Sydafrika – Fly, drive & ride

Knappast kan något annat land eller ens världsdel erbjuda ett sådant enastående utbud av spännande upplevelser! Vi har arrangerat resor till Sydafrika i över 12 år och vårt uppskattade program har förnyats ytterligare i år.
Här finns mängder av spektakulära naturscenerier i en fantastisk variation. I söder möts Du av dra-matiska kuststräckor, vingårdar, och ett böljande landskap rikt på flora, djur- och fågelliv. Längre norrut längs kusten finner Du stora kontraster mellan Natals kulturrikedom, Durbans pulserande storstadsliv och östra Transvaals massiva bergspass. Krügerparkens fascinerande djurliv med några av Afrikas bästa safariupplevelser är också en given komponent i Afrikaresan. För golfare finns det rikligt med fina golfbanor i närheten av ridanläggningarna, några i absolut världsklass som omges av naturscenerier och djurliv som gör dem mycket speciella. Vi kan också erbjuda flera olika klassiska safaris, fiskeresor, jaktresor, fågelskådning och sist men inte minst våra romantiska upplägg för Er som reser på tu man hand eller rent av går i giftastankar. Mer romantiskt än så här blir det inte! Allt från vingårdsvigsel till safarivigsel kan arrangeras. Kontakta oss för offertgivning och mer utförlig beskrivning av de olika delarna av landet och vad som finns att göra där!

Du färdas i en egen hyrbil och rider eller spelar golf längs vägen. För att resan ska bli perfekt tar vi alltid hänsyn till vilken del av landet som lämpar sig för besök den tid på året Du vill resa. Före avresan från Sverige får Du ett utförligt informationsmaterial med säkerhetsråd, vägbeskrivningar och kartor som hjälper Dig med förberedelser, så att Du kan känna Dig trygg på resan. Ta nytta av vår gedigna erfarenhet av att arrangera Afrikaresor och låt oss skräddarsy just Er resa!

Inkvartering

Vi har valt ut ett antal små hotell, guesthouses, lodger och vingårdar med personlig stil och charmig miljö där den afrikanska byggstilen och inredningen ger den rätta känslan. Standarden är mycket god (3-4 stjärnor) med alla tänkbara bekvämligheter (alltid privat badrum). Ibland är hotellet en liten vingård eller en ombyggd afrikansk farm. Resans upplägg diskuteras fram tillsammans med Er.

Hyrbil

I Sydafrika ingår hyrbil med fri körsträcka, skatt och försäkring, AC, fri körsträcka, skatt och försäkring inkl. Exempel på bilmodeller: För två pers; en Toyota Corolla, för 4 pers; en Volkswagen Sharan med stort bagageutrymme, för 8 pers; en Mercedes Vito eller liknande med 8-9 platser + stort bagageutrymme.

Vigsel i Kapprovinsen – drömbröllop till häst

Detta är bara ett av våra romantiska upplägg som kan bokas i förlängning till någon av alla våra Afrikaprogram. Resan för två, inkluderar hyrbil, 3 nätter i en underbar bröllopssvit på safarilodge Aquila (2 timmars bilresa öster om Kapstaden). Sviten har bl a öppen eldstad, privat utomhusdusch och jacuzzi ingjuten i klipporna (för bad under stjärnklar himmel). Som avslutning ingår även 1 sista natt på ett elegant 4-stjärnigt hotell (inkl frukost) på Victoria & Alfred Waterfront i Kapstaden (överblickar hamnen), med gångavstånd till restauranger och nöjen.

Välkomstdrink, helpension inkl vin och lokala drycker, 2 jeepsafari och en ridsafari á ca 3-4 timmar. Vigselceremoni i safariparkens kyrka, tillgång till en afrikansk festlokal med tillhörande ”boma” och öppen eldstad, obegränsat med mousserande vin för brudparet. Vidare ingår vigselförättarens arvode (en präst som utför giltig vigsel) samt bröllopstårta.

Fler exempel på hur vigselresan kan läggas upp får Ni om Ni hör av Er till oss! Bl a kan vigselarrangemang också läggas upp på Michelles vingård i Paarl med häst & vagn, ridning mm i programmet.

