Sydafrika – Kombinationsafari Sydafrika & Södra Botswana

Med chans att se ”The Big 5″

Kombinera 4 nätter i klassiskt tältläger i Sydafrika med 3 nätter i södra Botswana. Båda dessa ingår sedan tidigare i vårt program och är två av våra mest uppskattade safaris. På detta sätt får Du uppleva två olika länder och naturtyper och Du kommer att få ett oförglömligt ridäventyr! Med lite tur kan Ni få syn på samtliga av Afrikas ”Big 5″: noshörning, elefant, buffel, lejon och leopard. Max antal deltagare i gruppen är 8 vilket bidrar till en god gemenskap och garanterar ett bra omhändertagande från Era guider.

Sydafrika

Tältlägersafari 4 nätter
Området som campen överblickar kallas Matlapeng Valley (stora grässlätter med många vilda djur som strövar fritt) och bjuder på variationsrik och vacker afrikansk bush. Här finns också en tätare del av Waterbergs vackra skogar att utforska till fots eller häst. Dessa mäktiga bergspass ses hela tiden i olika vinklar var än man befinner sig på denna resa. En vacker bakgrund som ständigt skänker unik karaktär till naturupplevelsen! Inkvartering sker i bekväma klassiska safaritält som sitter på upphöjda trädäck (eget badrum bakom tältet).
Lägret är inspirerat av gångna tider och mycket smakfullt inrett. Här finns en trevlig matsal, utkiksplats, bar och plats att sitta och umgås, allt i gemytlig afrikansk stil. Självklart sprakar en härlig eld varje kväll för mysiga stunder efter dagens ritt.

Campen ligger i ett privat reservat med mycket fin ridterräng och rikligt med många av Afrikas vilda djur representerade. Här finns många unika fågelarter, giraff, zebra, olika kudu, impala, gnu och andra antiloparter, leopard, jackal, hyena, crocodil, afrikansk vildkatt, vårtsvin, struts & flodhästar. Med jeep kommer du dessutom att få chans att se noshörning och buffel på denna resa.

Ridningen sker oftast i form av en längre ritt på morgonen (ca 3-4 timmar) och en kortare ritt i solnedgång (ca 2 timmar)

Botswana

Tältlägersafari 3 nätter (stationärt eller mobilt)
Safarin i Botswana är belägen i Tuli Block, där hittar vi också Mashatus naturreservat som går under namnet ”The Land of the Giants”. Landskapet har en mycket storslagen natur och man kan nästan känna tidens vingslag. Här finns flera av de mest kända djuren, bl. a elefant, leopard och lejon.
Mashatu har också ett väldigt rikt djurliv och eftersom det är ett naturreservat lever de helt skyddade från människorna. Ritten går genom en varierande terräng där Du får möjlighet att rida förbi de fantastiska sandstensformationerna i Tuli. I denna delen av safarin bor man i antingen stationärt eller mobilt läger med klassiska afrikanska safaritält och riktiga sängar.

Flyg & Transfer

Ni flyger till Johannesburg med avresa från Sverige dagen före resans första dag och hemkomst dagen efter resans sista dag.

Ordinarie transfer innebär att Ni reser med andra som ska till samma ställe. Flyget bör anlända helst en timme (senats 09:30) före transfern avgår. Ert hemreseflyg bör avgå tidigast 19:30. Om privat transfer av någon anledning måste bokas blir det till ett högre pris.

Transfertider ordinarie transfer
Ankomstdagen: från Johannesburgs flygplats kl 10.30 på morgonen.
Dag 5: Transfer avgår från Campen i Sydafrika kl 07:00 och ankommer ca 11:00 till lägret i Södra Botswana.
Hemresedagen: 
Transfer avgår från Botswana kl 11:00 och ankommer till Johannesburgs flygplats ca kl 17:30.

2014

(Med reservation för eventuella ändringar)

Inkvartering 7 nätter, helpension inkl dryck, all ridning och all transfers.

KOMBINATION SYDAFRIKA & BOTSWANA
7 nätter med inkvartering i tält som delas med en annan person.
4 nätter i Sydafrika och 3 nätter i Botswana.
Fler datum kan erbjudas för grupper, hör med oss!
Del i tvåmanstält  / Eget tält

Dag för Dag program pdf-fil:
Kombinationssafari Sydafrika och Södra Botswana

 

Resekommentarer

Högsta betyg på denna safari!
Mats Klasson & Åsa Lindgren, april – 2010

Vi vill tacka för en fantastisk resa. Allt har fungerat mycket bra. Campen i Botswana och allt vi upplevde där var något alldeles extra. Vi blev mycket väl mottagna och omskötta under vistelsen. Vi är mycket nöjda med alla inkvarteringar. Vilka guesthouse! Slutomdömet blev att vi fått blodad tand och vill se mer av landet!
Gudrun och Anders Ehnström, mars -05

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*