Spanien – Katalonien – Costa Brava

 

Underbara långritter med allt man kan önska sig av en härlig ridsemester. Vem drömmer inte om att galoppera längs en gyllene sandstrand på en ståtlig Andalusier? Den dramatiska kusten (Costa Brava betyder ”den vilda kusten”) erbjuder storslagna naturscenerier och här finner Ni ett härligt klimat under stora delar av året. Hästarna, som alla är välridna och vackra att se på, tar Er i ett omväxlande tempo både på ritter ut mot havet och upp mot de vackra bergen med sina vinodlingar. Boende på mycket charmiga katalanska gårdar och värdshus.

Inkvartering & Måltider

Ni bor på förtjusande små spanska gårdar och värdshus, standard mellanklass. På de flesta ställen längs långritten har Ni privat badrum, men på några av boendena delas badrummen mellan deltagarna.

Måltider
Alla måltider ingår under hela resan förutom: 1 middag på Pyreneérnas sommarläger, 2 luncher på Kust & Slott och Dalíritten och 2 luncher på Bekväm ritt, 1 lunch på Berg, sluttningar och stränder samt Banditritten. Mitt på dagen äts en lättare lunch som serveras som picknick. Till lunch och middag som ingår är det rikligt med bordsvin.

Hästar och ridning

Här finns ca 20 st otroligt vackra och säkra hästar. Framför allt Andalusier men även inhemska hästar speciellt lämpade för ridning i kuperad terräng. Alla hästar är arbetsvilliga och säkra och lugna i skritten, men samtidigt snabba och framåt i galoppen. Engelska sadlar eller spanska trailsadlar. Maxvikt för ryttare är 90 kg. Man rider mellan 3 och 6 timmar per dag. Tack vare ett mestadels mjukt underlag kan man hålla ett bra tempo med möjlighet att sträcka ut i härliga galopper. God ridvana krävs för att delta i dessa ritter.
Ridningen går genom ett skiftande landskap som bjuder på ett panorama av färger. Ni kommer att rida genom intensivt gröna skogar med korkek, akacia, kastanjeträd och vinodlingar, korsa forsande floder och chans kan ibland även ges för strandgalopp och bad med hästarna (se respektive program).
Observera att långritterna är ganska tuffa med långa dagar i sadeln och högt tempo! Uppskattar man mer lugn och behaglig ridning rekommenderas de lokala ritterna (resa 1 & 2). Ridhjälm är obligatoriskt på alla dessa ritter (ej ridhatt)!

Flyg & Transfer

Bästa sätt att ta sig hit är med Ryanair som flyger till Gironas flygplats direkt från Skavsta.
Det går självklart också bra att flyga till Barcelona.

Transfer från Gironas flygplats
Närmsta flygplats är Girona, ca 30 minuters bilväg från rittens startpunkt.
Transfer ingår i resans pris förutsatt att man bokar flyg som anländer senast kl 17:30. Transfern avgår ca kl 18:30 på flygplatsen eller vid tågstationen i centrala Girona. Ni som anländer tidigt på dagen kan med fördel ta buss eller taxi in till Girona och ägna dagen i den vackra staden.
För hemresa bokas flyg med avresa tidigast kl 11:00

För tidiga flygavgångar hemresedagen skickas Ni med taxi. Från Mas Alba till Girona flygplats kostar 60 Euros/bil, från La Palma 80 Euros, från Hotel Picasso 80 Euros, från Port de la Selva 120 Euros, från Herdarnas fotspår 150 Euros.

Transfer från Barcelonas flygplats:
Barcelonas flygplats ligger ca 1½ – 2 timmar från rittens startpunkt.
Transfer ingår i resans pris förutsatt att man bokar flyg som anländer senast kl 16:30. Transfern avgår kl 17:30. Mötesplatsen på Barcelona flygplats är på terminal 1 (ny) framför Café Jamaika. Det går också bra att få transfer från centrala Barcelona om man t.ex bor på hotell natten innan. Mötesplatsen är då vid Statue of Colombus ca 16:45.

