Spanien – Gredos bergskam

  • Gredo
  • Gredo
  • Gredo
  • Gredo
  • Gredo
  • Gredo
  • Gredo
  • Gredo
  • Gredo
  • Gredo

 

Upplev de storslagna bergsområdena från hästryggen och i sällskap av en charmig och trevlig guide som kan varje liten stig i området. Utsikt, naturupplevelser och charmiga byar som upplevs längs vägen bidrar till att det är en så uppskattad ritt. Men även hästarna är mycket trevliga, de flesta är andalusier och korsningar med fullblod och araber. Ridstilen är engelsk (bekväma sadlar). Här kan du välja mellan 4 olika ritter, mest för att det måste finnas mer för den som återvänder, vilket du säkert också kommer vilja göra. En av ritterna sker med inkvartering på samma ställe hela veckan (utom en natt). Övriga har olika boende längs vägen. Härliga äventyr väntar!

Inkvartering & Måltider

Detta är underbara ritter med boende på olika små lantliga och charmiga hotell eller pensionat, alla med bra standard. Vissa av hotellen har även pool vilket kan vara skönt efter en dag i sadeln. Maten består av typisk spansk medelhavsmat som är fantastisk och mycket vällagad, det går även bra att få vegetarisk mat. Luncherna serveras ute i det fria och körs ut av en backup bil vilket innebär att maten serveras varm och fräsch. Lokala viner ingår i måltiderna men däremot läsk, soda och övrig alkohol tillkommer.

Hästar & Ridning

Här finns ca 30 välridna och trevliga hästar varav ca 22 används till ridturerna. De är erfarna för långritter och mycket vana med terrängen i området.  Hästarna är Andalusier och Hispano Araber som alla är uppfödda och tränade på gården med försiktiga träningsmetoder. Ridstilen  och utrustningen är engelsk och varje ryttare förväntas ansvara för ”sin” häst genom att fånga in den, sadla, fodra och övrig skötsel.
Det finns även möjlighet att få undervisning av en duktig hoppinstruktör antingen i grupp eller privat. Här finns också tillgång till inomhusarena.
Maxvikt: 90 kg

Flyg & Transfer

Flyg till Madrid. Transfer ingår i resan. Avgår  kl 15:00 från terminal 1. Det tar ca 2 tim till anläggningen med ett kort stop i Avila .
Transfer från anläggningen tillbaka till Madrid avgår med hänsyn till den resenär som har tidigast avgång från Madrid. Det går att boka egen transfer med då till en extra kostnad.

Program 2015

( Med reservation för eventuella ändringar )

ÖVRIG INFORMATION

Antal deltagare: 1 – 8 personer
Min ålder: 10 år (erfaren ryttare)
Riderfarenhet: Medelgod
Ridtimmar per dag: ca 6 tim

Icke ridande är också välkomna och kan, om de vill, följa med i support bilen eller hyra egen bil och åka runt i omgivningarna där det finns mycket kulturell historia att uppleva. Självklart så kan man delta i samma måltider, middagar och andra aktiviteter.

Enkelrumstillägg tillkommer inte om man är villig att dela rum med en annan person men ändå får bo själv.


SLOTTSRITTEN

7 dagar / 6 nätter / 5 riddagar
Detta är en perfekt ritt med många kontraster som på våren och hösten är mycket färgrik. Den erbjuder också ett variationsrikt och fantastiskt landskap med många trevliga och charmiga byar. Din guide Emilio känner till varenda sten och stigar och är mycket kunnig och entusiastisk och vet allt om detta område. Under denna ritt så behöver Ni leda hästen till fots i ca 30 min p g a terrängen.

Dag för Dagprogram: Dag för dag program Slottsritt i Gredos bergen

DE FYRA DALARNA
7 dagar / 6 nätter / 5 riddagar
Denna ritt erbjuder ridning genom fyra dalar med mycket variationsrikt landskap. Ni rider över ängar, genom ekskogar, olivlundar, körsbärs-, persiko-och vinodlingar. Uppför bergen och ner genom dalarna och över bäckar med kristallklart vatten.

Dag för Dagprogram: Dag för dag program De fyra Dalarna

GREDOS SALAMANCA RITT
8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Denna ritt tar Er till staden Salamanca där hela rid resan avslutas. Salamanca är en stad känd för sin kultur och har en av de äldsta universiteten i Europa. Det är en mycket charmig stad som också finns med på WHO:s världsarvslista. Ritten startar i Navarredonda de Gredos och tar Er genom bergen, först väster ut och sedan åt norr mot Salamanca. Området är mycket frodigt och domineras av ek träd och chansen att få se buffel är ganska stor.

Dag för Dagprogram: Dag för dag program Gredos Salamanca Ritt

GREDOS KRISTALLVATTEN
7 dagar / 6 nätter / 5 riddagar
Detta är en lugn och komfortabel ritt anpassad för familjer och mindre erfarna ryttare. Ni bor 5 nätter på samma hotell med olika ridturer varje dag genom det vilda landskapet av Gredos berg och ritterna är mycket avkopplande. Luncherna serveras ute i form av grillning, paella m m och möjlighet ges att bada i de kristallklara floderna. I mitten av veckan så spenderar Ni en natt i en annan stad.

Dag för Dagprogram: Dag för dag program Gredos Kristallvatten

DE SPANSKA ERÖVRARNA
7 dagar / 6 nätter / 5 riddagar
Denna ritt tar Er genom området i Extremadura och Ni får känna på de historiska vingslagen från kända spanska erövrare. Efter hemkomsten från sina resor byggde de (inspirerade av de upptäckta ländernas arkitektur) helt enastående och magnifika slott och herresäten. Pga landskapets underbara natur i form av vida ekskogar och mjuka och platta marker så inbjuder ritten till härliga och långa trav och galopp sträckor.

HISTORISK KLOSTERRITT
7 dagar / 6 nätter / 5 riddagar
Denna ritt rids även den i området Extremadura men då i närheten av historiska staden Guadalupe. Här ges också tillfälle att besöka det berömda klostret i Guadalupe som finns med på UNESCOS världsarvslista och andra mycket intressanta och historiska byar. Denna ritt erbjuder även den långa härliga galopper.

NATIONALPARKSRITTEN
8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Här rider Ni i den mest välbevarade av alla Medelhavskogar. Ritten tar Er genom ett vackert böljande landskap med ett rikt djur och växtliv och gamla ekskogar, klippor, bäckar och floder.

I BOSKAPSFÖSNINGENS SPÅR
8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Här rider Ni i ett område av vacker imponerande  natur, mysiga vingårdar och olivlundar utmed gamla leder där man i alla tider har  föst sina boskap till olika betesmarker beroende på årstid. I Spanien kallar man dessa för Cañadas Reales. Det finns fortfarande boskapsuppfödare som använder dessa leder för att fösa sina boskap för sommar och vinter bete.

PÅSKVECKA
8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Denna ritt är är i stort sett densamma som “De Spanska Erövrarnas ritt” förutom att den är en dag längre med besök i Cácares, en by som är upptagen på UNESCOS världsarvs lista. Här får Ni möjlighet att uppleva ett riktigt påskfirande med processions tåg och sånger.

Förlängning
Vi kan boka förlängningar med sol och bad eller golf på den härliga kusten. Allt kan skräddarsys enligt Era önskemål med hyrbil, hotell och golf. Hyr gärna en hyrbil under Er ridresa (detta gäller främst under sommaren då eftermiddagarna är lediga för egna utflykter).

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*