Danmark – sparesa med islandshästridning

 • Danmark
 • Danmark
 • Danmark
 • Danmark
 • Danmark
 • Danmark
 • Danmark
 • Danmark
 • Danmark
 • Danmark

Höga ambitioner vad gäller mat och dryck, i kombination med storslagen ridning på ytterst välridna och fina islandshästar, gör den här resan till en av de mest utsökta i sitt slag! Jesper & Tones vinnande koncept för sällskap om 4-8 eller max 10 deltagare ger en oförglömlig långhelg i det ljuvliga landskapet längs kusten på Jyllands norra kust. Här ingår besök på en fin spaanläggning (inkl olika jacuzzibad, bastu, ångbastu, pool mm) och en massage per gäst.

Kvällstid (om vädret tillåter) värms vattnet upp i trätunnan för härliga bad efter ridturerna. Vidare ingår alla drycker (vin, öl, avec mm) till lunch och middagar. Maten är absolut utsökt, även luncherna som ofta består av varm, lagad mat ute i det gröna.
Ridningen tar Dig genom ett sagolikt landskap av sanddyner och sandråg, stränder, skogar och heder med magnifika vyer. Hästarna är i utmärkt kondition och mycket välridna. islandshästar som verkligen kan svara för det goda rykte och löfte om fina gångarter och bekväm tölt, som rasen står för. Dessutom är de vackra att titta på!

Inkvartering & Måltider

På gården finns det fyra sovrum med två tillhörande badrum (delas mellan alla deltagare). Ett av sovrummen har en dubbelsäng och två separata bäddar, ett har dubbelsäng + enkelsäng. Övriga två rum har dubbelsängar.
I byggnaden finns ett trevligt allrum med soffor och matsal, mycket trevlig vinkällare/bar samt massagerum där en massage per deltagare ingår, men fler kan bokas under vistelsen.
Utomhus, bakom vinkällaren finns vedeldad ”hottub” (trätunna som vedeldas för varma bad).
Anläggningen passar utmärkt för sällskap som känner varandra!

Måltider
Jesper står för det mesta för matlagningen men är även den som rider med grupperna, ofta tillsammans med Tone. Man har en stor passion för det goda i livet och bjuder på sig själv. Deras kärlek till den vackra naturen och islandshästen är också hela tiden uppenbar. De fina råvarorna från trakten ingår i de välkomponerade rätterna, ackompanjerade med väl utvalda drycker. Varje middag blir en fest i sig!

SPA-MASSAGE
Här finns möjlighet att besöka en fin spaanläggning (inkl olika jacuzzibad, bastu, ångbastu, pooler mm) belägen bara 5 minuters väg från gården. Massage bokas och betalas på plats.

Ryttarmassage: 30 min
Helkroppsmassage: 60 min

Hästar & Ridning

Islandshästar. På gården drivs uppfödning och tillridning av hästar. Flera av gårdens hästar är välmeriterade!

Ankomstdagen börjar med middag kl 20.00.
Torsdag, fredag, lördag & söndag blir det ca 5-7 timmars ridning per dag.
Programmet inkluderar en långritt över 4 dagar där hästarna övernattar längs vägen och ryttarna körs tillbaka till det trevliga boendet, spa, bad, massage 30 min och de utsökta måltiderna på gården.

Flyg & Transfer

Flygresa:
Vill Ni flyga hit är det Aalborg Ni ska flyga till .  
Ankomstdagar: Onsdagar kl 19 till gården. Hemresa söndagar kl 16.00-17.00 (flyg från Aalborg tidigast kl 19.30. Förlängning kan erbjudas för den som vill stanna kvar och resa hem på måndagen.
Transfers: 
Hämtning på Aalborgs flygplats ingår i resans pris (en gemensam transport mitt på dagen. Detsamma gäller hemresan söndag kväll eller måndag morgon.
För den som vill köra bil: Färja från Göteborg till Fredrikshavn (förslagsvis nattfärjan) och bilresa till Aalborg och Fjerritslev (tar ca 3 timmar).
Bussresa: 
Man kan ta bussen till Fjerritslev från Valby-Lyngbo-Roskilde-Holbaek-Sj Odde. I detta fall hämtas Ni vid busshållplatsen. Tel nr till bussbolaget: 70100033
Bagage: Packa med en ryggsäck eller bag där det som önskas med på dagarna kan placeras. Detta tas med i lunchbilen. Tag med badkläder! Ridhjäm kan lånas på plats, men bäst är att ta med en egen. Vidare hänvisar vi till vår packningslista.

Ankomst till gården: kl 19.00, middag serveras kl 20:00
Tider: Frukostbuffe 08.15-09.30
Ridning, ca : 09.30-15.00 eller 16.00. Ridtid: 3,5 – 6 tim/dag beroende på dag och ridprogram.

Program 2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

Alkoholfria drycker kan erbjudas till den som önskar det.

LYXIG KORTVECKA
4 nätter, Onsdag – Söndag, Inkvartering på gården.

HELGRESA
2 nätter, Fredag – Söndag, Inkvartering i stugor på campingen vid havet.

Extra övernattning: Söndag-Måndag är möjlig.


