Bulgarien – Det okända Bulgarien – unika långritter

  • Bulgarien
  • Bulgarien
  • Bulgarien
  • Bulgarien
  • Bulgarien
  • Bulgarien
  • Bulgarien
  • Bulgarien

Med en natur som hämtad ut Sagan om Ringen har vi här en fantastisk ridresa i de bulgariska Rododopebergen, Sredna Gora bergen och Slavyankabergen. På starka, pigga, välmående hästar rider Ni genom oexploaterade skogar, bergsområden, dalgångar. Ni får chansen att möta lokalbefolkningen i byarna och njuta av gästvänligheten och den spännande kulturen i ett riktigt hästland.

Inkvartering & Måltider

Allt är småskaligt. Ni bor på små hotell, i guesthouse eller
Spahotell beroende på vilket program Ni väljer. Somliga med mycket god standard med privat badrum och andra lite enklare där Ni bor i dubbelrum med dusch och wc i korridoren.
Alla måltider ingår och dryck betalas på plats. Luncherna intas i allmänhet ute i det fria och middagarna serveras på hotellen.
Bulgarien producerar bra egna kvalitetsviner, framförallt röda.

Hästar & Ridning

Hästarna är av bulgarisk ras, en trevlig halvblodsras som är trygg, säker och väl tränad för att klara de ibland branta stigningarna som ritterna tar Er uppför.

Flyg & Transfer

Ni flyger till Sofia. Transfer hämtar upp på flygplatsen och tar ca 3,5 timme.

Program 2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

Gemensamt för alla ritter är: 8 dagar/7 nätter/6 riddagar,
4-7 tim ridning per dag. Du måste vara bekväm med alla
gångarter och kunna hantera en häst i terräng.


KUNGADÖMET ORPHEUS
De mytiska Rhodopes bergen låter Er absorberas av Orpheus förtrollande landskap och låter Er känna själen av Bulgariens historia, kultur och traditioner.
Inkvartering 5 nätter i  enkla pittoreska hotell, 1 natt i jaktstuga och 1 natt i en rustik och mysig stuga.
Deltagare: 3 – 8 personer

Dag för dag program (pdf),Kungadömet Orpheus »


SPARITTEN
En underbar ritt som tar Er över vackra berg med hälsobringande vatten källor, genom fält av rosor och lavendel och förbi gamla romanska byggnader och tempel. Ni bor på olika hotell som erbjuder både bad och olika behandlingar.
Deltagare: 3 – 8 personer

Dag för dag program (pdf), Sparitten »


BERGSRITTEN
En underbar ritt som tar Er över 3 av Bulgariens fantastiska bergsområden ( Rhodopes bergen, Slavyanka bergen och Pirin bergen). Ni rider genom historiska byar, upplever vattenfall, besöker grottor och kloster och vinprovning.
Deltagare: 3 – 8 personer

Dag för dag program (pdf), Trebergsritten »

Resekommentarer

Fantastisk bra resa, vi red på urstarka araber och arabkorsningar 5-7 timmar. De var lättridna, framåt, trevliga, mycket välskötta och behandlades mycket väl. Militärsadlarna vi red i låg som en smäck på alla hästar och var så bekväma att rida i att t.o.m jag kunde rida utan min bästa vän på alla ridresor – “rumpteddyt”. Personalen och människorna vi mötte var mycket trevliga, naturen var som att rida i Sagan om ringen… Har nu satt upp Svarta Havsritten på listan över ritter som väntar på att bli gjorda.

Ellinor Ludvigsson och Sara Gustafsson, maj – 09

Vill bara tala om att resan till Bulgarien var helt fantastisk. Arrangemanget var helt perfekt. Alla på anläggningen var så gästvänliga och tog hand om oss på bästa sätt. Kan varmt rekommendera denna hästresa i ett underbart vackert land.
Karin Svensson & Mikaela Östlund, maj -03

 

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*