Botswana – Mellan palmöar i Okavangodeltat

Galopper mellan palmöar genom Okavangos vattendrag, med vatten som slår som kaskader från hästarnas hovar är den ultimata safariupplevelsen. Här finner Ni de sista helt oförstörda delarna av Afrikas vildmarker och de bästa möjligheterna att se stora grupper av alla tänkbara vilda djurarter från hästryggen.
Kombinationsmöjligheter med fiske och fågelskådning (mycket romantiskt) i övre delen av deltat på Nxmaseri Lodge som avslutning kan erbjudas.
Föreställ Er en stilla morgon när solen går upp över den gulbruna slätten. Ni galopperar vid sidan om en grupp zebror eller giraffer, en upplevelse Ni aldrig kommer att glömma.
Föreställ dig en stilla morgon när solen går upp på en av Afrikas gulbruna slätter. Du galopperar vid sidan om zebror och giraffer. En upplevelse du aldrig kommer att glömma är giraffens eleganta svävande galopp. Med vinden genom det höga gräset och Afrikas alla läten blir du ett med din häst. Ni delar samma dofter, ljud och upplevelser.
Denna unika ridsafari i Botswana erbjuder otroliga upplevelser bland orörd natur, vilda djur och en stillhet som inte liknar något du tidigare känt. Anläggningens egna hästar (oftast afrikanska hästar, araber eller korsningar med europeiska raser som fullblod, hannoveranare, trakhener osv) är alla mycket lydiga och vana vid miljön, vilket gör att Ni kan känna Er trygga i deras sällskap.

Boende

Ni bor i dubbeltält under vistelsen i Botswana, då följande ingår: Transporter, ridning, guider, inkvartering, alla måltider och snacks mm. Ca 4-6 timmars ridning per dag ingår. Några av nätterna kommer att tillbringas på olika tältläger runt om i området. Ridningen sker då mellan de olika lägren och i olika typer av terräng, allt ifrån torra sandmarker till halvmeterdjupt vatten.

Detaljer kring hur många eller vilka nätter som spenderas i dessa ”fly camps” bestämmer Ni som är deltagare tillsammans med guiderna efter önskemål och väderomständigheter mm.
Vin, drinkar och läsk mm betalas på platsen (sätts upp och betalas sista dagen) liksom dricks till personalen.

Flyg & Transfer

Ni flyger till Maun där ni blir upphämtade av transfern. Ni transporteras med bil och båt och resan från flygplasten till gården tar ca 4 timmar.
Transfer med bil och båt ingår i priset.
För den som vill ha en snabbare transfer finns möjlighet att flyga helikopter från Maun till gården. Hör med oss om pris!
Flygpris: från Sverige till Maun i Botswana inkl flygskatter, från ca: 14.595:-. Ni bokar flyg själva.

Icke ridande & Barn

För den som inte vill rida finns det möjlighet att följa med på safarin men åker då i jeep istället för att rida. Ni övernattar tillsammans med de ridande och är med på alla aktiviteter som inte innebär ridning.
Barn är också välkomna att delta i ritten men det krävs att de är mycket duktiga ryttare. Även ett intyg krävs från en instruktör på ridskola eller liknande för att säkerställa deras ridkunskap.

Övrigt: Vi rekommenderar att Ni tar malariatabletter.

 

Program 2014

Med reservation för eventuella ändringar)

Pdf-fil:  Dag för dagprogram safariritt

Inkvartering, ridsafari, helpension, parkavgifter och skatter.

Ingår ej: Flyg, flygtransfer från Maun och dricks till personalen.

Lågsäsong: Januari, Februari, March, December
Mellansäsong: 31/3 – 18/7 och 2/11 – 1/12
Högsäsong: 19/7 – 1/11

RIDSAFARI  5, 7 eller 10 nätter
Ridtid: 4 – 6 tim per dag
Deltagare: 2 – 8 personer

Enkelrumstillägg: 50% på resans belopp. Inget tillägg om man är villig att dela rum och det på plats visar sig att det inte finns någon att dela med.

 

Resekommentarer

Vi har kommit hem från Botswana för några dagar sedan och är fortfarande lite omtumlade , men vilken fantastisk resa! Tänk att få bo i ett riktigt safariläger ute i bushen, på en egen ö omgiven av plaskande flodhästar, betande elefanter och flera andra spännande djur. Det var fullt program hela riden – när vi inte red så var det jeepsafari, båtsafari och t o m walking safari. Och vilka hästar – mest bara fullblod!
Tack för en spännande resa!
Hans och Birgitta Salwén, april -09
Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*