Frankrike – Lot och Dordogne

I de sagolikt vackra regionerna av södra Frankrike kan vi nu erbjuda en resa där Ni får uppleva dessa fantastiska omgivningar till häst. Ni rider i lummigt gröna skogar, genom charmiga byar och medeltida slottsgårdar och maten som bjuds är hämtad ur det berömda, franska köket – liksom vinerna som serveras till. Ni kan välja om Ni vill bo på samma hotell och låta de dagliga ridturerna utgå därifrån, eller om Ni vill ha olika boenden. Resan går utmärkt att kombinera med golf, sköna dopp i poolen eller andra trevliga aktiviteter.

Inkvartering & Måltider

2002 emigrerade Hans och Hermina till Frankrike, mellan de berömda Dordogne och Lotfloden för att skapa sin dröm: Driva en förtjusande lantgård med fantastiska hästäventyr. På lokalritten bor man samtliga nätter på anläggningen, på fyradagars långritten i charmiga boenden längs vägen – en av nätterna i ett antikt, spännande nunnekloster. Maten lagas och serveras med stor passion och entusiasm.

Måltider
Varje morgon dukas en stor frukost upp och lunchen består oftast av en picknick, avnjuten i en mysig glänta och serverad av kocken som kommer direkt hemifrån. Kanske medföljer en helt nybakad limpa eller en doftande gryta, fortfarande varm från ugnen! På kvällarna intas goda middagar med fina viner, ostar, valnötter osv.

Hästar & Ridning

Här finns det 16 härliga hästar (arabkorsningar, ”Spanish Saddlehorses”, en typ av spanskt halvblod mm) på olika nivåer men alla vältränade och fina. Varje vecka hålls här lektioner för ca 55 st elever men förutom det har de underbara uteritter i det vackra landskapet med ett sjudande djurliv och grönska. Det finns två olika program att välja på och det krävs att Ni är goda ryttare som behärskar och trivs i alla gångarter. Grupperna är relativt små och minimumåldern är 11 år. Det finns ponnys för barnen och engelsk utrustning används.

Flyg & Transfer

Ni flyger förslagsvis till Toulouse, från ca 2.400 kr t/r inkl skatt. Från Toulouse tar Ni buss till tågstationen i Toulouse och byter där till ett tåg mot Gourdon, resan tar ca 1,5-2 timmar. Pris för tågresa Toulouse-Gourdon ca 300 kr t/r. Det går även att flyga till Paris men med längre tågresa, ca 5 timmar.

På stationen i Gourdon blir Ni hämtade av personal från anläggningen i Degagnac som ligger ca 15 min bilväg bort. Transfern från Gourdon till anläggningen ingår ej, betalas på plats. Tid för transfer: 7-19. Tillägg för övrig ankomsttid.

Övriga aktiviteter

Ickeryttare är också varmt välkomna, Ni kan utforska omgivningarna, besöka de lokala marknaderna, golfa, fiska, cykla, spela tennis eller koppla av vid poolen och njuta av tystnaden och den franska ljuvligheten.

Program 2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

Ritterna genomförs endast om 4 personer är bokade.

LOKAL RITT
8 dagar / 7 nätter
Ankomst på lördag eftermiddag, Ni bekantar Er med hästarna och går igenom programmet tillsammans. Ni kommer b.la få uppleva:
Ridning högst upp och längs en klippavsats med en vidunderlig utsikt över Perigord och Dordognedalen. Ni besöker en vacker 1300-talsbyggnad innanför antika stenväggar och en medeltida stad med sitt hemlighetsfulla och spännande förflutna. Ni rider genom ett landskap, lika vackert som en tavla, med ett fint 1300-tals slott och en kyrka från 1200-talet. Här passar det bra att stanna och kanske fotografera och fascineras av den storslagna utsikten. Ni stannar även till vid klostret L’Abbaye Nouvelle som är byggt mellan 1260-1287. Ridningen tar Er även genom de härligt lummiga skogarna i Dégagnazés.

VECKORESA MED 4 DAGARS LÅNGRITT
8 dagar / 7 nätter
Resan börjar med en introduktionsritt i de närmaste omgivningarna, för att se att Ni passar bra ihop med Er häst, sedan kommer Ni att rida ut på en fantastisk fyradagarsritt! Ni upptäcker Lot och passerar antika romerska vägar, stigar där mulorna vandrar, och delar av vägen som leder till Santiago de Compostela. Alla vägar går till den kristet bevarade delen av Rocamadour, pilgrimernas tillhåll. Ni kommer att rida ca 25-30 km varje dag i alla gångarter och avnjuter delikata picknickar till lunch.

Nattstoppen börjar med att Ni släpper hästarna i hagen, kanske tar ett dopp i poolen efter en härlig dag i sadeln och avnjuter en god middag. En natt övernattar Ni i ett gammalt, genuint nunnekloster – idylliskt och fridfullt och Ni kommer att somna gott efter en lång, trevlig middag.
Sista dagens långritt kommer att gå i en helt annan riktning än Ni har varit, allt för att Ni på en vecka ska hinna se och uppleva så mycket som möjligt av denna vackra region. De sista två nätterna på veckan spenderas tillbaka på anläggningen.

 

Resekommentarer

 

“Fast, varied, thrilling, exciting. Lovely horses, obviously well cared for. A sure winner.”
Elizabeth, okt – 08

 

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*