Madagaskar – äventyrsritt bland regnskogar och vulkaner

Välkommen att följa med på en av våra mest unika och exotiska äventyrsresor olikt det mesta annat i vårt utbud. En lång väg från det ordinarie med många fantastiska upplevelser till häst! Denna fantastiska ö är känd för sitt variationsrika växt och djurliv, där 70% inte går att finna någon annanstans i världen.
Anledningen till variationsrikedomen beror på den totala isolering som ön har pga det långa avståndet från fastlandet och det är inte ofta som ön får eller har fått besök. Befolkningen på Madagaskar lever sitt liv på samma sätt som man gjort i århundraden och oxen är fortfarande det vanligaste transportmedlet och används också till att ploga fälten. Regnskog, vulkaniska områden med kratersjöar, varma källor, vattenfall och traditionella små byar gör denna ridtur till en vacker och upplevelserik ridtur som bjuder på avlägsna byar och magnifika vyer. Detta är något för den äventyrlige som vill komma långt bort från upptrampade turiststråk och uppleva äkta möten ute i landet.

Trail

Ritten på Madagaskar startar i rengskogen där Ni kommer att få se lemurer och njuta av deras magiska sång på morgonen. Under första delen av resan rider Ni på fullblod och fullblods korsningar och bor i enkla men bra stugor. Under resten av resan (7 dagars ridsafari över savannen till Madagskars geografiska mitt), rider Ni på inhemska korsningar. Här sker övernattningarna i stället på små inhemska hotell och 4 nätter i tält. Ni rider långt från vägar ute i det vilda och upplevelsen av att se de ovanliga exotiska växtarterna som bara finns på Madagaskar storartad. Ni rider i områden kring vulkaniska sjöar, regnskog, varma källor, vattenfall och inhemska byar. Det finns inget bättre sätt att få lära känna Madagaskars varmt gästfria människor! Många unika, hjärtliga och spännande möten väntar!

Inkvartering och måltider

Stugor, hotell och tält inkl 10 nätter och alla måltider och dryck.

Ridning och hästar

Man rider i ca 4-6 tim om dagen i 8 dagar + en kortare tur (både skritt, trav och galopp). Utrustning och sadlar är i engelsk stil. Hästarna är fullblod som är korsade med små lokala hästraser som är mycket bra och välskötta. Grupper om 3-7 ryttare. Maxvikt 85 kg. Om du väger mer, men är en erfaren ryttare, så går det bra att göra en förfrågan.

Transfer

Transfer till och från flygplats ingår om man anländer med Air France.
Annan transfer (om Du anländer andra tider än övriga gruppen) kan ordnas.

Flyg

Flygplatsen på Madagaskar heter Tana Airport i Antananarivo.
Flyg från Sverige med Air France.
Hör Er för om flygtider och platstillgång innan ni bokar flygbiljett och meddela oss innan ni bokar.

Visum

Ingår ej.
Madagaskars konsulat i Sverige – Madagaskars generalkonsulat »
Visum kan införskaffas i Sverige minst 6 veckor före avresa.
I detta fall behöver adress för vistelsen uppges, hör i så fall med oss så får Ni den.
Det går också bra att få det på flygplatsen vid ankomsten och enligt uppgift kostnadsfritt. Det kan dock vara tidskrävande och ev debiteringar.
Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemresedagen och ha minst 6 lediga sidor.

2013

9 nätter i Madagaskar med inkvartering i dubbelrum enligt beskrivning, alla transfers, måltider (utom i Tana), ridning 8 dagar (ca 4-6 timmar/dag), utrustning, guider, kock och kampingpersonal.

Vad som inte ingår

Flyg, dricks, personlig utrustning, lunch, middag och dryck på hotell i Antananarivo (Tana).
Visum.

Ridprogram för Madagaskar långritt

(med reservation för ändringar)

