Grekland – Kefalonien

 

Välkommen till en av de mest häpnadsväckande och betagande öar i den Grekiska övärlden, med en historia över 4500 år gammal! Här får du chansen att rida välskolade Haflingerhästar i charmigt bergsrika områden, på små stigar där åsnorna vandrar, galoppera längs lummiga olivlundar och simma i havet med din häst. Ni kommer under Er vistelse besöka gamla byar som förstördes under jordbävningen 1953 och beskåda intressanta vyer och uppleva det antika grekiska levernet – allt från hästryggen!
Alla ridturer leds av en kvalificerad guide och Ni kan även ta lektioner i dressyr och hoppning, samt ett nybörjarprogram för dem som aldrig har ridit men är ivrig och sugen på att lära sig!

Inkvartering & Måltider

Anläggningen ligger ca 6 km från Sami, omgiven av härliga olivlundar och fruktträd, överblickandes den 1628 m höga bergstoppen Mount Ainos. Den enkla inkvarteringen i dubbelrum med separata sängar är utrustad med toalett, dusch samt centralstyrd värme på vintern. Det finns även ett gemensamt kök, grillplats och en stor trädgård med en trevlig terrass. Frukost och stora luncher med bordsvin är inkluderat i priset ( program 2 & 3). Kvällsmålen avnjuts på egen hand på en mysig, typisk grekisk taverna i Sami.
Tyvärr har man ej förutsättningar att servera speciell mat till vegetarianer eller gäster med andra speciella dieter på denna anläggning.

Hästar & Ridning

Hästarna, både Haflingers, Haflingerskorsningar – och Bavarianska varmblod för de mer erfarna ryttarna, är otroligt vackra, trygga och i utmärkt kondition. Utrustningen består av westernsadlar samt speciella sadlar anpassade till långritter. Ridstilen är engelsk och tempot anpassas till riderfarenhet och terräng.
Det här resan är främst en kombination av vacker natur och fina upplevelser från hästryggen, inte snabb ridning i huvudsak. Kefalonien är vida känd för sina stränder men har även sina steniga partier där man skrittar och njuter av utsikten.

Flyg & Transfer

April-oktober går charterflyg med t.ex Apollo och Airtours till Kefalonien. Det bokar Ni själva på hemsidan: www.apollo.se eller www.airtours.se.  Antalet flygstolar är begränsade så var ute i god tid!
På vintern kan man flyga till Aten och därifrån går det två gånger om dagen inrikesflyg till Kefalonien. Det går också bra att åka buss till Patras och sedan ta färja till Kefalonien. Bussen går från bussterminalen ( terminal A ) som ligger på 100 Kifissou Street, avgångar dagligen var 30:de minut ( förutom tidig morgon ). Pris ca 16 € enkel väg och restiden är 3 timmar.
Information om färjan mellan Patras och Kefalonien hittar Ni här: www.gtp.gr

Transfer/ Hyrbil
Taxi från flygplatsen eller båthamnen i Kefalonien enligt Era ankomstider och det tar ca 1 timme. Taxin kostar ca 90€ tur och retur/bil, max 4 personer. Taxi från boendet in till Sami på kvällarna kostar ca 16€ tur och retur/bil och tar ca 5-10 min. All transfer betalas på plats.Hyrbil är en fördel om man vill utforska de vackra omgivningarna med stränder och charmiga små byar i närheten. 

Övriga aktiviteter

En häftig upplevelse är att hyra en bil eller moped för att ta sig runt ön och besöka de vackra, vidsträckta stränderna för att prova lite nervkittlande dykning eller vattenskidor. Kanske ta en båttur eller hyra en cykel för att utforska bergområdena, som för övrigt är väldigt vackra att vandra i. På sommaren finns det två gånger om dagen en buss som går in till centrala Sami där det erbjuds en varietet av charmiga restauranger och cafeér för att uppleva den lokala kokkonsten. Vi reserverar oss för eventuella tidtabelländringar på bussen.
Flera taverner och restauranger stänger under lågsäsong, från april-november är de flesta dock öppna.