Obs! Vid hemresa bör Ni boka flyg från Barcelona med avgång tidigast kl 13:00 eftersom ordinarie transfer som ingår i resan avgår från anläggningen ca 8:30 – 9:00 och incheckningen på flygplatsen är senast 2 timmar innan avgång.
Vid tidigare avgång så går det att få extra transfer men då till en kostnad av 200 € per bil.

Program 2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

Resorna går bra att göra året runt, vintrarna är milda och somrarna är inte för heta. Några månader som speciellt rekommenderas är mars, april, oktober och november.
Gemensam transfer, del i dubbelrum, måltider enl spec i programförklaring, vin, ridning med guide samt bagagetransport mellan inkvarteringarna.
Ingår ej: Gemensamt för alla ritter: Flyg, ev entré avgifter, ev spa/massage, mat & dryck i barer, alkoholdrycker (förutom vin) & läsk, kaffe.
Enkelrumstillägg: 30 € per natt. Betalas kontant på plats.
Ungdomsrabatt: Ungdomsrabatt upp till 28 år = 10%
Icke ridande: 20% rabatt (förutom vid bokning med halvpension och för program “Pyreneérnas Sommarläger”)
Kombiprogram: Vill man göra en längre ritt och kombinera 2 veckoprogram i följd ges 500:- rabatt för andra veckan.

Detaljerade program för respektive resa finner Ni i pdf-format nedanför varje ritts beskrivning. Detta är en av våra storsäljare som tack vare många återkommande gäster har tagit fram nya varianter på långritter.
OBS! Resorna presenteras i ordningsföljd med den mer lättsamma ridningen först. De tuffare resorna med längre dagar i sadeln är de sista.

Vi har förbättrat program och boende för de ”lokala ritterna” (resa 1 & 2). Vi vill rekommendera dem lite extra, då de nu har ett fantastiskt trevligt program och boende samt bra prisvärdhet! De passar för den som inte vill flytta så mycket och ha det lite bekvämt. Programmet med 6 övernattningar har nu 3 nätter på ett fint och mysigt lant hotell och 3 nätter på charmigt strand hotell ute vid kusten. Långweekends i samma stil har 2 nätter på lant hotellet.
Kanonfina resor med oerhört bra prisvärdhet!

Våra hotell (pdf) 

Säsonger
Låg: 13/1 – 10/3, 17/11 – 29/12
Mellan:  
16/3 – 6/4, 19/10 – 8/11
Hög:  
12/4 – 12/10


1. BEKVÄM LOKALRITT, 6 nätter/5 riddagar

Ett fantastiskt trevligt program, fin ridning och boende samt bra prisvärdhet! De passar för den som inte vill flytta så mycket och ha det lite bekvämt.
Ni bor på den charmiga hotellet La Palma (ett litet stycke från stallet och hästarna) 3 nätter, resterande 3 nätter bor Ni på det populära Hotel Picasso ute vid kusten. Ridningen är variationsrik och inkluderar både de fina sluttningarna och kusten med tillfälle att rida på stränderna. Tempot på denna resa är något lugnare än på de övriga långritterna, men det ges ändå tillfälle att trava och galoppera längs de trevliga dagsetapperna.

Dag för Dag program
Pdf-fil: Bekväm lokalritt, detaljerat program

Antal deltagare:
4 – 12     Ridtid: 2 – 5 tim per dag, 5 dagars ridning.
Riderfarenhet: Mindre erfaren (dock bekväm i alla gångarter) till medelgod ryttare.
Helpension:
 3 dagar
Halvpension: 2 dagar
Ingår ej: 2 luncher
Övrigt: Ta gärna med badkläder för eventuellt bad i sjöar eller havet.

2. PYRENÈERNAS SOMMARLÄGER, 7 nätter/6 riddagar

Härlig ridning längs kristallklara floder, uppfriskande sjöar och naturliga vattendrag. Här får Ni chansen att simma med hästarna och rida uppför de mäktiga bergen. Ni tältar på campen i Macanet de Cabrenys som ligger vid gränsen Spanien och Frankrike – en magnifik plats för naturälskare. En perfekt ritt för äventyrslystna familjer, unga vuxna och ”riktigt” vuxna med barnasinnet kvar!

