Sydafrika – Östra Kapprovinsen – mellan kust och savann

Följ slingrande stigar och vägar som tar er mellan havets dyningar och guldgul savann. Utforska undangömda grottor och sagolika stränder som nås endast av oss som färdas till häst. Längs vägen blir det spontana möten med lokalbefolkning i ett oexploaterat, kulturellt landskap så som Afrika tidigare aldrig upplevts. Ritten bjuder på en fascinerande upptäcktsfärd genom en sagolik del av Afrika – kusten Eastern Cape. Från den ena stranden till den andra, passerar Ni skeppsvrak som skvallrar om det förflutna. Kanske får ni se val och delfiner leka i Indiska Oceanen.
Vill Ni förlänga resan eller kombinera den med avkopplande spa, safari eller golf, så går det alldeles utmärkt. I området finns två fina golfbanor. Ge oss Era önskemål i förväg så ordnar vi det!

Inkvartering & Måltider

Boendet som erbjuds är allt från små charmiga hotell till stugor som ligger alldeles intill kusten. Ni äter huvudsakligen färsk fisk och skaldjur, till det serveras Sydafrikanska viner.

Hästar & Ridning

Engelsk ridstil. Hästarna är lyhörda, välridna korsningar, fullblod och lokala raser.
Det blir långa, härliga galopper längs öde stränder, unika tillfällen att uppleva Afrikas landsbygd till häst, möta befolkningen och ta del av deras vardag. Erfarna ryttare får ut mest av den här fartfyllda och spännande ritten. Ca 4-6 timmars ridning/dag.

Flyg & Transfer

Bokas till East London i Sydafrika. Ankomst till East Londonpå lördagar senast kl 12:00 och bokas för hemresa från East London på lördagar efter kl 16:00.
För program “Arbeta med hästar” kan flyg bokas för hemresa från East London tidigast kl 12:00 om hemresa är andra dagar än lördagar. Om hemresa är på en lördag så gäller samma tid som ovan.

Transfern tar ca 1-1½ tim från East Londons flygplats  och hämtar  mellan kl 11:30 – 12:00. På hemresedagen avgår transfern ca 13:30 från inkvarteringen och anländer till flygplatsen ca 14:30 – 15:00.
För dem som reser på program”Arbeta med hästar” och reser hem på andra dagar än lördag så avgår transfern från ranchen på hemresedagen kl 09:30. Är hemresa på en lördag så avgår transfern 13:30.

Om flyg bokas med ankomst och avgångstider som inte passar ovanstående tider så går det bra att boka en egen transfer som betalas extra.

2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

Inkvartering, helpension, ridning och transfer.
Ridtid: 4 – 6 tim per dag
Deltagare: 2 – 8 personer


VECKORESA MED KUSTRITT
7 nätter / 8 dagar
Lördag – Lördag
Dubbelrum


GÅRDRITT MED MERVÄRDE
7 nätter / 8 dagar. Vissa datum i december med inkvartering på loft. Hör med oss vilka datum.
Lördag – Lördag
Dubbelrum


KOMBINATION KUSTRITT & SAFARI
7 nätter / 8 dagar
Lördag – Lördag
Dubbelrum


KORTRESA KUSTRITT

4 nätter  / dagar
Datum: På förfrågan!
Dubbelrum

Pdf-fil:
Dag för dag program trailritter (PDF-format kräver Adobe Acrobat) »

Pdf-fil:
Mer fakta och detaljer (PDF-format kräver Adobe Acrobat) »


ARBETA MED HÄSTAR  I SYDAFRIKA

4 veckor
En resa med minst 30 dagars vistelse som erbjuds till ryttare över 16 år!
Datum: På förfrågan!
Kortare eller längre vistelse på förfrågan.

Arbetsresa 2-6 veckor – för vuxna och barn över 16 år
En unik upplevelse för ryttare som vill och kan vara borta lite längre och hjälpa till med skötsel och ridning av gårdens hästar. Ni bor och vistas i en sagolikt vacker miljö med möjlighet till sol, bad, kulturella utbyten och självklart att arbeta och umgås med gårdens hästar. Speciellt elever på olika typer av hästrelaterad utbildning är välkomna! Se mer utförlig information i länk nedan.

Pdf-fil:
Fakta och beskrivning arbetsresor (PDF-format kräver Adobe Acrobat) »

Förlängningsförslag kort ridsafari
Vi har möjlighet att hjälpa Er med bokning av en trevlig förlängning på resan med en eller ett par dygn på en privat safaripark där många vilda djur kan ses från hästryggen. Tex. elefant, noshörning, lejon, giraff, zebra, vårtsvin, struts, piggsvin och mängder av olika antiloparter och unika fågelarter. Ni rider på inhemska raser väl lämpade för ändamålet och anpassade till miljön med vilda djur. Inkvartering sker i safaritält. Transfer till flygplatsen nästa dag ingår. Hör med oss om detaljer!

 

Resekommentarer

Vår resa till Wild Coast var toppen! Ville bara tacka och sända några av alla de bilder vi tog.
Olle och Lena Thunstam, mars 2009

Det har varit en underbar upplevelse. De är väldigt välkomnande och visar verkligen ett annat sätt att leva. Boendet var toppen, och maten. Hästarna var jättefina och det var fantastiskt att rida på långritt, min ridning har verkligen förbättrats. De var också väldigt hjälpsamma och uppmuntrande när jag gjorde illa min vrist. Tiden har gått alldeles för fort, tack!
Danielle, arbetsresa maj 2008 

Ridningen var en bra kombination av kust och inland. Vi blev väldigt bra omhändertagna av Nicky och Sunell. Boendet var också toppen. För att sammanfatta var det en superb upplevelse, vi gjorde rätt val!
Susan, juni 2008

Verkligen fin häst (Time Warp). Underbart att se hästar så älskade och väl omhändertagna. Nicky var en jättebra guide med massor av lokal kännedom och väldigt social och trevlig. Kontrasten av strandridning och inåt landet var bra och den lokala befolkningen var vänlig vart man än kom. Tack för en underbar semester!
Tina, mars 2008

Underbart! Jag kan inte beskriva hur kul jag hade det och hur mycket jag tyckte om alla. Alla var så härliga och hjälpsamma, speciellt med min ganska dåliga engelska. Jag hoppas jag kan komma tillbaka en dag.
Johanna, arbetsresa augusti 2007

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*