Klimat

Som på alla grekiska öar är den bästa tiden att besöka Kefalonien sen vår och tidig sommar samt höst – från påsk till mitten av juni och september-oktober. Lågsäsongmånaderna november-april är det ofta en behaglig temperatur men något mer regnbenäget. Även vintermånaderna är fina här. Juli och augusti kan vara väldigt varma.

Olika alternativ till det lokala programmet

Alternativ med olika övernattningar: Som alternativ till det stationära programmet, erbjuds veckoresor där huvuddelen av övernattningarna sker på gården, men där 1 eller 2 övernattningar sker på andra gårdar, eller i tält. Man kan t ex välja mellan att bo på stranden eller i bergen.

Slutligen erbjuds en äventyrlig ritt i april varje år, där första och sista natten är på gården, därefter varannan natt i tält och varannan på mysiga små gårdar längs vägen. Ett underbart sätt att se mer av de svårtillgängliga och natursköna delarna av än. Alla resor inkluderar 6 dagars ridning.

Program 2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

 Långweekends och korta vistelser arrangeras på begäran. 

Enkelrumstillägg tillkommer endast om Ni inte kan tänka Er att dela med en annan gäst av samma kön. 


PROGRAM 1
7 nätter på gården / 5 riddagar
Det här programmet är tillgängligt året runt med valfri ankomstdag. Ankomst till ridcentret senast kl 10 på förmiddagen.
Ingår ej: Flyg, båt, transfer, lunch och middag.
Ridtid: 1 – 5 timmar per dag

PROGRAM 2
7 nätter
6 nätter på gården och 1 natt i tält eller under bar himmel ( du väljer själv ), 6 riddagar.
Det här programmet är tillgängligt under April, Maj, September och Oktober. Ankomst till ridcentret senast kl 10 på förmiddagen.
Ingår ej: Flyg, båt, transfer och middag.
Ridtid: 1 – 5 timmar per dag.

PROGRAM 3
7 nätter
5 nätter på gården och 2 nätter i tält eller under bar himmel (du väljer
själv ), 6 riddagar. Första dagen rider ni till havet och badar med hästarna.
Det här programmet är tillgängligt under April, September och Oktober.
Ankomst till ridcentret senast kl 10 på förmiddagen.


PROGRAMEXEMPEL ( program 1 )

( Med reservation för eventuella ändringar )

 • Dag 1 Er underbara ridsemester börjar när Ni anländer sent på eftermiddagen med en trevlig middag och avkoppling inför kommande dagars program.
 • Dag 2
  Den första ridturen är en introduktionsritt 2-3 timmar i omgivningarna runt stallet för att utgöra Er riderfarenhet.
 • Dag 3
  Idag rider Ni en ca 4½-5 timmar. Ni lämnar stallet i riktning mot Drogaratigrottan som Ni gärna får besöka om Ni känner för det. Ni fortsätter genom stora olivplantager för att nå några mysiga små byar, upptäcka gamla ruiner och besöka Mellisanisjön. På vägen tillbaka rider Ni till stranden och får chansen att bada med Era hästar!
 • Dag 4
  Ni rider till bergen och vägen hit är makalös med underbar utsikt och lokala möten i de små byarna! 3-3½ timmars ridning idag.
 • Dag 5
  Ni klättar i bergen, ganska brant upp på stigar där getterna tar sig fram, för att slutligen komma ner på andra sidan till en vacker liten by, Mousakata.
 • Dag 6
  Ridningen går genom flodbäddar och frukt –och olivplantage till byn Pirgi där Ni tar en paus för lite dryck och avkoppling. Efter det passerar Ni en hög bergsplatå vid foten av Aenosberget och njuter av den spektakulära utsikten och de varma, behagliga vindarna!
 • Dag 7
  Idag får Ni välja om Ni vill rida en tur i de vackra omgivningarna runt stallet eller ta dressyr eller hopplektioner.
 • Dag 8
  Ett sista farväl efter frukost och slutet på en fantastisk vecka!

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*