Mocambique – Pudervita sandstränder

Mocambiques pudervida sandstränder med möjlighet till fantastiskt fin avkoppling, sol, bad och härlig ridning längs stränderna. En underbar resa i sig, eller en fantastisk förlängning på vilken annan resa som helst i södra Afrika. Den passar särskilt bra som förlängning på resan till Sydafrika och Mpumalanga!
En fördel är att resan passar utmärkt även för icke ridande som kan bada, snorkla, fiska och göra utfärder under tiden.

Resan börjar med en kort flygresa från Johannesburg eller Mpumalanga, Ni landar i Vilanculos och får en transfer till Ert hotell.
Här väntar paradisstränder på Mocambiques orörda kust. Dagarna ägnas åt ljuvliga strandgalopper och spännande ridning till små byar och lekfullt plaskande (med hästarna) i det turkosa vattnet som möter de vita sandstränderna. Det blir även tillfälle att bada med hästarna och i stillhet bara njuta av den vackra miljön och utsikten mot den vackra arkipelagen Bazaruto Island m fl.

En dag blir det en dagsutflykt med sk dhow (båt) till Benguerra Island (närbelägen vacker ö). Båtturen tar ca 3 timmar över ett glittrande turkost vatten och ger tillfälle att lapa sol och njuta. Väl på den vackra ön, möter en ny uppsättning hästar upp, förberedda för dagens ritt.
Ni rider norrut över slätter med många vackra palmer. Här ges tillfälle att sträcka ut i härliga galopper. Det blir också fin ridning på eftermiddagen när solen ligger lågt, innan Ni färdas tillbaka med båt.
Icke ridande kan med fördel följa med och kan ägna tiden åt trevliga aktiviteter när ryttarna ger sig av. Fantastiskt för alla i sällskapet!

Inkvartering & Måltider

Här bor du i charmiga stugor i genuin byggstil intill den vita sandstranden. Det är rymliga och trevligt inredda bungalows/rum med takbjälkar och naturmaterial. Alla har myggnät tillgängligt att släppa ner runt sängarna på natten. Här finns stor salong/matsal. Köket nås från verandan som vetter mot stranden. Här finns en stor pool, bar och små trappor ner mot den storslagna stranden och den fantastiska utsikten!  Sovrummen ligger i två våningar med två badrum.
Inkvartering 7 nätter i dubbelrum eller bungalow för 4 personer.
Alla måltider ingår under hela resan, alla drycker utom alkohol likaså, öl och vin mm betalas på plats.

Hästar & Ridning

Hästarna är välskötta och trevliga och huvudsakligen afrikanska boerperd korsningar och arabkorsningar. De är trevliga att rida och fina i temperamentet. Dock inga riktigt stora hästar för tunga ryttare. De är vana att vistas och galoppera på stränderna utan att försöka sticka iväg. Alla har räddats från Zimbabwe då farmägarna drevs ur landet. Varje hästs historia är smått otrolig. Här har de fått ett gott hem och lever i en fin flock med god omvårdnad.
Sadlarna är trailsadlar och några engelska sadlar.

Tempot kan anpassas till gruppens nivå, det går att få snabb ridning i programmet, men det kan även vara lite lugnare. Ryttare som vill ha ett lugnt tempo skall bokas på datum med likasinnade för allas trivsel och belåtenhet. Hör med oss om de datum du önskar! Våra datum är främst för medelgoda ryttare, men egna datum kan arrangeras för 2-8 ryttare.

Flyg & Transfer

Flygresa inkl skatter från Sverige till Johannesburg kan bokas med t ex Turkish Airlines eller South African Airways.

Flyg mellan Sydafrika & Mocambique:
Flygresan kan bokas tur och retur mellan Johannesburg och Vilanculos med South African Airlink. Tisdagar och Lördag med avgångstid från Johannesburg 10.30 och åter tillbaka till Johannesburg 15:40.
I priset ingår servicekostnader och skatter på biljetten (dock med reservation för ändringar med kort varsel).
Avreseskatt: betalas när man checkar in i Mocambique: 5US$
Flygtider (med reservation för ändringar):

Transfer
Alla transporter på själva resan ingår.

MOCAMBIQUE
Landets främsta attraktion är dess sagolika stränder och varma badvatten. Främst är det Bazarutos skärgård som tilltalar, den ligger utanför Vilanculos nära några små fiskebyar. Landet har 232 olika däggdjursarter och över 740 unika fågelarter. Bazarutos skärgård har ett fantastiskt skyddat korallrev med ett rikt marint liv representerat.

Aktiviteter som erbjuds är alla tänkbara typer av vattensporter som t ex kanot och kajakturer in i de intressanta mangroveskogarna, segling, turer i de lokala båtarna (dhows), windsurfing, djuphavsfiske, snorkling från stranden eller ute vid korallreven, dykning med tuber, paddelbåt, fågelskådning, besök i lokala byar och fiskebyar, turer till naturreservat och mangroveskogar.
Fisket är populärt runt Bazarutos skärgård med förekomst av den kända Black Marlin som står högt på många fiskares önskelista. Både fiske med spö och flugfiske (havsfiske) arrangeras. Allt från fiske för amatörer till avancerat fiske för riktiga entusiaster ordnas.

