Turkiet – mellan berg & hav

Södra Turkiets varma, gynnsamma klimat lockar till härliga ridturer. Här finns också fina sandstränder för sol och bad, men närheten till de magiska bergen är hela tiden påtaglig. Från gården är utsikten magnifik ut mot havet, men du kan samtidigt ”nästan röra vid” bergen bakom dig. Här kan du välja mellan en lokal ritt där du bor på gården, eller en underbar äventyrlig bergsritt där möjlighet ges att se vildhästar. Under alla program rider du fina välridna hästar (engelsk ridstil eller western). Resorna passar allt från oerfarna ryttare, barn och vuxna som är mer erfarna och vill ha härliga, natursköna ritter. På de lokala riterna kan de som är oerfarna få lektioner om så önskas. Vädret är fint hela året! En prisvärd och underbar resa oavsett vilket program du väljer!

Inkvartering & Måltider

På gården bor du bekvämt. Här finns 7 dubbelrum med privat badrum,
några med A/C och havsutsikt/balkong. Gården är uppbyggd i westernstil
med saloon och stallbyggnader och det är mycket charmigt, personligt och trevligt. Det finns också en nybyggd mycket fin pool.
Under bergsritterna är det 3 nätter på gården och 4 nätter i tält. Tälten har madrass, kudde och sovsäck till var och en och plats för två personer i varje tält. Under tältnätter ges tillfälle att bada i floder, sjöar och minst 2 kvällar varm dusch.
För den som önskar rum med luftkonditionering tillkommer en extra kostnad. (Grundpriset är beräknat på standardrummen).

Maten är god och vällagad i Turkisk stil (utsökt gott), serveras i westernrestaurang eller i lägren, då ofta lagad över öppen eld. Alla måltider ingår på bergsritten från middag ankomstdagen till frukost avresedagen inkl drycker. På stationär vistelse ingår ej luncher. Alkohol betalas extra.

Hästar & Ridning

Arabkorsningar, Rahvan (töltande större hästar av lokal typ), amerikanska painhästar och några ponnys för barn. Ridstilen är både Western & engelsk (engelsk för Rahvanhästarna).
Maxvikt för ryttare: 90 kg
Antal ridtimmar: Stationära ritter ca 21 timmar under vistelsen och Bergsritten 30 timmar (5-6 tim per dag).
Utrustning: Westernsadlar / Engelska sadlar

Flyg & Transfer

Charterflyg till Antalya går från slutet av mars till början av november. Bolag som flyger dit är bl a Apollo, Fritidsresor, Vingresor och Detur. Flyg finns från flera orter i Sverige och kostar från ca 2.500:- (inkl skatter) och uppåt beroende på säsong och platstillgång. Ni bokar flyg själva direkt med charterbolagen.
Nytt! Norwegian har nu öppnat en linje till Antalya, se Norwegian eller Turkish Airlines.

Från Antalyas flygplats tar transfern ca 1.5 timme. Transfern betalas på plats och kostar 22 €/person och väg.

Program 2014/2015

( Med reservation för eventuella ändringar )

Säsong: Ranchen är öppen mellan 1 Mars – 15 Jan

Extra tillägg
Transfer till stranden kostar 5 € , betalas på plats.
Luftkonditionering ca 5 € per dag, betalas på plats.

Barnrabatter
Barn 0 – 5 år gratis och 6 – 12 år 50% rabatt.

STATIONÄR RANCHVISTELSE
7 nätter, inkvartering på gården
Inkvartering i dubbelrum, halvpension (frukost och middag), ridning.
Ridtid: 21 timmar

BERGSRITTEN
9 eller 7 nätter, inkvartering på gården och i tält.
Inkvartering i dubbelrum, helpension (frukost, lunch och middag), ridning.
Deltagare: Min 4 personer
Ridtid: 30 timmar, ca 5 – 6 tim per dag

 

Resekommentarer

Utmärkt instruktör och utrustning och dressyrlektionerna stämmer helt med svenska förhållanden. Alla deras hästar sköts minitiöst och är därför i utmärkt skick. Deras inställning till horsemanship är mycket hög. Vi hann också göra tre utflykter som föll väl ut. Till Turkiet åker vi gärna igen, vi kan rekommendera alla som vill utvecklas i dressyr och hoppning att åka hit.
Rosita Björklund Bontin, november 2010

En mycket välskött anläggning, fina hästar och bra djurhållning. + med luftkonditionering på rummen. Några riktigt vackra platser under uteritterna.
Sylvia Larsson, aug – 09

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*