Sydafrika – Krügerparken för ryttare och medföljande ”ridning & jeepsafari”

 

En kombinationsresa med ”allt i ett” program. Fantastisk ridning i Mpumalangas sagolika bergsområden med de vilda höstarna som lever och förökar sig helt opåverkade av människan. Naturen och djuren upplevs på ett tryggt sätt för den som inte vill komma nära de farligaste vilda djuren till häst. Därefter ges möjlighet att se Afrikas vilda djur: Big-5 (noshörning, elefant, lejon, buffel och Leopard) i Krügerparken (med jeep). Om man så önskar, kan resan avslutas med ett sagolikt slut vid Mocambiques pudervida sandstränder med möjlighet till fantastiskt fin avkoppling, sol, bad och härlig ridning längs stränderna. Men en avslutning i södra Sydafrika, i Cape Town eller bland vingårdar och längs  Indiska Oceanens stränder går också bra. Kanske är detta vår absolut mest välkomponerade ridresa och dessutom mycket prisvärd! En annan fördel är att resan passar utmärkt även för icke ridande som får ta del av ett aktivitetsprogram parallellt med ridningen. Alla får uppleva naturen och djurlivet på ett trevligt sätt! Våra guider och värdar Leon & Cristo bidrar till allas trivsel på resan, de underbara trailhästarna och den charmiga miljön på gården likaså.

Bland Mpumalangas berg finner Du sevärdheter som t ex  God’s Window & Blydes River Canyon. I närheten av dessa orter ligger en liten historisk guldgrävarstad omgiven av massiva skogar och vildmarksområden där vildhästar ses beta i de bördiga dalgångarna. Här rider Du tillsammans med traktens svar på ”mannen som talar med hästar”, känd för sin fantastiska  uppsättning av välridna och älskade trailhästar. Här blir det 6 underbara, variationsrika dagar i sadeln med ljuvliga galopper och stillsamma skritturer, bad i vattenfall, besök vid intressanta grottor och historiska stenformationer och möte med traktens vildhästar (vildhästgaranti ges). Resan inkluderar också jeepsafari i den kända Krügerparken som erbjuder det säkraste och bästa i safariväg som landet har att erbjuda. Chanserna att se det mest intressanta bland Afrikas vilda djurarter på  önskelistan är god. En härlig kombination av ridning bland bergen och jeepsafari som passar perfekt för ryttare som vill resa med icke ridande! Golfare kan följa med och spela golf när övriga rider! Fantastiskt för alla i sällskapet!

Inkvartering & Måltider

Inkvartering sker delvis på gården där flera gästrum och stugor kan inkvartera upp till 10 gäster. Här kan det vara delat badrum och sovrum med annan gäst av samma kön. Det är charmigt, trevligt och personligt utan lyx.

Gården och stallet: Huvudbyggnaden (från början av 1800-talet) har inretts med vackra föremål från trakten och blir den givna mötesplatsen för måltider och samvaro. Här finns tre dubbelrum, en salong, veranda och kök samt betagande utsikt mot skogen och dalen. Ett badrum + extra separtat WC. Ytterligare liknande stugor ger sovplats för 6 personer som delar på några badrum (ej eget). Gården ligger i en underbar trädgård med ”skatter” som upphittats från guldgrävarrushen i trakten, allt har tagits tillvara i form av utsmyckning med blommor i en underbar kombination. Fåglar kvittrar i träden över lägerelden och stallet ligger precis intill. Här släpps hästarna fria (helt fria) bland bergen efter avslutad dagsritt… De hämtas sedan in på morgonen (med MC). Ett underbart hästliv. För Dig som bor på gården finns det så mycket att se, vara med på… Du kan också kliva upp tidigt och gå till fots, t ex till klippavsatsen i söder (ca 15 min) där babianerna håller till. Utsikten är fantastisk!

Övriga nätter:  (4) bor gruppen på en bergslodge med helt sagolikt läge som inte kan beskrivas. Här bjuds på magisk utsikt, väldigt vackert omgivet av fantastisk ridterräng. Rummen är  enkla men trevliga. Badrum delas (separat för herrar och damer). En förtjusande uteplats under tak där grillmiddagar avnjuts med magisk utsikt.
Obs! Om gruppen är mindre än 4 personer uteblir de 4 nätterna i bergslodgen och ni bor i stället på gården i 7 nätter.

