdens gouchos mycket skickliga och bjuder på underhållning. Det blir en eftermiddag med mycket kul som avslutas med grillning och dans till gitarrspel under stjärnorna.

För Er som inte rider

Vandring: Med över 15.000 tunnland fantastisk natur i omgivningen finns det mycket att göra till fots. Från toppen av någon av bergskammarna med klippavsatser och fantastisk utsikt där Ni ser condoren som glider med vindarna längs avsatsen (turen tar ca 4 timmar fram och åter). För den som vill gå lite längre är de gamla indiangrottorna en utmärkt dagsutflykt. En tur runt på gården för att titta på papegojbon, dammen och corralerna där djuran samlas in tar ca 2 timmar. En tur upp till Stony Hill som bjuder på storslagen utsikt är ganska lätt vandring och tar 2 timmar. Fågelskådning: Följ med gårdens specialist som känner till det lokala fågellivet och vet var det kan ses som bäst. Här finns många unika fågelarter!
Egna utfärder med hyrbil: San Martin, intressanta indianreservat och Lanins Nationalpark ligger inom lagom avstånd och erbjuder fantastiska sevärdheter. Även den st ”Seven Lakes Route” ligger i närheten och anses vara en av världens finaste naturupplevelser. Tips och råd ges på plats. Vi hjälper gärna till att boka en hyrbil!
Golfspel: En fantastiskt fin bana (Chapelco) designad av Jack Nicklaus ligger ca 45 minuters bilväg från Estancian. Transfer kan ordnas alternativt ha en hyrbil.
Greenfee: Från 350:-
Avkoppling: Tag med en god bok och njut av stillheten på gården, ett dopp i den uppvärmda trätunnan och kanske ett bastubad. Här finns också en pool i trädgården. Även tennisbana för den som vill röra på sig.
Floden: Nära gården porlar floden Alumine, lämplig för härliga bad och fiske. Den är också trevlig att besöka för luncher i det gröna eller färder i gummiflotte.
Området är känt för sitt fiske och denna flod är inget undantag. Här fiskas vild brun forell och regnbåge från ½ kg upp till 2.5 kg i storlek. Vissa tider går det även att arrangera flugfiske.
All fisk fångas och släpps fria igen. Säsong mellan november-mitten av april.
Mer om huvudgården: Varje generation har introducerat sina moderniteter och utvecklat gården. Men man har alltid varit mycket mån om miljön och påverkan på landet.
Vattnet (bevattning och till husen) kommer från naturliga källor och man producerar egen el genom vattendriven turbin. Tillgången är begränsad, så man är alltid mån om att inte slösa.
Måltiderna består till stor del av egenproducerade produkter, odlade grönsaker och eget kött. Bacon och skinka kommer från egna grisar (rökta i eget rökeri), egg från hönshuset, mjölk och hemgjord yoghurt från de egna mjölkkorna och naturligtvis eget oxkött samt vilt i form av hjort och vildsvin.
Från trädgårdarna kommer mängder av frukt som serveras färsk i säsong och i form av ljuvliga marmelader på frukostbordet och som färskpressad juice. Självklart bakas dagligen färskt bröd!
När det inte bjuds på ”asados” (grillat i trädgården eller naturen) serveras måltiderna i matsalen, vid floden eller som picknicks.
Inkvartering på gården: rummen ligger i tre olika byggnader, alla med eget badrum och gemensamt vardagsrum. I huvudbyggnaden samlas man gärna för en drink runt eldstaden före middag. På långritter är det lite varierande standard på boendet, men alltid trevligt rent och personligt.
Klimatet:Eftersom gården ligger ca 700möh är det nästan alltid svalt på kvällar och nätter. Dagtid ligger temperaturen på ca 20-35 grader och nattetid runt 5-10 grader. Det regnar inte ofta, men det är alltid bra att ta med regnrock och varma lager av tröjor.

Olika upplägg och program

För alla som reser till Argentina rekommenderar vi ett par nätter i huvudstaden. Det får helt enkelt inte missas och det är också bra att lägga dessa nätter före och efter vistelsen I Patagonien. Det gör att förseningar av inrikesflyg inte riskerar att Ni missar flyget hem mm.
Program med långritt 8 övernattningar (3 olika gårdar) och 9 dagar kan bokas passande datum under tiden oktober till februari. Se separat dag för dag program!
För den som vill stanna på ett ställe eller bara ha en utfärd över 3 dagar och bo resterande del av vistelsen på huvudgården erbjuds ett separat program för lokal vistelse. Vi erbjuder också en riktigt spännande långritt över Anderna till Chile för den som vill ut på det häftigaste av äventyr! Se separat program!
Det går självklart också bra att bo huvuddelen av nätterna på gården och göra några dagars utfärder till andra gårdar. Se förslag!

Alla upplägg till Patagonien inkluderar transfers, inkvartering, alla måltider, vin till maten fria drinkar från baren, all ridning och guider.
Resorna passar perfekt att kombinera med Pampas!!

2013

För en bra komplett resa föreslår vi följande paket.
Vid ankomst, transfer till Buenos Aires, 2 nätter på Tryp Buenos Aires Hotel och dagar fria att ägna åt huvudstaden. Här ingår endast frukost.
Därefter transfer till inrikesflygplatsen och flygs till San Martin De Los Andes/Patagonien för att ägna de resterande 8 nätter/9 dagarna åt högklassig ridning och fina naturupplevelser (9 nätter/10 dagar för ritten över Anderna). Ni väljer vilket program som passar Er, alla aktiviteter, transfers och måltider ingår. I Patagonien ingår alla drycker, drinkar i baren och vin till maten.

I resan ingår transfers (ev tillägg i Chile), angivna övernattningar, alla måltider (helpension) och drycker enligt beskrivning i Patagonien. I Buenos Aires ingår endast frukost, om hotell bokas där.
Vidare ingår alla aktiviteter i Patagonien. Greenfee tillkommer för golfare.
Vad som inte ingår: Avreseskatt från Argentina, dricks mm.
Enkelrumstillägg: debiteras endast om man inte är villig att dela rum med deltagare av samma kön på estancias.


Estancia ride med eller utan “pack trip”

7 nätter i Patagonien (6 på estancian och ev 1 i tältläger). Datum för ankomst till och
från Estancian är flexibla, men datum för “Pack Trips” är fasta (hör med oss). Man kan alltså komma
när man vill innan (dock senast dagen innan) och resa hem från estancian tidigast dagen efter
”pack trip” slutar. För den som ej önskar ”pack trip” går det bra att boka när som helst.

Enkelrumstillägg: Om man är villig att dela rum så tillkommer inget tillägg.

Estanciaritt (pdf) »

Från Estancia till Estancia

7 nätter / 8 dagar. Med reservation för nödvändiga ändringar.

Enkelrumstillägg: Om man är villig att dela rum så tillkommer inget tillägg.

Estancia till Estancia 9 dagar (pdf) »

 

 

Över Anderna till Chile

9 nätter med start från Patagonien och ritt över Anderna
(3 på huvudgården i Patagonien och 6 I tältläger längs vägen).
Två nätter I Buenos Aires tillkommer förslagsvis en innan och en efter.

Enkelrumstillägg: Om man är villig att dela rum så tillkommer inget tillägg

Anderna till Chile (pdf) »

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*