Sverige – Norrland – fjällritter, äventyr och islandshästar

  • Kiruna
  • Kiruna
  • Kiruna
  • Kiruna
  • Kiruna
  • Kiruna
  • Kiruna

 

Upplev den storslagna och orörda vildmarken längst upp i norra Sverige från hästryggen. Tänk Dig att rida ut en stjärnklar kväll under norrskenet med snön knarrande under hovarna, eller en solig sommardag där du har milsvid utsikt över fjällen och släcker törsten i en klar fjällbäck. Här blir man ständigt påmind om tidigare generationers liv i denna urgamla samiska kulturbygd.
Detta är en liten och mycket personlig verksamhet där paret Mats & Kerstin ser till att islandshästen står i centrum. Gården är belägen i nordligaste Sverige i skuggan av vårt högsta fjäll, Kebnekaise, en mäktig plats. Stillheten och naturskönheten i kombination med fin ridning i fjällen gör den här resan mycket speciell. Anläggningen är öppen året om.

Inkvartering

Förlänggningar och övernattning innan och efter ridresorna: Övernattningsmöjligheter finns på ägarnas gård i Puoltsa. Extra övernattning kostar ca 725 kr/person och natt inkl frukost och middag.

Hästar & Ridning

Här finns ca 20 trevliga islandshästar som passar för både nybörjare och mer rutinerade ryttare. De är vana att röra sig i fjällen och är mycket säkra på fötterna. På våra långritter behövs viss ridvana och Du bör vara någorlunda vältränad. För att lära känna hästen hjälper Du till att hämta och göra i ordning den före och efter ridning.

Flyg & Transfer

Till Kiruna kan Du resa med tåg, flyg eller bil.
Transfer från Kiruna ingår i priset för Ratekjokkturen dock ej i den kortare vistelsen Må-Gott-Dagar. Pris för transfer Kiruna tur & retur 400:-

Övrigt

Förutom de program som beskrivs på denna sida kan vi arrangera olika ridrutter och företagsarrangemang efter önskemål. För ridturerna gäller en minimiålder på 12 år och maxvikt på 90 kg. Ridhjälm och varma kläder (vintertid) kan lånas på plats men bäst är att ta med egen hjälm.

Ishotellet i Jukkasjärvi: På vinterturen kan Ni även byta ut 1 natt mot övernattning på Icehotel. Hör med oss om plats och pris.

Program 2015

( Med reservation för eventuella ändringar )

Det går bra att resa hit året om, även om det kan vara mycket kallt på vintern så har årstiderna sin egen charm. Olika datum för ritter och program erbjuds. Hör med oss om önskade datum.

Program

MÅ-GOTT-DAGAR I NIKKALUOKTA
3 dagar / 2 nätter
Inkvartering sker i stuga på gården där Ni serveras utsökt mat med lokal prägel. Utsikten under dessa dagar ut över Kebnekaisefjällen är vidunderlig. Två halvdagars ridturer och en heldagsritt ingår i programmet. Möjlighet till bastubad ges. Minimum 2 deltagare. Programmet startar kl 13 ankomstdagen med introduktion och ridning. Helpension.
Inkvartering 2 nätter, helpension och ridning.
Antal deltagare: Min 2 personer

RATEKJOKKTUREN 
7 dagar / 6 nätter
Att välja en flerdagstur med islandshäst i fjällen är ett härligt sätt att vistas i fjällen. Du får lära känna islandshästen, vistas ute i naturen, sitta runt öppen eld, lära dig om samisk kultur och sova i tältkåta. Det viktiga är inte klockan och prylar utan istället kanske hästen, ridningen, naturen, vädret och maten. Turen rids i lågfjällsområdet väster om Kiruna och öster om Kebnekaise på södra sidan av Kalixälven. Det är ett område dit få turister hittar så vi får vara ostörda. Helpension. Min 2 deltagare.
Inkvartering 6 nätter, helpension, ridning och transfer.
Antal deltagare: 2 – 10 personer

Dag för dag program: Ratekjokkturen

Det finns även härliga ”Vinterveckor” 7 dagar/6 nätter från december till april, hör med oss om pris och platstillgång.

 

Resekommentarer

Kerstin och Matti var fantastiskt trevliga och positiva. Hästarna var ridna som ”vanliga” hästar, och ”min” häst var jättemjuk och lyhörd samt lydig. Jätteskönt att komma ut i naturen och det märktes att Kerstin känner området sedan barnsben.
Högsta betyg på hela resan!
Anders Paulsson, augusti -06
Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*