 

Resekommentarer

Resan var helt underbar, allt var perfekt ordnat från början till slut.
Fam Meckbach, mars 2010

VIGSELRESA
Vi har nu varit hemma i några dagar och jag känner att jag vill skriva ett brev till er. Ni kanske uppfattade mig som lite besvärlig i början av vår kontakt, ifrågasättande av er som arrangör. Ni svarade på ett alldeles utmärkt sätt. Vi fyra vill tacka för ett superbra arrangemang. Vi är fyllda av superlativer över landet men också de upplevelser vi haft. Vistelsen på Haaskral hos Shirley och Naas med familj var otroligt bra, de fick oss att känna oss som medlemmar i familjen. Jag kan väl säga att jag hade vissa tvivel när vi kom till detta ställe som kändes som om det låg bortom allfartsvägen. Men som sagt det visade sig vara ett helt underbart ställe med fantastiska människor. Zara och Björn tyckte Peter var en jättetrevlig präst som la allt på en perfekt nivå. Vi andra kan inte annat än instämma, han var suveränt trevlig. Det blev senare ridning för brudparet hos energiknippet Michelle. Det var första gången för dem båda och de blev bitna. Det kändes tråkigt att lämna denna fantastiska miljö.
Kapstaden går inte att beskriva med ord. Portswood Hotel var suveränt, sällan har jag på ett sådant hotell mött en stab som varit så otroligt vänlig och tjänstvillig. Zara och Björn fick bröllopssviten med bästa utsikten! Vi är mycket nöjda och tacksamma och känner att vi gärna åker med er igen och rekommenderar er till vänner. Stort tack.
Dan och Ingela Jäger, Björn och Zara Selvadurai, dec -07

Sent omsider får jag och Lotta tacka för en underbar tid i Sydafrika! Allt gick mycket bra och det är ett land man vill återvända till. Jag och Lotta fastnade mest för området kring Cape Town och hela kusten där nere som vi besökte: Naturen, vingårdarna, bergen, havet mm. Logistiken var i det närmaste perfekt på hela resan, lite långa bilresor blev det men det visste vi ju redan innan. Vår guide på safarin var en underbar kvinna såväl professionellt som på det personliga planet, Georgie. Även en underbar kväll med damen som fixade ridningen när vi bodde på vingården, Michelle. Som sagt, tack för ett utmärkt arrangemang! På återhörande.
Kalle och Lotta, dec -07

Mycket bra upplägg! Resa på egen hand med allt förbokat. Hade varit svårt och tidskrävande att hitta alla fina boenden. Vi är jättenöjda! Tack! Anders och Marianne

Vi ville bara meddela att vi nu lyckligen är återbördade till fosterjorden efter en helt underbar resa! Hemresan blev också vänd till det bästa då South African, efter visst palavrande, gav med sig och lät oss åka hem via Munchen, som Ni ordnat. Vår vistelse på Cape Grace var helt fantastisk, då vi blev uppgraderade allihop och servicen, som ni ju vet, var strålande. Vi företog oss utflykter med båt, for upp på Signal Hill, promenerade, lunchade och åt middag på Waterfront, åkte till Godahoppsudden via Boulders Beach med pingviner och “dassies” (som stora råttor). Bilade vidare till Franschhoek, där vi hyrde en guide som tog oss runt i vingårdarna, därifrån for vi också till Hermanus via scenic route och fick beskåda fantastiskt valsceneri, då valarna fanns alldeles vid stranden. Vi lunchade precis vid vattenbrynet. Alla arrangemang på Country House funkade perfekt och sångarna vid middagen var en strålande upplevelse. Inget öga var torrt! Resan upp till Maun gick jättefint och miljön där var en väldig kontrast mot Sydafrika. Motsensela var trivsamt och vi hann med två “walks” innan vi dagen efter skulle vidare till Moremi. Flygturen till Camp Moremi var spännande och väl på plats blev vi väl omhändertagna av proffsig personal. Calle och jag bodde i tält nr 6 och ovanför detta reste sig babianernas favoritsovträd, så på morgnarna hade de studsmatta på tälttaket och våra terrasser. Vi såg förstås allehanda djur under jeepturerna: Andra dagen åkte vi runt på eftermiddagen för att försöka hitta leoparder, men misslyckades. Efter middagen, när Sophie och Aly skulle krypa till kojs och båda samtidigt gått in i badrummet för att borsta tänderna (badrummet ligger separat från sovtältet och den ena väggen består endast av myggnät) så hör de hoppande ljud utanför och där är LEOPARDEN! De står inlåsta på toan och vågar (och skall inte heller) gå ut, och signalhornet finns inne i andra tältet. Det löste sig förstås och granntältet uppmanades att tuta och det blev så småningom fina bilder och ett spännande minne. Xugano var också ett häftigt ställe och vi hade en fet råtta som husdjur i vår hydda. Kim och Calle jr hade flodhästen på besök alldeles intill sin hydda en natt, men de vågade tyvärr inte gå ut för att ta bilder. Ja, vi upplevde förstås mycket mer men det skulle bli en alltför lång story. Hur som helst är vi jättenöjda och uppfyllda av vår resa. Våra guider och trackers var oerhört kunniga och flickan på resebyrån i Maun oerhört vänlig och serviceminded. En stor eloge till henne, och Er förstås, som ordnat vår fina resa!
Dessie Ameln, oktober -07

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*