 • Dag 1
  Anländer Tana flygplats sent på kvällen (Air France) där personal för turridningen tar emot för vidare transport. Övernattning på hotell i Tana. Om Ni anländer tidigare så rekommenderar vi varmt Sakamanga Restaurang (som bara ligger runt hörnet till hotellet) för en god middag och härlig atmosfär.
 • Dag 2
  Frukosten serveras tidigt och sedan packar vi en lättare väska för utflykten till regnskogen. Vår kampingutrustning lämnar vi kvar på hotellet. Vi uträttar bankärenden och sista minuten shopping innan vi ger oss av kl 9.00. Första stoppet är i Moramange för att äta lunch och ta sig tid för att beundra den lilla välmående gruvsamhället och kanske köpa några citrongula stenar från vägförsäljarna innan vi ger oss av till Andasibe.
  Vi installerar oss i våra stugor innan vi åker för att besöka de undsatta lemurerna på Lemur ön, en av höjdpunkterna på resan. Följande så åker vi till byn Andasibe där vi blir presenterade för en lokal ägare till en radiostation. Han driver sin radiostation från sitt sovrum hos sina föräldrars mycket enkla hem. Vi är inbjudna för att se och diskutera det projekt som riktar sig mot att utbilda lokalbefolkningen om deras mycket värdefulla naturtillgångar i regnskogen. Efter middagen så ger vi oss ut på en guidad djungelpromenad för att kanske finna fler lemurer eller andra fashinerade djur.
 • Dag 3
  Idag startar vi tidigt för att rida ut på en tidig morgontur på de vackra fullblodskorsningarna.
  Vi äter brunch och återvänder till Tana med stop för en kopp te i Moramanga och för att pröva de delikata bakverken och kakor. Övernattning på hotellet i Tana, middag ingår ej och Ni kan själv välja vilken restaurang Ni vill besöka med gångavstånd från hotellet. Om Ni inte redan har prövat så rekommenderar vi Sakamanga Restaurang.
 • Dag 4
  Vi tar med vår kampingutrustning och åker till Ampefy. På vägen besöker vi Dodwell Trust projektet med målsättning att återplantera lokala Tapia träd som huserar vilda silkesmaskar.
  Här blir vi bjudna på te hos projektledaren. När vi kommer till Ampefy äter vi en snabb lunch innan vi tittar och väljer ut en häst, kollar vår utrustning och ger oss ut på en kort ridtur. Vi övernattar i Ampefy på ett hotell som ligger på stranden vid sjön Itasy.
 • Dag 5
  Idag ger vi oss av på safariritt genom byar, stigar och fält. Vi kommer att stöta på våra första oxkärror som är det lokal transportmedlet i byarna. Ute på landsbygden lever man fortfarande som på medeltiden, bara de mest välbärgade byarna har elektricitet. Vid lunchtid slår vi läger vid en vacker flodbädd i närheten av en by. Efter lunchen tar vi det lugnt i solen eller vid ett närbeläget vattenfall som är som en kokande kittel. Dit tar vi oss med en 4-hjuls driven bil.
  Vi äter sedan middag och övernattar för första gången i tält.
 • Dag 6
  Idag beger vi oss till staden Souvnandrino som ligger i närheten av en kaffeplantage. På denna ridtur rider vi genom områden där lokalbefolkningen för första gången mötte västerlänningar första gången vi prövad turen. Och de är lika fascinerade av oss som vi av dom. För er som åker med på oktoberritten så väntar en fascinerande rundtur på kaffeplantagen med kaffeprovning.
 • Dag 7
  Vi rider uppåt i bergen och över sluttningar med risfält (ris är basfödan på Madagaskar) och får uppleva fantastiska vyer. Återigen kommer vi att få känna oss som rockstjärnor när folk från de olika byarna samlar sig för att få se oss. På oktoberritten kommer rutten att vara lite förändrad. Då kommer vi att övernatta vid det fantastiska Kings Tomb, en vulkanisk bergsformation ovanför Itasysjön. Detta blir vår andra campingnatt.
 • Dag 8
  Denna dag rider vi längs stranden till den vackra sjön Itasy med en makalös vy och där vi kan skåda byarnas fiskare utföra sitt jobb i de traditionella kanoterna. Vi stannar för övernattning vid en djup krater sjö. När vi på kvällen sitter vid lägerelden så får vi förhoppningsvis njuta av sjönsång från barnen i de lokala byarna.
 • Dag 9
  Vi börjar dagen tidigt med att rida en liten annorlunda tur. Förhoppningsvis anländer vi tidigt till ett område med gejsrar där vi får ett varm välkomnande med bad i de varma poolerna. Eftermiddagen är fri att disponera som man vill med kanske simtur, solbad eller bara koppla av i den vackra omgivningen. Detta är vår sista natt i tält.
 • Dag 10
  Idag rider vi tillbaka till Ampefy på långa skogsvägar med bra tillfällen för galopp. Vi stannar för en sandwich lunch vid ett spektakulärt vattenfall. Väl i Ampefy finns chansen att besöka ett konst galleri för lite shopping. Tid för dusch och sedan väntar middag med en personlig farväl ceremoni till var och en av personalen och hästskötarna som varit med under ritten. Vid detta tillfälle finns det möjlighet att ge dricks eller en gåva men det är frivilligt och inget tvång.
 • Dag 11
  Efter frukosten så reser vi tillbaka till Tana, ca 4 tim körning. På eftermiddagen finns det möjlighet att handla på La Dique marknaden som har ett bra utbud av lokalt handgjorda varor, som t ex vävda korgar, tarditionella sidenscarves, smycken och prydnadssaker gjorda av oxhorn, kryddor och vanilj från Madagaskar och mycket, mycket mer. Efter shopping äter vi vår sista middag tillsammans.

Förlängd vistelse

Det finns möjlighet att förlänga sin vistelse och flyga över till ön St. Marie, en idyllisk korallö utanför fastlandet i Indiska Oceanen. Perfekt för snorkling bland korallerna, avkoppling eller att besöka Tsing (en förfrågan måste göras till Tsingy).
Paket med 3 övernattningar i bungalows med frukost inkl inrikesflyg och transfer.

Pris förlängd vistelse från ca 6.000:-

 • Dag 11
  Flyg på morgonen till St.Marie och därefter transport till inkvarteringen. Man kan välja att bo i bungalows i Atafana eller i trevliga stugor La Crique.
 • Dag 12
  Vistelse på St Marie med sol, bad och avkoppling.
 • Dag 13
  Vistelse på St Marie med sol, bad och avkoppling.
 • Dag 14
  Flyger tillbaka till Tana på förmiddagen eller eftermiddagen. Finns möjlighet att flyga tillbaka till Europa vid midnatt. Det bästa är att flyga till Tana på eftermiddagen dagen före, eftersom flygen ibland blir inställda på grund av dåligt väder.

 

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*