Dag för Dag program
Pdf-fil:  Pyrenéernas sommarläger, detaljerat program

Antal deltagare:
 4 – 12     Ridtid: 2 – 5 tim per dag, 6 dagars ridning.
Riderfarenhet: Nybörjare (men känna till alla gångarter) till avancerad ryttare.
Helpension:
  5 dagar
Halvpension:  1 dag
Ingår ej: 1 middag
Övrigt: Ta gärna med badkläder för eventuellt bad i havet.

3. KATALONIENS KUST & VINRITT, 7 nätter/6 riddagar
Fantasisk ridning i ett bländande landskap; sandiga sandstränder, flodmynningar och ståtliga berg. Höjdpunkten är så klart strandritten då Ni spränger fram i den andalusiska galoppen och njuter av vinden som fladdrar i håret! Och för alla vinälskare, det här är ritten för Er med besök i traktens vinkällare för lite lokalproducerat vin och cava. Livets goda insprängt i en underbar vecka!

Dag för Dag program
Pdf-fil:  Kataloniens kust- och vinritt, detaljerat program

Antal deltagare:
 4 – 12     Ridtid: 2 – 5 tim per dag, 6 dagars ridning.
Riderfarenhet: Mindre erfaren (dock bekväm i alla gångarter) till avancerad ryttare.
Helpension:
  4 dagar
Halvpension:  2 dagar
Ingår ej:  2 luncher
Övrigt: Ta gärna med badkläder för eventuellt bad i havet.

4. LÅNGRITT MED DALÍ TEMA
, 7 nätter/6 riddagar
En ritt som under sex dagar tar Er runt i fotspåren efter Kataloniens mest kända konstnär, Salvador Dalí. Ni kommer att rida till bl a Dalímuseet i Figueres, kyrkan i Pubol där han gifte sig och ställen där han bott och målat några av sina mest kända tavlor. Härlig ridning i ett bra tempo genom varierad terräng kombinerat med en kulturell lektion. Inträden tillkommer. En av de snabbaste ritterna (högre tempo och mycket galopp).

Notera att inkvarteringarna de två sista dagarna har ändrats mot vad som står i programmet nedan. Ni blir nu inkvarterade i charmiga gårds -eller familjehotell.

Dag för Dag program
Pdf-fil:  Långritt med Dalí-tema, detaljerat program

Antal deltagare:
 4 – 12     Ridtid: 3 – 6 tim per dag, 6 dagars ridning.
Riderfarenhet:  Mindre erfaren (dock bekväm i alla gångarter) till avancerad ryttare.
Helpension:
  4 dagar
Halvpension:  2 dagar
Ingår ej:  2 luncher
Övrigt: Ta gärna med badkläder för eventuellt  bad i havet.

5. KATALONIENS BERG, SLUTTNINGAR & STRÄNDER,
6 nätter/5 riddagar

Under 5 härliga riddagar kommer Ni att uppleva Kataloniens unika historiska lämningar, charmiga byar, guldgula sandstränder och grönskande bergssluttningar. Vid två tillfällen kommer Ni att rida på stränderna! Några av ställena som besöks är Pals, Palau och Peretellada. Första och sista natten bor Ni på Mas Alba, övriga nätter på små gårdar, hotell och värdshus. En av de snabbaste ritterna (högre tempo och mycket galopp).

Dag för Dag program
Pdf-fil:  Kataloniens berg, sluttningar och stränder, detaljerat program

Antal deltagare:
 4 – 12     Ridtid: 3 – 6 tim per dag, 5 dagars ridning.
Riderfarenhet: Medelgod till avancerad ryttare. 
Helpension:
  4 dagar
Halvpension:  1 dag
Ingår ej:  1 lunch
Övrigt: Ta gärna med badkläder för eventuellt bad i havet.

