Island – Spännande sommaräventyr på Island

 

Välkommen till ett land som är lika vackert som fascinerande! Den isländska naturen bjuder på storslagna vyer, magnifika vattenfall, glittrande sjöar, märkliga bergsformationer, gröna dalar och färgrika omgivningar kring heta källor. Vår nya ridanläggning på Island har drivit sin verksamhet i över 20 år och erbjuder underbara långritter där nöje, komfort och spänning kombineras med respekt för naturen och miljön. Anläggningen är faktiskt Island första miljömärkta hotell. Långritterna för dig djupt in i den isländska naturen – du får möjlighet att färdas på det sätt som islänningarna gjort i hundratals år. Ni har en stor hjord av lösa hästar som Ni driver med Er, detta gör att du får rida 2-3 olika hästar varje dag och verkligen prova på det isländska hästlevernet!

Inkvartering & Måltider

Inkvartering sker på gården eller på gårdshotellet, i mysiga fjällstugor, samlingslokaler och gästhem beroende på ritt. Inkvartering sista kvällen på något av två guesthouse i Reykjavik. Det ena med delade faciliteter och det andra med privata faciliteter. Det går ej välja vilket man ska bo på eftersom det redan är förbokat av ridcentret beroende på datum och tillgång.
På ritterna är det sovsäckslogi (medtag egen sovsäck).
Alla måltider ingår förutom middag sista dagen.

Hästar & Ridning

Islandshästen är en småvuxen men mycket stark häst, har ett stabilt temperament och är lätthanterlig. Dessutom har den sina två speciella gångarter, tölt och pass. Tölt är en fyrtaktig gångart som gör hästen mjuk och bekväm för ryttaren på långa färder. Här finns det ett brett utbud av pålitliga, säkra tölthästar och guiderna har många års erfarenhet. Turerna guidas av engelsk, svensk -och tyskspråkig personal, under vissa perioder även franskspråkig.
Hör med oss om fler upplägg och datum, vi har många fler program att välja mellan!

Flyg & Transfer

Ni flyger till Reykjavik från Stockholm eller Köpenhamn med t.ex direkflyget Icelandair.

Transfer
Flygbuss från flygplatsen in till Reykjavik kostar ca 100:- per person. Transfer till och från Reykjavik ingår sen i resans pris.
Transfer för program ”Thingvellir och runt sjön Thingvallavatn” och ”Äventyr kring Vulkanen” och ”Snaefellnes: Flygbuss från flygplatsen till bussändstation i Reykjavik. Ni hämtas vid busstationen eller på hotellet (om Ni har anlänt någon dag tidigare) kl. 17.30 – 18.00. Första kvällen väntar middag på huvudanläggningen och information inför turen. Själva ridturen börjar dagen därpå.
Transfer för program ”Guldkorn i Syd”: Flygbuss till ett hotell i Reykjavik där Ni hämtas i flygbussväntsalen kl 17:30 – 18:00.

Konferens
Anläggningen har ett varierande utbud av spännande äventyr, idealiska för kick-off och gruppresor (t.ex ridning, fiske, vandring, fågelskådning, indrivning av får mm). Vi kan skräddarsy program enligt önskemål.

Program 2015

( Med reservation för eventuella ändringar )

OBS! Medtag egen sovsäck!
Anläggningen tillhandahåller i övrigt hjälm, regnkläder och vintertid även varm overall, vantar och gummistövlar.

Viktigt att veta
Visste Ni att det inte finns några hästsjukdomar på Island? Därför måste egna stövlar, ridkläder, sadelväskor etc noga rengöras innan ankomsten till Island. Detta beror på att smittsamma sjukdomar lätt kan medföras till landet, vilket skulle innebära en stor fara för hästrasen. Ridkläder tvättas på vanligt sätt. Skor, lädersaker och liknande tvättas och sprayas/sköljs med jod eller annat desinficerande ämne. Det går också bra att innan avresa lägga sakerna i frysen efter sista vistelsen i stallet. Låt det ligga i frysen i något dygn.


