Irland – Med mervärde – långritt i Bundoran

 

Nordvästra Irland har ett fantastiskt och varierande landskap som består av vita, breda, milsvida sandstränder, gröna sluttningar och majestätiska berg, vilket utgör en perfekt miljö för långritter. Här är begränsningarna obefintliga och möjligheterna många för Er som vill uppleva den ultimata frihetskänslan till häst. Ridstigarna slingrar sig mellan sanddynerna, längs stränderna och upp i de vackra bergen och dalgångarna. Bättre än så här kan det knappast bli. Den perfekta ridresan för Er som vill ha mycket för pengarna, ha frihet att uppleva t ex publiv och kultur på egen hand, men resan passar även för familjer som reser tillsammans. Aktiviteter för barnen, golfspel, fiske och cykelturer för medföljande som inte rider kan kombineras med ridresan.

Inkvartering & Måltider

Ni bor de sju nätterna på ett trevligt B&B med privat sovrum och badrum. Pubar, butiker och restauranger i den lilla staden kan lätt nås på ca 5 minuters promenad. Fler aktiviteter som lätt kan ordnas under vistelsen här är mountainbikes, surfing, vandring och naturligtvis golf.
Måltider: Frukost och lunch ingår, (lunch ingår endast riddagar)

Hästar & Ridning

Hästarna är olika irländska raser och korsningar, varav någon enstaka ponny. Alla är de stadiga, trygga och säkra på ”fötterna” för att klara av terrängen. Första riddagen väljs hästar ut och provrids för att passa respektive ryttare.

Exempel på hur programmet kan se ut: Första dagen är en ridfri dag eftersom söndagar är vilodagar för hästar och personal. Efter en kortare provtur första riddagen, för att lära känna hästarna, börjar Ni långritten med att rida upp i bergen. Härifrån fortsätter Ni längs med slingrande stigar och småvägar uppe i bergen, varifrån utsikten är magnifik. Så småningom kommer Ni till Glanade Lough, en av de vackraste och mest sägenomspunna sjöarna i Donegal. Vidare på galoppvänliga stigar och via små byar till Lurganboy där lunch serveras. Turen går via de dramatiska klipporna O’Donnels Rock som kan ses från milsvida omkring. Från klippan kan hela dalgången, sjöarna och de omgivande bergen beskådas. Ridveckan innefattas också med några underbara galopper längs stränderna vid Tullan Strand, där Ni får chansen att riktigt sträcka ut samtidigt som Ni njuter av den friska havsluften. En liten avstickare upp i sanddynerna gör det hela ännu mer fulländat. Är Ni färre än 4 i gruppen kan liknande program erbjudas men ritterna börjar och slutar då varje dag i Bundoran. För denna ritt bör man var ganska vältränad och kunna rida avslappnat och i högt tempo i alla gångarter.

Flyg & Transfer

Flyg till Dublin.
Vid ankomsten till Dublins flygplats tar Ni flygbussen som går till den centrala busstationen, ca 15 € t/r. Från busstationen tar Ni bussen till Ballyshannon nära Bundoran, restid ca 3 tim 45 min. Dessa bussresor kostar ca 30-35 € t/r, betalas på plats.

Från Ballyshannons busshållplats ingår taxiresa till Ert boende.

Golfspel & Aktiviteter
Den här resan passar utmärkt för familjer och vänner som vill följa med och ägna tiden åt annat när Ni rider. Vi kan boka ett tiotal fina golfbanor i regionen. Främst är det Donegal, Rosses Point och Narin Portnoo som är fina linksbanor, men Bundorans seasidebana är också spelvärd. Greenfee ca 350-700:-

I stugbyn finns även cyklar att låna, liksom utrustning för surfing som kan hyras. Fiske och vandring med guide kan också ordnas. Vi hjälper gärna till med detta!

Övrigt
Bundoran är en underbar liten seaside resort som är mycket populär bland irländarna själva. Detta är en av våra bästa ridresor för den som vill ha möjlighet att bekanta sig lite med lokalbefolkningen, se och uppleva lite mer vid sidan av själva ridningen. En underbar, upplevelserik vecka med frihet till egna aktiviteter.

Program 2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

Period: April – September, Söndag – Söndag

VECKORESA
7 nätter / 5 riddagar
Datum:
 Fasta datum

KORTRESA
4 nätter / 3 riddagar
Datum: Inga fasta datum. Datum på förfrågan!

 

Resekommentarer

Vi hade 3 härliga riddagar med snabba galopper på stränderna och på de gröna ängarna på starka, pigga hästar! Irländare är fantastiskt trevliga och guiden, övrig personal på ridcentret och på det mysiga B&B:et var inget undantag. Frisk luft på dagarna och härlig pubkultur på kvällarna. Åker gärna tillbaka för att utforska detta fina hästland mer!
Maria & Mathias, maj 2011

Jag hade den mest underbara häst jag någonsin ridit (Alvin), vi klickade direkt! Både Rachel och Morris på ridcentret var supertrevliga, och det var alla andra irländare också. Naturen var fantastisk och vädret lika så. Bundoran var ett underbart sött litet samhälle, som faktiskt var större an vad man trodde först. Vi provade även på att surfa när vi var där, något jag kan rekommendera alla att testa!
Cecilia Rose, maj 2010

Vi hade en underbar ridresa med högt tempo i sadeln och sköna kvällar på den lokala puben. B&B:et var helt fantastiskt, god mat, bra bemötande och glatt humör. Sköna sängar. Hästarna var pigga och framåt.
Maria Dahlqvist, maj – 2010

Det har varit helt fantastiskt!!! Stor eloge till boendet och dess personal, det har varit den bästa semestern någonsin!
Anna-Karin Persdahl, Annika Johansson & Mia Sundin, maj -03

Söndagen red vi ut en tur i landskapet före lunch, hästarna var redan körda en bit ut till en lokal pub, och vi fick lunch på puben efter ridturen. Efter lunch lastade vi hästarna igen och körde ner till stranden för en härlig galopp. Måndagen blev en turridning igen i naturen på förmddagen, och efter picniclunch en lång galopp på en annan milslång strand.

I hagen fanns några hinder som vi hoppade över några gånger. Lunchen fick vi hemma på hotellet denna dag och efter lunch fick vi hoppa terränghinder på en bana bakom stallet.

Hästarna var väl omhändertagna och mycket väluppfostrade, mycket lätta att ha att göra med. På en vecka blir man bundis med ”sin” häst och det kändes vemodigt att lämna dem när veckan är slut. Vi var mycket nöjda med våra upplevelser under veckan och kände oss verkligen väl omhändertagna.
Eva Gentius & Emilie Örjes, maj -06

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*