Brasilien – Nationalparkerna Pantanal & Sâo Joaquim

Två underbara långritter!

Vill du uppleva något helt unikt i ett landskap du sällan skådat förut med fåglar, djur och växter som frodas och trivs i grönskan? I södra Brasilien har vi två fantastiska långritter att erbjuda: Pantanals våtmarker i Mato Grosso och Fazanda i Sâo Joaquim längre säderut närmare kusten söder om Sâo Paulo. Två helt olika ritter men båda med storslagna naturupplevelser som inte finns någon annan stans i världen. I Pantanal, världens största ekologiska naturreservat och våtlandskap med hela 240.000 km2 landytor står skogarna täta med imponerande lövverk som skänker skydd och skugga för djur och fåglar. Vattnet porlar friskt och skvätter av fisk. Våra expeditioner tar Er till häst, genom en kavalkad av upplevelser där Ni låter Er hänföras av den sagolika omgivningen med fågelrika laguner och vikar som ständigt rör sig och omformas. Legenden säger att Pantanal är ihågkommen som ett stort hav fullt av öar som när vattnet steg, tvingade fisk och kräftdjur att lämna vikarna och flodbäddarna och söka sig till fastland för att söka mat. Under torrperioden sänks vattnet och berikar det undre djurlivet med fräsch mat. Allt det här kommer ni att få se och njuta av under en sällsynt spännande expedition! Långritten i Sao Joaquims Nationalpark tar Dig upp på höga höjder (ca 1.800möh) med mjuka, fina gräsplatåer att sträcka ut över. Floder, raviner, spektakulära dalgångar och skira lövskogar utforskas till häst. Resan tar Dig längs en stor cirkel runt de mäktiga bergen Serra Geral Canyons. Oavsett vilket program du väljer väntar Dig fantastiska äventyr och underbara ridupplevelser.

För den som vill förlänga resan i Brasilien, kan även avslutningar med ridning längs Praia Do Rosa Beach ute vid kusten. I oktober kan val ses från hästryggen! Hör med oss om dessa förlängningar!

Hästar och ridning

Korsningar av lokala hästar såsom ”Pantanerios” och ”Criollos”. Stadiga, trygga och trevliga hästar som är vana vid terrängen och det rika djurlivet i skog och vatten. Hästarna är utrustade med bekväma, sydamerikanska sadlar eller australienska sadlar och tempot kommer att variera mellan lugn skritt genom dom täta skogarna, trav och härliga galopper på ängar och genom kärr och träsk. Varje dag rider Du ca 5-7 timmar, första/sista dagen ibland 2-3 timmar.

Transfer och måltider

Transfer ingår till och från respektive flygplats. Alla måltider ingår i resans pris. Vin och drinkar betalas på plats. Maten är utsökt och vällagad och inkluderar bl a det mest välsmakande grillade kötträtter (oxkött, lamm, digrismm) du någonsin smakat, hembakat bröd, egna ostar, sallader, frukter och underbara desserter.

Flyg

Pantanalritten: Flyg bokas hela vägen till Campo Grande (CGR).
Äventyrsritten Sao Joaquims Bergsområdeen: Flyg bokas till Florianopolis.

Inkvartering

På båda resorna sker inkvartering på små familjeägda gårdar, farmer, lodger, små hotell, Facendas och liknande längs vägen. För det mesta är det dubbelrum med eget badrum, ibland delat badrum, men rummen är alltid rena, trevliga och med bekväma sängar med sänkläder. Inga enkelrumstillägg! Inga högsäsongstillägg!

Program

Sao Joaquims Bergsområden

9 nätter/10 dagar, 8 riddagar varav 2 halvdagar. Min 2 ryttare, max 6 deltagare.
Resan inkluderar transfers till/från Florianopolis flygplats, 4 måltider /dag & ridning dagligen.
Flyg till Florianopolis tillkommer.

Äventyrsritt Fazendas Bergsområden (pdf) »

Pantanalritten

8 nätter/9 dagar, 8 riddagar (6 hela dagar och 2 halva dagar), transfer, helpension, (dryck ingår ej).
Min 2 max 8 deltagare.
3-8 tim ridning per dag.
Passar nybörjare till avancerade ryttare. Speciella fullmåneritter görs vissa nätter (då tillfälle ges att se djuren som kommer ut på natten), planera gärna resan så att en sådan inkluderas.

Pantanalritten (pdf) »

(PDF format – kräver Adobe Acrobat Reader, med reservation för eventuella ändringar)

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*