Argentina – Pampas lilla paradis och polospel

  • Pampas
  • Pampas
  • Pampas

Flera gäster har kallat det här förtjusande lilla stället för ett litet paradis! Kanske främst för dess stillhet och naturskönhet, men tillgängligheten (bara 100km från Buenos Aires som nås på ca 1.5 timme) är också en stor fördel. Inkvarteringen på den gamla fina gården är charmig och mycket personlig. Inte minst med tanke på att stället drivs av en familj vars hjärtan klappar för att bevara det så naturligt som möjligt och självklart för hästarna och djuren på gården. Här bjuds besökaren på stor gästfrihet, utsökt god mat och goda drycker (självklart finns här fina Argentinska viner). Väldigt mycket är odlat på gården. Man gör egna marmelader, bakar bröd och grillar nyslaktat (som levt väl på gårdens betesmarker). Här odlas också mycket ekologiska grödor och grönsaker som tillagas och serveras i goda anrättningar.

Fantastisk ridning och aktiviteter erbjuds, inte minst viktigt! Här erbjuds fina turer ut på Pampas (de stora slätterna), men den som vill prova på eller fördjupa sig i Polospelets ädla konst har sannerligen också kommit till rätt ställe. Hästarna håller mycket hög klass, är alla från familjens egen uppfödning och mycket väl tillridna. Här finns två moderna poloplaner med modern bevattningsanläggning. Ridlektioner, tennis och närbelägen golf kan också bokas. Det perfekta stället för Er som vill kombinera övrig vistelse i Argentina med Pampas, men nog så trevligt och innehållsrikt för en hel veckas vistelse! Alla kan resa tillsammans, även om intresset för ridning varierar!

Inkvartering & Måltider

På gården finns 6 individuellt inredda rum med privat badrum och förtjusande inredning.
Vidare finns en pool, pooldeck och poolbar för lata stunder i solen eller i skuggan av ett gammalt vackert träd som omger trädgården. En hemtrevlig salong och matsal bjuder in till sällskapliga stunder med gäster och familjemedlemmar. Här finns även ett bibliotek, TV, Internet mm.

Inredningen symboliserar Spansk kolonialstil med utsökt klass på möbler, vackra textilier och konst. Allt omges av en underbar terrass som överblickar polobanorna, Den som önskar massage efter en dag i sadeln kan dessutom få det ordnat (beställes i god tid).

Måltiderna ingår under hela vistelsen på Pampas. Vin och andra drycker betalas på plats.
Här dignar bordet av underbara hembakade kakor, pajer, desserter, såväl som utsökta rätter!
Men klassiska Asados blir ändå det bestående minnet av maten, grilluncher och grillmiddagar med utsökt kött. Självklart finns det alternativ för dem som inte äter kött!
Te, kaffe och mera kakor serveras efter ridning på eftermiddagen, sedan lite vila före middag med flera utsökta rätter!

Hästar & Ridning

Riktigt hög klass på ridningen som tar Er över de stora guldgula slätterna som Pampas är så känt för. Här ges tillfälle att sträcka ut i härliga galopper, följa böljande uppodlade åkrar (majs, vete, solrosor, betor mm), se till boskap samt i solnedgång vända hemåt för härliga middagar. Kan en dag i sadeln bli så mycket bättre! Polospel och andra lekar till häst förhöjer bara värdet på ridningen ytterligare! Fantastisk ridning för alla typer av ryttare!
Alla hästar är uppfödda på gården (eller av familjen) och är välinridna och i utmärkt kondition. De flesta är av rasen Criollos eller Argentinska Polohästar. Ni rider western i engelska sadlar med fårskinn över sadlarna eller i polosadlar. Men alltid med enhandsfattning av tygeln.
Hästarna är noggrant utvalda för att passa ryttaren. Första dagen får Ni en ordentlig genomgång av ridstilen så att alla känner sig säkra. Ni sitter i sadeln 3-5 timmar per dag (mestadels mer än 3 timmar), det beror mycket på önskemål. Nybörjare är välkomna men rider inte med på de snabba ritterna och polospel. På gården finns en sandvolt/ridplan för undervisning och tillridning. Anläggningen tar emot riktigt tunga ryttare beroende på ridkunskap. Hör med oss om viktgräns.

Speciella poloveckor
På gården finns skickliga instruktörer som tillhör AAP (Argentinas Poloorganisation) och har behörighet att instruera på alla olika nivåer. Allt från nybörjarlektioner, teori, komma vidare och tävlingsnivå kan utvecklas vidare under ett par dagar eller en vecka. Ägaren Marcos Antin, har en livslång erfarenhet som Polospelare, men är också en uppskattad instruktör både i Argentina och i Europa. Han är dessutom en professionell Referee.

