Irland – Dunfanaghy

 

Längs Irlands nordvästra kust sträcker sig ett bedårande kustlandskap med breda sandstränder och höga klippor som stupar dramatiskt ner i det skummande havet. Det här är kanske den vackraste delen av landet, långt från upptrampade turiststråk. Klättring högt upp i bergen med utsikt över den mäktiga kusten och härliga galopper på stränderna väntar, liksom lugn skritt genom böljande jordbrukslandskap där ”irländskan” ännu är huvudspråket. Tillsammans med vår duktiga guide rider Ni sedan på olika dagsutflykter i de vackra omgivningarna.
Denna natursköna resa passar Er som är aktiva, nyfikna och vill rida i något av landets absolut vackraste delar. Det går utmärkt att resa tillsammans med vänner som inte rider då Ni bor på ett enda ställe (väldigt mysigt) med golfbana precis i närheten. Man behöver inte ha hyrbil då det går en buss från Dublin ända fram till hotellet som ligger mitt framför den betagande bukten längst i norr. Även den som bara vill vandra eller bada (på sommaren) trivs här. Dunfanaghys golfbana kan nås till fot från hotellet, stallet likaså. Båtutflykt till den vackra fågelön Tory Island (precis utanför kusten), känd för att locka konstnärer från hela världen att färdas hit för att måla. Landskapet är särskilt vackert om eftermiddagarna när solen ligger lågt och värmer landskapet i med sitt sken från väster. Här kan tiden ägnas åt bad, vandring på stranden och i de underbara sanddynerna mm. Den som inte rider kan vandra ut på klippan/halvön Horn Head och njuta av det sagolika landskapet. Ryttarna njuter naturligtvis av allt detta från hästryggen. För den prismedvetne erbjuder vi ett paket med frukost inkluderat samt picnic- lunch under 5 hela riddagar. Den som vill ha en komplett ridresa har i stället 6 hela riddagar och alla måltider inkluderade. Här ser Ni mer av naturens alla skiftningar och var och en kan göra det som passar den bäst. Välkommen till Irlands vackraste och mest välbevarade hemligheter fritt från turister och trängsel.

Inkvartering

Arnolds Hotel i Dunfanaghy är ett förtjusande familjeägt hotell med allt som kan förväntas i form av bekvämligheter och stilfull inredning. Hotellet har en mycket bra restaurang och en pub med underhållning på helger. Rummen är trevligt inredda och många har utsikt mot bukten precis utanför, några mot trädgården.

Stallet ligger precis bakom trädgården och nås med ett par trappor. Här finns det flera öppna brasor som sprakar välkomnande och väggarna pryds av tavlor målade av traktens konstnärer (ofta utställningar med tavlor till salu). I Dunfanaghy ligger ytterligare några hotell och restauranger, gångavstånd till hantverksbutik och fler restauranger i utkanten av byn.

Ridning

Vårt ridpaket inkluderar 5 heldagsritter med picknick längs vägen. Helen som driver stallet anpassar tempo och ridning till ryttarens önskemål och förmåga. Variationsrika dagar längs havet och bland bergen avlöser varandra och ingen dag blir lik den andra. Självklart är ridningen på stränderna en av höjdpunkterna på resan, men när man kommer upp bland de gröna kullarna mot bergstopparna är utsikten mot havet och stränderna om en mer betagande.
Turerna startar i regel utanför hotellet eller i sluttningarna mot bergen. I vissa fall kan hästarna bli kvar och ritten fortsätter nästa dag från den platsen. Oftast börjar ritten vid ca 09.00 på morgonen, ca 5-6 timmars ridning per dag.

Hästar

Här finns hästar i olika storlekar för allt från stora, resliga ryttare till barn som föredrar en säker ponny. Mest är det irländska hunters och tinkerkorsningar samt ponnys. Alla är välridna och lyhörda. För mindre erfarna ryttare finns det mycket lugna och säkra hästar.
Engelsk utrustning så klart!

Transport

Från Dublins flygplats går direktbussar ända fram till hotellet (precis utanför). Bussresan tar ca 4 timmar (varierar vardagar och helger). Pris ca: 27€ per vuxen tur och retur, barn 18€. Route A mellan Dublin Airport-Annagry, stig av vid Dunfanaghy.
Det finns två olika bussbolag som avgår från flygplatsen. Den första heter John McGinley Buses (www.johnmcginley.com) och avgår från en busshållplats som ligger ca 5 min promenad från Terminal 1 eller ca 15 min från Terminal 2. Detta bussbolag stannar utanför hotellet.
Det andra bussbolaget heter Bus Eireann (www.buseirann.ie) och busshållplatsen ligger ca 2 min promenad från Terminal 1 och 12 min från Terminal 2. Den bussen stannar i Letterkenny, ca 40 min resa från hotellet och beroende på vilken tid man anländer så går det att byta buss till hotellet eller åka taxi vilket kostar ca €70.
Ni bokar buss själv.

Program

Ritten inkluderar 7 övernattningar i dubbelrum på Arnolds Hotel.
Ankomst bör bokas så att Du anländer ca 14.00-18.00. Resan börjar med middag första kvällen eller frukost nästa dag. Vid sidan om ridningen är Du på egen hand och gör vad du vill (guide endast på ridturerna). I vissa fall bokas grupper med upp till 6 eller 8 deltagare, men resan kan göras för endast 2 personer på valfria datum.
Utcheckning på hemresedagen är senast kl 11.00 men vid sen avgång så går det bra att ställa in bagaget bakom receptionen.

Flygresa

Det går att boka olika flygbolag till Dublin, vissa direkt.

Program 2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

KOMPLETT RESA FÖR DEN KRÄSNE, 7 nätter
Ridtid: 5 riddagar, 5 – 6 tim ridning per dag.
Antal deltagare: 2-8 personer

DAG FÖR DAG PROGRAM

Pdf-fil:  Dag för dagprogram

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*