Namibia – bekväm ridsafari


För mer än två hundra år sedan kom de första pionjärerna hit till Namibia för att upptäcka detta orörda paradis och mycket lite har ändrats sedan dess. Ridäventyret börjar mitt i landets fascinerande landskap med sina magiska kontraster mellan mäktiga ökenlandskap, jättelika raviner och vidsträckta slätter, alltifrån flodbäddar till savann och en del bergspass olikt allt annat i världen. Ni rider längs med stigar som trampats upp av vilda djur och genom områden av varierande karaktär där betande gnuer, giraffer, zebra, kudu, flockar av antiloper och noshörningar (på betryggande avstånd) blir en del av dagens upplevelser. Ritterna är anpassade för att Ni ska få ut mesta möjliga av en veckas ridsafari. Denna resa passar Dig som söker bekvämt boende, god mat, bra ridning och möjlighet att få se djuren på nära håll!
 

Inkvartering & Måltider

Endast ca 45 minuter från Windhoek ligger vår lyxiga lodge. Ni bor i fina standardrum (nära stallen) eller mycket komfortabla luxury rooms (i en typ av bungalows) under hela vistelsen.
All inkvartering och alla måltider ingår under resan. Fantastiskt god mat! All dryck till måltider och från baren skrivs upp och betalas sista dagen liksom dricks till personalen.

Hästar och ridning

Hästarna här är mycket fina! De flesta hästarna är fullblodsaraber eller arabkorsningar, då denna ras lämpar sig väl för långa ritter i varmt klimat. De är starka, positiva och sällan sjuka eller halta. Alla hästar är välridna och lydiga och därmed väl lämpade för den här typen av ritter där man vill kunna koncentrera sig på omgivningen mer än på själva hästen. Ridstilen är engelsk, men utrustningen är av handgjord sk African Stock, dvs en sorts långrittssadel med hög komfort både för ryttare och häst. Det finns anställda som ansvarar för skötseln av hästarna och sadling på morgnarna, men vi rekommenderar ändå att Ni själva lär känna Er häst genom att hjälpa till med rykt och sadling. På detta sätt får Ni lättare en nära kontakt med Er häst.

RIDERFARENHET

För att kunna följa med på denna ridsafari bör man vara en erfaren ryttare, med bra balans, som kan klara alla tre gångarter utan problem. Det är framför allt av säkerhetsskäl som detta är extra viktigt för ridsafaris, men även för att kunna få ut maximalt med upplevelser av denna typ av resa. Maxvikt för ryttare 85 kg.

Flyg & Transfer

Ni flyger till Windhoek där transfern hämtar Er på flygplatsen. Flyg och transfer ingår ej i resan.

ICKE RIDANDE

Även ickeryttare är hjärtligt välkomna att följa med på detta spännande äventyr. För dem som inte rider erbjuds en jeepsafari per dag samt en 3-timmars bergsutflykt per vecka, fritt utnyttjande av tennisbana.
För samtliga gäster på ranchen gäller att Ni fritt får tillgång till tennisbana, bastu och utmärkta vandringsleder.

2014

( Med reservation för eventuella ändringar)

RIDSAFARI
Inkvartering 7 nätter, alla måltider och ridning.
Ingen transfer ingår.
Deltagare: Max 6 personer
Ridtid: Ca 4 timmar per dag
Datum: Valfritt, förutom när anläggningen är stängd.
Transfer T o R: Windhoek flygplats (max 6 personer)

Rabatt för tredje person: Del i dubbelrum

Anläggningen har stängt: 20 – 22/9, 25 – 28/9 och 9 – 12/10

Många förlängningsalternativ i Namibia och Sydafrika kan erbjudas, t ex romantiska rundresor på tu man hand.

 

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*