Allt som behövs för att prova på eller träna på Polospel under vistelsen finns på gården. Det enda som behövs är egna ridstövlar. Hjälm, klubba, skydd mm finns!
Kurser per dag eller vecka kan bokas!
För den som redan kommit igång med sitt polospel, kan mer avancerat program ordnas där förmiddagarna ägnas åt träning och teori, medan eftermiddagarna ägnas åt 4-6 ”chukkas” (spel). Efter hand under veckan kan spel på andra anläggningar i området ordnas (om spelet ligger på rätt nivå). Mycket trevligt umgänge, polospel och uppvisningar varvas med god mat mm!

Flyg & Transfer

Flyg till Buenos Aires.

Farmen ligger drygt 1 timmes bilfärd från Buenos Aires (1.5-2 från innercity).
Transfer (taxi) tillkommer ca 80$ per bil enkel väg och tar max 3 personer med bagage per bil. Anläggningen kan hjälpa till att boka transfern men är i övrigt inte ansvarig för transport och priser.

Golfspel
Närmaste golfbana ligger bara 15 minuters väg från gården. Transfer kan bokas om medföljande föredrar golf vissa dagar. Banorna: Pilar Golf Club & Los Pinguinos Club är trevliga och välskötta och nås på ca 30 min med bil.

Guider
Under vistelsen på gården har Ni guider/värdar som är med och rider med Er. De visar Er sina favoritvägar och leder Er på äventyr där Ni får bekanta Er med lokalbefolkning, djurliv och natur och självklart själva polospelet för dem som vill prova det.

Övrigt – golf, tennis och massage
Det finns mycket att göra för dom som inte vill rida eller för dom som bara vill ha en paus i ridandet. Varför inte vandra, ligga vid poolen, besöka närbelägna orter av intresse: Pilar & Antonio de Areco samt den historiska lilla staden San Andres de Giles (museer, silversmeder, lädergods). Även turer på Pampas med häst & vagn ordnas! Även tennis kan bokas. På gården spelas även boules och croquet.

Massage: en timme, ca 18 USD/timme.
Tennis: Lektion med Pro, en timme med plan, ca 25 USD
Endast tennisplan: ca 8 USD/timme.
Transfer till och från tennisanläggningen eller golfbanan fram och åter: ca 18 USD/bil (2-3 personer).
Golfspel Greenfee 18 hål: Paket med spel på Pilar Golf Club eller Los Pinguinos Club (30 min från gården med bil). Greenfee 18 hål inkl golfbil ca ca 35 USD.

2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

Inkvartering 3, 4 eller 7 nätter inkl alla måltider, snacks, te/kaffe, kakor mm, ridning. Vid uppgradering till rumssvit, ingår en fri pololektion för nybörjare.
Ingår ej: Flyg och transfer

Extra ridning
Det går också bra att lägga till extra  ridning för den som vill det!
Halv / Heldagsritt: Min 2 personer, 6 – 8 tim ridning inkl picknick lunch eller barbecue 
Miniritt: Min 2 personer, 3 tim ridning inkl picknick lunch
Pololektion: För nybörjare 45 – 90 min

Barnrabatt: 3 – 9 år 25%. Barn under 2 år gratis.

In/Utcheckning: Incheckning på Estancian är  efter kl 12:00 och utcheckning före kl 10:30.

Enkelrum: Tillägg debiteras ej om man är villig att dela rum! (med ryttare av samma kön).

VECKOVISTELSE
7 nätter / 6 dagar
Ridtid: 2 timmar per dag t ex ridturer på Pampas eller häst & vagn.

KORTVECKA
4 nätter / 3 dagar
Ridtid: 2 timmar per dag t ex ridturer på Pampas eller häst & vagn.

MINIVISTELSE
3 nätter / 2 dagar
Ridtid: 2 timmar per dag t ex ridturer på Pampas eller häst & vagn.

Resekommentarer

Jättemysigt ställe med fina polohästar! God mat, härliga omgivningar och trevliga, personliga rum där man sov som en stock. =)
Maria, mars – 10

Jag är jättenöjd med min resa. Jag rekommenderar alla jag träffar på som ska till Argentina att åka dit! Jättetrevlig oas, perfekt för avkoppling och bara vara nära naturen. Supergod mat! Och vilken familj! Det var en fantastisk upplevelse för mig! Jag skulle uppskatta jättemycket om du hälsar Silke och hennes man från mig!
Yasemin Sener, dec – 09

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*