Botswana – Limpopo – ridsafari, nu också i kombination med Sydafrika

Pdf-fil:  Skolprojekt i Botswana 

I Botswanas östra delar kan Du och Din häst bli ett med naturen när Ni spränger fram över den rödbruna slätten tillsammans med en flock vilda zebror. Efter dagens strapatser i sadeln väntar en stunds härlig avkoppling kring lägerelden med fantastisk god mat lagad över öppen eld. Joyce matlagning är något alldeles speciellt!

Se även program Kombinationsafari (Sydafrika) där denna anläggning har startat en kombinationssafari med halva vistelsen i Botswana och halva i Sydafrika!

Inkvartering & Måltider

Ni bor i dubbeltält (eller vissa nätter under bar himmel) under vistelsen, dock alltid i tältsängar. I alla läger finns toalett och hinkdusch, där Ni duschar under bar himmel (dock skyddade av förhängen eller träväggar). På Lodge ritten bor Ni i mycket  fina hyddor/stugor.
Alla måltider och drycker ingår i resans pris!

Hästarna & Ridning

Det finns hästar i alla storlekar, åldrar, temprament och raser. De flesta är dock afrikanska hästar eller korsningar med afrikansk ras, mycket beroende på att de är resistenta mot de speciella hästsjukdomar som finns i de södra delarna av Afrika. Alla hästar är välridna, lydiga och vana vid Afrikas djur och natur och därmed väl lämpade för den här typen av ritter.

Malariaprofylax behövs ej!

Flyg & Transfer

Ni flyger till Johannesburgs flygplats för att sedan byta till flygtransfer.
OBS! Ankomst till Johannesburgs flygplats senast kl 07:00 på morgonen och avgång tidigast kl 19:30 på hemresedagen.
Boka avresa från Sverige dagen före resans första dag och hemkomst dagen efter resans sista dag.
Flygtransfertiden till tältkampen är ca 2 timmar ( istället för 6 – 7 timmar med bil )  och Ni är framme strax före lunch. Det innebär att det blir mer tid för att rida och ridningen startar därmed redan efter lunch på ankomstdagen. Ni får även mer ridning på hemresedagen.
Ni blir upphämtade av en person kl 08:00 – 08:30 vid informationsdisken i ankomsthallen på Johannesburgs flygplats som hjälper Er vidare till flygtransfern.
Pris för flygtransfer är 320 brittiska pund och betalas på plats.
Skulle flygtransfern av någon anledning ( t ex för få bokade ) bli inställt så byts det ut mot biltransfer istället. Meddelas tidigast 2 veckor innan avresa.
Pris för biltransfer är 275 brittiska pund och betalas på plats.

Allra säkrast är att Ni bokar flyg med ankomst till Johannesburg dagen innan rittens första dag och har en extra övernattning på hotell nära flygplatsen. Vi kan hjälpa er att boka ett hotell som ligger ca 30 min från flygplatsen och som även kan erbjuda en guidad rundtur i Johannesburg eftersom man inte bör åka runt själv.

Program 2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

Detta är en fantastisk safari i östra Botswana. Ni rider i varierande terräng fylld av överraskningar som väntar bakom varje krök. Ni kan t ex se betande zebror, giraffer och antiloper av alla de slag, apor som leker i träden, örnar som svävar i cirklar ovanför Er och elefanter som kommer till vattenhålen för att dricka och ta sin dagliga dusch eller lerbad. Under långa härliga galopper genom buskage och öppnare slätter låter Ni hästarna sträcka ut, i bästa fall tillsammans med en flock zebror eller gnuer.
Ni rider från ställe till ställe och bor i nya läger varje natt.
Ni får på så sätt se och uppleva mer av vildmarken. I några läger sover Ni under bar himmel men i övriga sover Ni i tvåmanstält (tältsängar med sovsäckar), hela tiden vaktade av guiderna. Här befinner Ni Er mitt i Afrikas vilda natur med alla dess läten och dofter. Mer spännande än så här kan en ridsemester inte bli.

Inkvartering, helpension (inkl vin,öl, drinkar mm), all ridning med guide. Eventuell jeepsafari ingår om tillfälle ges för en safari.

Ingår ej: Transfer  (flyg eller bil) från/till Johannesburg och dricks till personalen.

Lågsäsong: Jan, Feb, Mars, Juni
Högsäsong: April, Maj & Aug, Juli, Sep, Okt, Nov, Dec


SAVANNRITTEN

7 nätter, 8 dagar, 7 riddagar
Flyttbar tältritt med övernattning 5 nätter i två olika tältläger och 2 nätter “under stjärnorna”.
Antal deltagare: 2 – 8 personer Ridtid: 4 – 8 tim per dag

Dag för dag program:  Savannritten


KOMBINATIONSAFARI BOTSWANA / SYDAFRIKA
7 nätter, 8 riddagar
Stationär tältritt i två olika läger. Ritten börjar med 4 nätter i Sydafrika och avslutas med 3 nätter i Botswana.
Antal deltagare: 2 – 8 personer

Dag för dag program:  Kombinationsafari Botswana – Sydafrika


BEKVÄM SAFARI MED OLIKA BOENDEN
7  nätter, 8 riddagar
Inkvartering i tältläger och finare lodge.
En äventyrlig ridsafari för dig som vill flytta runt men ändå bo väldigt bekvämt. Samma fantastiska djurliv och fin ridning erbjuds, men med bland annat lite lyxigt och högklassiskt boende i lodge. Något för den kräsne!
Icke ridande är också välkommen.
Antal deltagare: 4 – 8 personer. Stor ridvana krävs. Åldersgräns 16 år.
Om ritten har mindre än 4 ryttare bokas den om till Savannritten.

Dag för dagprogram:  Bekväm ridsafari med olika boenden

 

Resekommentarer

Resan var så fantastisk!!! Toppbetyg.
Ulrika Skogsberg och Magnus Dahlgren, augusti -08

Vi vill tacka för en fantastisk resa. Allt har fungerat mycket bra. Campen i Botswana och allt vi upplevde där var något alldeles extra. Vi blev mycket väl mottagna och omskötta under vistelsen. Vi är mycket nöjda med alla inkvarteringar. Vilka guesthouse! Slutomdömet blev att vi fått blodad tand och vill se mer av landet!
Gudrun och Anders Ehnström, mars -05

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Comments

  1. Ann-Britt Andersson says:

    Just hemkommen från en fantastisk resa till Botswana. Allt fungerade perfekt, hästarna var otroligt välskötta och trevliga och det fanns alla storlekar tom Botswanas största häst som var en shire-korsning och ca 180.
    Vi var en väldigt blandad grupp från hela Europa och tom USA. och vår ledare Wes var helt fantastisk. Han kunde allt om djur , natur och en massa annat. Vi har sett lejon, geparder, leopard, elefanter, giraffer och en massa andra djur. Boendet var mycket bekvämt trots att det var 2 underbara nätter under bar himmel. Det finns nästan inte ord att beskriva vilken upplevelse detta var.

  2. Lill Ann Kvalvik says:

    Hei! Jeg har lenge drømt om å oppleve Afrika fra hesteryggen. Jeg er god på western ridning, og lurer derfor på om dette er den beste turen for meg (jeg kan ikke ri Britisk stil)? Jeg vil gjerne dra på en tur hvor det også er høyt tempo. VIl du anbefale denne , eller en annen (i Afrika)? Vil også ha turer med mye ridning.

    På forhånd takk for svar!

Speak Your Mind

*