Detta avslutas med en kort flygresa till Vilaculos och de paradislika sandstränderna på Mocambiques orörda kust. Här ägnas dagarna åt ljuvliga strandgalopper och spännande ridning till små byar och lekfullt plaskande (med hästarna) i det turkosa vattnet som möter de vita sandstränderna. Det blir även tillfälle att bada med hästarna och i stillhet bara njuta av den vackra miljön och utsikten mot den vackra arkipelagen Bazaruto Island m fl.
En dag blir det en dagsutflykt med sk dhow (båt) till Benguerra Island (närbelägen vacker ö). Båtturen tar ca 3 timmar över ett glittrande turkost vatten och ger tillfälle att lapa sol och njuta. Väl på den vackra ön, möter en ny uppsättning hästar upp, förberedda för dagens ritt.
Ni rider norrut över slätter med många vackra palmer. Här ges tillfälle att sträcka ut i härliga galopper. Det blir också fin ridning på eftermiddagen när solen ligger lågt, innan Ni färdas tillbaka med båt.
En fulländad ridsafari till Afrika som dessutom passar utmärkt för Er med olika intressen! Icke ridande kan med fördel följa med och kommer att få ett trevligt program inkluderat när ryttarna ger sig av. Fantastiskt för alla i sällskapet!

Klimat
Två säsonger med tropiskt klimat: Regnperiod från oktober-mars och torr säsong från april-september. Under regniga säsongen kan även cykloner förekomma. Vilanculos ligger dock i ett område med mindre förekommande regn. Februari är den månad då risk för cyclon kan förekomma här och i området där Basarutos skärgård. Dagstemperaturer kan förväntas ligga på mellan 20-30 grader med något svalare temperaturer i jul-aug.

Visum
Det är nödvändigt att söka visum inför resan till Mocambique.

Förlängningsvecka för alla resor i Afrika: Oavsett vilken resa Du väljer, går det utmärkt att boka ett förlängningspaket med en veckas vistelse (7 nätter/8 dagar) i Mocambiqe med fullt program inkl alla måltider, drycker, aktiviteter, inkvartering och transfers.
Den perfekta avslutningen på alla resor i Afrika!

Övrigt

Tillfälle att bada, koppla av, lyssna till Afrikas alla läten, vandra, läsa en god bok och bara njuta ges på denna resa som är en väl balanserad kombination av flera olika upplevelser med mängder av intryck.

2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

Från maj till oktober är vädret som bäst.

Inkvartering, helpension inkl måltidsdryck, transfer från och till hotellet, skatter och avgifter (exkl 5USD som betalas lokalt), båttur, ridning, transporter, guider enligt program.
Ingår ej: Flyg. Alkoholdryck och all dryck som köps på restauranger eller barer , fiske, dykning och andra marina aktiviteter betalas på plats. Dricks tillkommer också.

VECKORESA
7 nätter / 8 dagar
Deltagare: 2 – 8 personer ( ryttare och icke ridande )
Ridtid: Totalt ca 20-22 timmar.
Datum: Valfritt! Resan kan påbörjas alla veckodagar men programmet kan komma att variera något vid olika ankomstdagar. Avresa från Johannesburg ca 10.20, ni landar ca 16.30 på Johannesburgs flygplats en vecka senare.

Enkelrumstillägg: Debiteras ej om Ni är villig att dela med deltagare av samma kön ( även om det inte blir någon att dela med ).

Ungefärligt program

(Med reservation för nödvändiga ändringar)

 • Dag 1
  Ankomst till Vilanculos ca 13.00-14.00 och ett välkomnande möte med Ert värdpar Pat & Mandy som kör Er till stranden och Ert boende. Incheckning i Er bungalow. Ryttarna testar hästarna på en härlig ritt i solnedgång längs stranden. Sedan blir det en trevlig grillkväll till ljudet av vågorna som rullar in mot stranden.
 • Dag 2
  Efter frukost rider ryttarna norrut längs kusten till Samara Restaurant där hästarna vilar medan Ni njuter av en läcker lunch. Åter till hotellet och tillfälle ges att bada och vila under eftermiddagen. Middag serveras t ex vid poolen med utsikt över stranden.
 • Dag 3
  Efter frukost blir det en heldagstur med fiske eller snorkling i några av de bästa vattnen med korallrev i världen. Den som vill kan bara slappa på stranden resten av dagen.
 • Dag 4
  Frukost och en lugn morgon. Efter lunch blir det tid att bada med hästarna i det tropiska turkosa vattnet, en sagolik upplevelse!
 • Dag 5
  Efter frukost besöker ni den lokala marknaden i Vilanculos där fisk, skaldjur, färska grönsaker, färgrik frukt och ett färgsprakande folkliv kan beskådas. Tillfälle ges att handla några fina hantverk eller liknande. Eftermiddagen fri för lite vila t ex vid poolen. Kvällen bjuder på grillkväll runt poolen.
 • Dag 6
  Denna dag blir det en dagsutflykt med sk dhow (båt) till Benguerra Island (närbelägen vacker ö). Båtturen tar ca 3 timmar över ett glittrande turkost vatten och ger tillfälle att lapa sol och njuta. Väl på den vackra ön, möter en ny uppsättning hästar upp, förberedda för dagens ritt.
  Ni rider norrut över slätter med många vackra palmer. Här ges tillfälle att sträcka ut i härliga galopper. Efter att Ni ätit av den medhavda picknick lunchen blir också fin ridning på eftermiddagen när solen ligger lågt, innan Ni färdas tillbaka med båt. En underbar dag!
 • Dag 7
  Denna dag rider Ni längs stränderna till The beach lodge där tillfälle ges att bada i poolen när hästarna vilar. Här serveras en härlig lunch. Eftermiddagens ritt tar Er åter genom de norra bukterna. Detta blir den längsta dagen till häst!
 • Dag 8
  Efter frukost (tidigt) ges tillfälle att rida en sista tur för Er som inte vill släppa hästarna, stranden och det sagolika skenet. Njut en sista gång av det hela. Därefter en lätt snacklunch och dryck innan avresa till flygplatsen (ca 12.30). Flyg till Johannesburg (avgår ca 14.15) och landar ca 16.30. Anslutning till Ert flyg hem på kvällen.

 

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*