6. I HERDARNAS FOTSPÅR, 7 nätter/6 riddagar
En ritt inåt landet mot de bergsområden där herdarna fortfarande driver sin boskap som i svunna tider. Ni kommer att uppleva ett rofyllt landskap med skogar av korkek, pinje och eukalyptus, böljande ängar som inbjuder till härliga galopper och naturliga flodbassänger där man under heta sommardagar kan svalka sig med ett dopp! En del bergspartier där det är nödvändigt att kliva av och gå (tag med bra ridkängor). En av de mest krävande ritterna men också mycket belönande med kanske de finaste naturschenerierna (och minst bebyggelse).

Dag för Dag program
Pdf-fil:  I herdarnas fotspår, detaljerat program.

Antal deltagare:
 4 – 12     Ridtid: 3 – 6 tim per dag, 6 dagars ridning.
Riderfarenhet: Medelgod till avancerad ryttare. 
Helpension:
  6 dagar
Ingår ej:  1 lunch
Övrigt: Ta gärna med badkläder för eventuellt bad i bäckar och små sjöar.

7. BANDITRITTEN,
7 nätter/6 riddagar
En spännande, ny ritt som under 6 riddagar visar dig det mytomspunna Katalonien med sina vackra floddalar, berg och mystiska banditspår. Ridningen är fartfylld och tar Er upp på höga bergsplatåer, längs porlande bäckar och under dignande korkekar där Ni även avnjuter Era picknickar. En dag avslutas på Joans farm som ligger avskilt och tyst till där Ni avnjuter en läcker banditmeny och roas och förskräcks av berättelser om traktens dåtida tjuvar och banditer. En av de mer krävande ritterna men också mycket belönande med kanske de finaste naturscenerierna (och minst bebyggelse).

Dag för Dag program
Pdf-fil:   Banditritten, detaljerat program

Antal deltagare:
 4 – 12     Ridtid: 4 – 7 tim per dag, 6 dagars ridning.
Riderfarenhet: Medelgod till avancerad ryttare. 
Helpension:
  4 dagar
Halvpension: 2 dagar
Ingår ej:  2 luncher
Övrigt: Ta gärna med badkläder för eventuellt bad i bäckar och små sjöar.

8. EN BLANDNING AV SÖTT & SALT, 7 nätter/6 riddagar
En uppfriskande ritt längs kristallklara floder i Pyrenéerna, vackra inlandssjöar och ut till havet. Varje dag finns möjlighet att bada då vädret tillåter, ibland tillsammans med hästarna! Ritten startar på Mas Alba och slutar vid Medelhavskusten. Ridningen är mycket varierad med grönskande bergsområden, platåer där möjlighet till snabba galopper ges och till slut den spektakulära kusten med sina vackra stränder och genuina fiskebyar. En del bergspartier där det är nödvändigt att kliva av och gå (tag med bra ridkängor). En av de mest krävande ritterna men också mycket belönande med kanske de finaste naturschenerierna (och minst bebyggelse). Långa dagar, ofta ges tillfälle att bada i samband med picknick mitt på dagen och på dessa ritter är det i regel endast kort tid för vila och dusch på kvällen före middag. Sista dagen och natten tillbringar Ni i närheten av havet, dock inget bad med hästarna eller ritt på stranden!

Dag för Dag program
Pdf-fil:  En blandning av sött och salt, detaljerat program

Antal deltagare:
 4 – 12     Ridtid: 4 – 7 tim per dag, 6 dagars ridning.
Riderfarenhet: Medelgod till avancerad ryttare. 
Helpension:
  6 dagar
Övrigt: Ta gärna med badkläder för eventuellt bad i små sjöar och havet.
2 nätters övernattning kan eventuellt ske med delad dusch och toalett.

 

Resekommentarer

En fantastiskt bra, välorganiserad resa. Välhållna hästar och trevliga guider. Vi, jag tror jag talar för hela gruppen på 14 pers, är jättenöjda. Tack för en spännande ridresa!
Eva Amosy, maj – 2010

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*