GULDKORN I SYD

9 dagar / 8 nätter / 7 riddagar.
Övernattning i gästhus, gårdar och enkla fjällstugor, sista natten på guesthouse i Reykjavik.
Den här turen bjuder på omväxlande ridning i en rikt varierad natur och tar Er till flertalet av södra Islands sevärdheter. Mystiska, än för många okända vägar, leder Er till Marardalur, hästarnas dal, som ligger gömd bakom märkliga klippformationer. Via mjuka grässtigar når Ni den alltid lika vackra sjön Thingvallavatn. Vi besöker den urgamla tingsplatsen, som en gång formades av stelnande lava. Färden går vidare till de sprutande varma källorna vid Geysir och Ni gör en utflykt till det mäktiga vattenfallet Gullfoss. Därefter rider Ni uppåt höglandet och har utsikt över glaciären Langjökull.
Efter en ritt över vidsträckta lavafält når Ni Thjórsá – Islands längsta flod och även Thjófafoss, tjuvarnas fors. Via slingrande stigar genom den låga täta björkskogen når Ni Heklas fot. Hekla är den aktiva vulkan, som har beskrivits som jordens nedgång till helvetet. Ni rider längs med vulkanens fot och närmar oss turens slutpunkt – gården Fellsmúli.
Ridtid: 4 – 9 timmar per dag

SNAEFELLNES
8 dagar/7 nätter/6 riddagar.
Övernattning på olika gårdar, sista natten på guesthouse i Reykjavik.
Den här turen tar dig med till Islands västland. Färden är omväxlande och innan vi når vårt mål vid glaciären Snæfellsjökull, får vi uppleva naturens rika färgskiftningar. Vi rider på gräsbevuxna marker i grönskande dalar, på den hårda lavans svarta mark och på havsstrandens gula sand. Turen börjar i Lundareykjadalens lummiga grönska. Vi korsar Grimsá, en av Islands mest kända laxälvar och träffar på Hvitá – floden med det vita forsande vattnet.
Turen går vidare in i vildmarken och fortsätter in i en vacker och grönskande lavadal. Till fots bestiger vi den utslocknade vulkankratern Eldborg á Mýrum. Vi kommer fram till havet och ridningen måste anpassas efter ebb och flod. Vi rider på Atlantens botten, på Löngufjörur, som är en av Islands längsta sandstränder. Vyerna är storslagna med havet på vår ena sida och vulkanerna på vår andra. När vi sista dagen når vår slutstation har vi den magiska Snæfellsjökull framför oss.
Ridtid: 4 – 8 timmar per dag.

THINGVELLIR OCH RUNT SJÖN THINGVALLAVATN
7 dagar/6 nätter/5 riddagar
Övernattning på gårdar, stugor och sista natten på guesthouse i Reykjavik.
Ni börjar turen från gården. På väg till den gamla tingsplatsen Tingvellir passerar Ni genom vulkanen Hengills vackraste dal ”Hästarnas dal” (Marardalur), där Ni ser annorlunda och mycket vackra klippformationer. När Ni kommer fram till Tingvalla stannar Ni en extra dag och gör dagsutflykter till häst, med besök till de mest välkända historiska platserna. Från Tingvallir rider Ni till bergsstugan Kringlumyri på andra sidan sjön Tingvallavatn, innan Ni vänder tillbaka och rider mot gården igen. På vägen tillbaks rider Ni genom en klyfta uppe på berget med magnifik utsikt över Ölfus!
Ridtid: 4 – 7 timmar per dag.

ÄVENTYR KRING VULKANEN
5 dagar/4 nätter/3 riddagar
Övernattning på gården, sista natten på guesthouse i Reykjavik.
Ritten går över vulkanen Hengills svarta lava, in i Marardalur, en grön lockande dal som kallas för hästarnas dal. Ni rider vid foten av det sägenomspunna bergspartiet Jórukleif. Därefter fortsätter Ni längs med stranden av Islands största sjö Thingvallavatn, nära den klyfta där islänningarna i århundraden hållit ting. Därefter möts Ni av de branta klippformationerna som tar Er ner i den varma ångdalen Reykjadalur. Där får Ni se dalens svavelluktande heta källor. Ni har möjlighet att bada i den varma bäcken och ritten går sedan vidare mot vår utgångspunkt Vellir.
Ridtid: 4 – 7 timmar per dag.

 

Resekommentarer

Vi tyckte resan var en supermysig upplevelse där vi fick se Islands natur på bästa sätt. Vår guide var kompetent och berättade om områderna vi red i. Alla guider kändes väligt lugna och trygga med hästarna. Hästarna var snälla och jättemysiga. Vi hade med extra hästar under turen och man fick prova olika typer av hästar. Höjdpunkten på resan var när vi red ner i en dal och badade i varma källor!
Fanny Ahlfors och Emelie Welander, juli – 09
Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*