Måltider
Alla måltider ingår under hela resan, alla drycker (flaskvatten, läsk, öl och vin till maten på kvällarna) ingår. Extra drycker betalas på plats.

Hästar & Ridning

Kuperad terräng, långa dagar i sadeln (vissa dagar) och möjlighet till snabb ridning (om ryttarna klarar det), men ryttare i egen grupp som vill ha lugn ridning kan få det. Tempot kan anpassas till gruppens nivå. Ryttare som vill ha ett lugnt tempo skall bokas på datum med likasinnade för allas trivsel och belåtenhet. Våra datum är främst för medelgoda ryttare, men hör med oss! Välridna, välskötta och trevliga hästar med huvudsakligen afrikanska korsningar, halvblod och shirehäst i dem. Allt från små storlekar till medelstora och resliga. Hästarna är vana att vistas ute i det fria bland bergen.
De är säkra på fötterna, välskolade och mestadels mycket lätta i handen, samt vana vid kärleksfull behandling. Några är lugna, stadiga och säkra för den lite osäkra ryttaren, andra friska och pigga utan att vara besvärliga att hantera.
Sadlarna är engelska kvalitetssadlar.

OBS! Vi talar mycket om ridning bland bergen och fantastiska vyer på denna resa. Det innebär inte att det är ständigt en hel del klättrande på stenigt underlag. Tvärt om: Denna resa bjuder på mycket mjuka, fina ridvägar, öppna gräsplatåer som bjuder in till härliga galopper.

Flyg & Transfer

Flyg till Johannesburgs flygplats. Härifrån ingår transfer till och från ridresan.
Flyg kan bokas från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn via Istambul med Turkish Airlines inkl alla skatter och avgifter. Nattflyg: du flyger kväll från Europa och landar morgonen efter, detsamma gäller hemresan.

Tur och retur transfers ingår från Johannesburg flygplats (minst 4 personer i gruppen) eller från Mpumalangas flygplats. De flesta flygen anländer ca 9.00 på morgonen och går hem ca 19.00-21.00 på kvällen. Det passar utmärkt. Transfern från Johannesburg tar ca 3,5 timmar. Från Mumlangas flygplats, ca 45 min. Vid mindre grupper än 4 personer, tillkommer ett tillägg för transfern.

Övrigt
Tillfälle att bada, koppla av, lyssna till Afrikas alla läten, vandra, läsa en god bok eller bara njuta ges på denna resa som är en väl balanserad kombination av flera olika upplevelser med mängder av intryck.

2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

Icke ridande
För icke ridande ridande görs några turer bland bergen och utfärder med sevärdheter. Samma pris som för ridande.

Hör med oss om specialgrupper eller egna grupper andra datum.

RITT I VILDMARKEN
7 nätter / 8 dagar
Se dag för dag program längre ned på sidan.
Inkvartering, alla måltider, ridning, transfer t/r flygplatsen, alla transporter, jeepsafari i Krügerparken.
Ingår ej: Flyg och dricks.
Antal riddagar: 6 dagar och eventuellt en sista morgonritt (ca 3-6 tim).
Antal deltagare: 4 – 10 personer.
Datum: Valfritt året om!
Dubbelrum Enkelrum
Enkelrumstillägg debiteras inte om man är villig att dela med deltagare av samma kön ( om det finns någon ).

Om det blir mindre än 4 personer så blir det lite förändringar i ridupplägget och annat typ av boende, men i det stora hela är det samma program.

Tillkommer: Dricks om så önskas.

Förlängning
Den som önskar kan välja en vecka i Mocambiqe, 6 nätter vid de paradisiska stränderna.
Samma upplägg med måltider, ridning aktiviteter ingår under hela veckan. Se pris förlängning i Mocambique. Ett annat alternativ är Cape Town med ridning i Hermanus och bland vingårdarna i Paarl. Hör med oss så skräddarsyr vi detta!