UNGEFÄRLIGT PROGRAM,
4 nätter

(med reservation för ändringar)

 • Dag 1 – Onsdag Ankomst på eftermiddagen och middag kl 20.00
 • Dag 2 – Torsdag
  Efter frukost möts alla på gården för att påbörja ritten i lugnt tempo. Alla får en häst med temperament väl anpassat efter önskemål. Alla borstar och sadlar sin häst själva.
  Den första etappen tar ett par timmar genom gran och lövskog ut till ett sagolikt kustlandskap. Lunchen serveras i det gröna. Det går bra att sända med extra kläder och en bok med lunchbilen. Lite tid att vila på lunchen.
  Under eftermiddagen rider Ni mot Lildstrand och runt det spektakulära klipporna Bulbjerg. Storslagna vyer mot havet och de milslånga stränderna!
  Hästarna släpps på bete och ni körs hem till gården där massage och bad i ”hottub” väntar på ömma muskler. Kl 19.00 aperitif följt av en utsökt middag.
 • Dag 3 – Fredag
  Ni körs till hästarna kl 10.00. Denna dag rider Ni i området Hjardemålklit som är ett av Danmarks största ödemarker med fina naturscenerier i fullständig stillhet. Ritten fortsätter över härlig hedmark som bjuder in till lite fartfylld ridning. Även islandshästen kan sträcka ut i galopp och här passar det fint. Omgivna av vacker natur skrittar ni mot Hjardemål där hästarna skall övernatta. Ni körs tillbaka till gården och vidare till Klimstrands Wellnes/Spa för en härlig eftermiddag med bad och avkoppling. Middag och nya kulinariska upplevelser väntar.
 • Dag 4 – Lördag
  Ni körs åter till Hjardemål Klit och hästarna som väntar på att sadlas upp för ännu en härlig dag på hederna och stränderna mot Hanstholm där Ni möts av det brusande Västerhavet igen. Lunchen serveras på en fin utsiktsplats och tillfälle att ta en liten lur ges.
  Under eftermiddagen blir det ännu en skön ritt mot platsen där hästarna skall övernatta.
  Hemma på gården väntar förfriskningar, hottub och en läcker middag samt kanske lite vinsmakning.
 • Dag 5 – Söndag
  Turens längsta dag då alla hästarna skall ridas hem till gården. Ni färdas längs stranden och den gamla flyktvägen från kriget. Lunchen serveras vid en känd dansk konstnär ”Tex” (Galeri Tex), specialist på att måla hästmotiv. I hennes galleri kan vackra målningar beskådas (och köpas om så önskas). Efter lunch blir det snabb ridning via Buldbjerg mot gården och ett kakbord/kaffe mm som blir resans trevliga avslut. Ni tar farväl av hästarna, Jesper & Tone och hundarna på gården

 

Resekommentarer

Vi har vært en god gjeng fra Norge hvor noen av oss har dratt til Danmark helt fra de begynte å drive med rideturer. Vi kommer til å dra ned hvert år – for dette er en tur vi aldri vil gå glipp av. I år er 6. gangen. Kan virkelig anbefales. Fra Norge er det også en grei reise. Vi bor i Stavanger og tar båt fra Kristiansand til Hirtshals, og deretter er det litt mindre enn 1 1/2 time med bil. Og om kvelden når vi kommer venter god drikke og velsmakende mat.

Det har skjedd noe nytt og forbedret hvert år og de har utviklet seg til å bli et sted hvor en kan kombinere det gode liv, hesteopplevelser og også SPA. Kombinasjonen topp hester, veldig bra rideterreng hvor det er lite folk en må ta hensyn til i løpet av ridedagene, gourmet mat som Jesper og Tone lager selv og den personlige atmosfæren gjør dette til et unikt sted som jeg tør si at en ikke finner andre steder. Det er en deilig følelsen å komme ned til Tone og Jesper og føle seg på en måte som hjemme. Og mye latter og morro. Og det er deilig å væreå komme tilbake til samme sted om ettermiddagene uten å måtte pakke bagasjen hver dag.Villa Rosa er trivelig med 2 flotte nye bad og koselige rom i tillegg til massasjerom og en vin”kjeller”. Og om ettermiddagen kan en gå barbeint i sanden bak huset og opp i den vedfyrte stampen. Deilig! Stedet ligger også nærme Klim Strand Camping som har en veldig bra velvære avdeling som er værdt et besøk. Vi har hatt noen timer der på ettermiddagen med diverse bad og massasje i veldig avslappende omgivelser . Behagelig musikk mens vi slappet av på teaksolsengene innendørs og det bøttet ned med regn ute.Vi har vært på mest 3 dagers turer. Dagene starter med en deilig frokost gjerne med nypresset appelsinjuice og nystekt brød, i tillegg til det deilige skinker og oster og frokostblanding. På årets tur var det en ny deilig smoothie hver morgen! Mmmm!Så var det ut å fange hestene. Ikke alltid like enkelt, men en kjekk utfordring. En del nye hester i år igjen – spent på hvordan de er denne gangen! Her er det hester for alle nivå og en kan få hest for den utfordringen en ønsker. Og kjekt å ri hester som har blitt kåret i mesterskap . Gode tøltere, men alle har sine måter å ris på for å få det til. Og Jesper rir ved siden av oss og forteller og korrigerer, så det er veldig bra!Etter et par tre timers ridning er det alltid en deilig lunsj. Bordet med den hvite duken og kandelaber er et fast følge og her dekkes det på med all slags godis av varm eller kald mat – gjerne med et glass hvitvin – ofte et fristende fruktfat og gjerne litt kjeks og sjokolade som dessert sammen med kaffen. Her slapper vi av på bakken til vi er klare for en ettermiddagsøkt! Nyter synet av hester med Vesterhvaet i bakgrunnen.Regn ingen hindring – i år ble det lunsj i hestehengeren. Plass til oss alle på stoler – og bordet med den hvite duken og kandelaberen var fast følge også der inne!Deilig å komme tilbake til gården for et glass med noe kaldt – og kanskje enda et glass til. Slappe av på terassen eller i badestampen. Der er det plass til alle. Dusje og gjøre seg klar for en ordentlig 3-retters gourmet middag! Og praten går livlig utover kvelden – kanskje orker en litt “tøltedans” også… Dette er turen for livsnytere – helt klart!!
Hilsen Ingunn og ridegjengen
Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*