Dag för Dag program

( Med reservation för eventuella ändringar )

Dag 1 
Möte på flygplatsen och transfer till gården bland bergen.  Resan från Johannesburg tar ca 3.5 timmar, från Nelspruit tar det ca 45 min. Incheckning och lätt lunch. Sedan ges lite tid att stifta bekantskap på gården, avkoppling mm före eftermiddagens introduktionsritt i solnedgången. Middag runt elden med en första känsla för hur resten av kvällarna kommer att bli. Eld som sprakar, glada skratt, grodornas läten i mörkret, den härliga friska luften med hästarna i närheten, precis när det är som bäst…

Dag 2 
Tidig start med kaffe te och något enkelt att äta före uppsittning. En härlig morgontur när molnen lyfter ur bergsskrevor och raviner…
Åter på gården för en läcker brunch vid stallet. Några timmars avkoppling, läsning eller utfärd till fots för den som bara vill uppleva mer. Eftermiddags fika (kaffe, te eller rooibos te  med något till) följt av en härlig ritt när eftermiddagssolen sänker sig bortom bergen. Övernattning på gården.

Dag 3 
Efter frukost lastas ert bagage för de kommande 4 dagarna. Ni rider ut på vildmarksritten och börjar med ett besök i den gulliga lilla byn Kapsehop (en gammal guldgrävarstad). Här skulle man lätt kunna tro att det råder en ständig tävling: Vem har gulligast och mest välskött trädgård? Snickarglädje, vackra växter, prydnader och välkomnande leenden möter er när ni rider igenom byn.
Ritten tar Er vidare ut genom det magiska skogslandskapet till Coetzee Stroom, där Ni bor de kommande 4 nätterna. Lunchen serveras med utsikt långt ner i dalgången. Solnedgången firas med en kort tur i jeep till ett speciellt ställe som bjuder på underbara vyer när solen går ner (drinkar i solnedgången). Middag runt elden.

Dag 4 
Tidig start efter frukost för att utforska bergen till häst. Följ klippavsatser (på säkert avstånd) och njut av utsikten. Se morgondimman lyfta ur ravinerna och morgonsolen titta fram. Härliga galopper över gräsplatåerna, ljuvliga stillsamma skrittpass genom skogen… En härlig lunch väntar vid återkomst till lodgen. Under eftermiddagen görs en tur till några intressanta sandstensgrottor som inte får missas. Kvällen avslutas med middag i form av en typisk Sydafrikansk ”potjie” runt elden.

Dag 5
Tidig frukost och ännu en härlig dag bland bergen, speciellt för att se och rida med grupper av vildhästar denna dag. Spännande och fascinerande… Åter till lodgen på eftermiddagen för lite avkoppling och tid att njuta av tystnaden bland bergen. Middag rund elden.

Dag 6
Safari i Krügerparken och hästarna vilar. Tidig avresa i jeep från lodgen och in i Krügerparken när den öppnar på morgonen. Med egen guide och i utmärkta fordon för ändamålet upplever Ni en hel dag bland de vilda djuren. Bland annat finns här The Big Five (elefant, buffel, leopard, noshörning och lejon), men mycket, mycket mer kan ses under dagen. Lunch serveras i parken, sen eftermiddag åter till lodgen. Middag vid elden på utsiktsplatsen.

Dag 7 
Sovmorgon och sedan en härlig ritt ut på de stora grässlätterna vid klippan Blue Swallow Reserve och Adams Calendar som är mycket intressanta granitblock formade av människan, förmodligen de första i sitt slag. Tillsammans med solens sken och skuggorna som bildas, ger de en tidsangivelse… Det blir tillfälle att sträcka ut i härliga galopper denna dag. Utsikten ut över Barber kratern är sagolik! Åter till gården igen för en sista natt. Dusch, avkoppling och en sista härlig kväll runt elden med alla vänner.

Dag 8
Frukost och en sista morgonritt för de som önskar. Annars kan morgonen ägnas åt packning, läsning, sola eller ligga i en vilstol i skuggan av träden…
Avresa mot Johannesburg eller Mpumalangas flygplats.

 

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Comments

 1. Maja says:

  Bästa resan och upplevelsen i mitt liv!
  Otrolig safari i Krügerparken med många fantastiska djur.
  Ridningen var underbar! Trygga och säkra hästar, några med fart i och några lugnare. Helt otrolig utsikt och ibland såg man babianer och vildhästar under ritterna.
  Väldigt trevliga människor som tar hand om en och behandlar en som familj, bra sovplatser och mat.
  Fenomenalt! Rekommenderar denna resa till ALLA, oavsett om man är ridvan eller inte.
  Själv kommer jag åka tillbaka så snart som möjligt!

Speak Your Mind

*