Argentina – Cordoba – långritter, gårdsritter och polospel

  • Cordoba
  • Cordoba
  • Cordoba
  • Cordoba
  • Cordoba
  • Cordoba
  • Cordoba

Högt upp bland de Argentinska bergen, överblickande de magnifika Anderna, vilar Cordoba som är vida berömd för sin grönska och sitt behagliga klimat året runt. Vilda blommor täcker bergen från tidig vår till sen höst och harar, rävar och rapphöns kan ofta ses i gräset. Här är befolkningen harmoniskt milda. Den utbredda hästkulturen är traditionell med en mycket god relation till hästen. Vår Estancia belägen på ca 1.100 möh mitt i hjärtat av Cordoba drivs sedan 4 generationer av samma familj. De ser till att du får uppleva härlig ridning, häftiga aktiviteter samt att du får bästa tänkbara service och matupplevelser som får dina smaklökar att jubla, serverat med helt fantastiska viner från den lokala vingården! Vill Du prova på att spela polo, eller bara titta på när det lokala laget tränar, ges tillfälle att svepas med i den pulserande och färgsprakande sporten! Fantastisk gästfrihet och Du blir ”en medlem” i familjen.

 

Inkvartering & Måltider

Gårdhotellet blev 2006 invalt bland de 101 bästa hotellen i världen av tidningen Tatler! Inkvartering med alla bekvämligheter är på farmen där det råder en familjär och lugn stämning med många glada skratt. Dock måste nämnas att man har egen energiförsörjning (sol och vind) och att det ibland kan bli kortvarigt avbrott. Här serveras utsökta middagar med gott om tillfällen att prova de regionala rätterna, en del ingredienser är egenproducerade på farmen. Alla måltider inkluderar dricka och vin och utbudet av ett flertal druvor erbjuder intressanta vinprovningar.
På långritterna förekommer det en del kamping men oftast inkvartering på mysiga pensionat och i lokala charmigt uppbyggda stugor.
Maten som serveras är utsökt, dagligen serveras grillat kött av något slag och kvaliteten är i en klass för sig (vegetarianer erbjuds goda alternativ). Drycker, vin och drinkar mm ingår. Alltså ingen nota på detta att betala sista dage

Hästar & Ridning

Riktigt hög klass på ridningen som tar Er över orörda, mycket vackra bergsområden. Här ges tillfälle att sträcka ut i härliga galopper, följa porlande bäckar till underbara vattenfall (bad och picknick), driva boskap (kor) till nya beten samt i solnedgång driva hem hästarna (fölston som behöver skyddas från Puman på natten) till gården. Polospel och andra lekar till häst förhöjer bara värdet på ridningen ytterligare! Fantastisk ridning och härligt tempo för den som gillar det!

Alla hästar är uppfödda på Estancian och är välinridna och i utmärkt kondition. De flesta är av rasen Criollos, Paso Peruanos och polohästar, ytterst mottagliga och fotsäkra hästar. Ni rider western i engelska sadlar med fårskinn över sadlarna och hästarna är noggrant utvalda för att passa ryttaren. Första dagen får Ni en ordentlig genomgång av ridstilen så att alla känner sig säkra. På en griffeltavla vid sadelkammaren finner Ni sedan namnet på Er häst för respektive ridpass. Beroende på vad man skall ägna sig åt, får varje ryttare en trevlig häst för ändamålet. De framåtbjudande, mycket bekväma och trevliga Paso Peruanos för långritterna bland bergen, polohästarna för polospel och träning osv.
Ni sitter i sadeln 4-6 timmar per dag (mestadels 6 timmar) där vissa dagar kräver lite mer för att nå ett bestämt mål. Åldersgränsen för långritterna är 12 år. Nybörjare är välkomna men rider inte med på de snabba ritterna.
Viktgräns: Gårdsritt 95 kg, Långritt och Polovecka 90 kg.

Poloveckor: För den vana ryttaren erbjuds poloveckor där Ni spelar hästpolo på morgonen, och rider ut på eftermiddagen. Polospelet läggs upp tillsammans med Er tränare från gården. Här varvas teknik, träning och matchspel efter förmåga. Ryttare med god balans, bollsinne och en orädd attityd kommer snabbt in i spelet, andra tar det i sin egen takt. Det finns alltid tillfälle att sitta av och vila i skuggan av det stora trädet intill polobanan. Här serveras drycker och snacks. Minimum är 4 spelare.
Se mer utförlig beskrivning!

Flyg

Du flyger till och från Buenos Aires om du vill ha några dagar där. Annars kan flyg bokas till Cordoba via Santiago i Chile. I Cordoba väntar transfer.
Obs! Avreseskatt från Buenos Aires: 30US$ betalas vid incheckning och ingår ej i resan!
Förlängningsförslag med bussresa: Ett paket som inkluderar ett välkomstmöte med vår lokalagent, transfer till ett trevligt 4-stjärnigt hotell i närheten av bra shoppinggator i Buenos Aires, 1 övernattning i delat dubbelrum, tur och retur bussresa med nattbussen till Cordoba (sovplats). Från busshållplatsen sista dagen tar Ni lätt en taxi till flygplatsen (det är billigt!).

Transfer

Farmen ligger ca 1 timmes bilfärd från Cordoba flygplats och bussterminalen. Transfer till gården ingår i resans pris och tar ca 1 timme. Man kan också resa hit med en bekväm turistbuss i lyxig modell som går över natten från Buenos Aires (tar ungefär 9 timmar). Alla platser i bussen fälls ut till liggplatser med kudde och filt. Det går bra att sova och man väcks i Cordoba. En härlig frukost serveras sedan på gården! Detta är ett mycket uppskattat och billigt sätt att ta sig till Cordoba.

Övrigt

Det finns mycket att göra för dom som inte vill rida eller för dom som bara vill ha en paus i ridandet. Varför inte vandra i bergen, utforska det exotiska fågel- och djurlivet eller bara slappa vid poolen? Det finns dessutom 3 utmärkta golfbanor i området. Farmen ligger lite avlägset men bara en kort taxiresa tar Er till fantastisk shopping i Rio Ceballos, La Falda eller La Cumbre.
Cordoba är en intressant universitetsstad, en milstolpe mellan Lima i Peru och Buenos Aires. Det finns också gott om kyrkor som vittnar om folkets stora engagemang i religion, en populär turistattraktion är de många museer med utställningar som skildrar den långa historiken. Utöver det bjuds det på årliga festivaler i staden, boskapsmärkning och fartfylld rodeo. Hyrbil kan ordnas om Ni vill ta längre utflykter.

Klimat
Argentina har ett tempererat, men i större delen av landet torrt klimat. Medeltemperaturen är i januari +28°C längst i norr och avtar mot söder, så att den på Eldslandet endast är +10°C. I juli varierar medeltemperaturen från +18°C längst i norr till +2°C längst i söder. I Anderna är temperaturen lägre. Årsnederbörden uppgår till mellan 100 och 300 mm. Den nordöstligaste delen kan dock få över 1 000 mm/år.
I Cordoba är det sommar när vi har vinter. Det regnar normalt (som våran sommar) mellan nov-mars och det blir grönt och många blommor bland bergen. Dagstemperaturer på ca 20-35 grader på dagarna.
Deras vinter är i regel helt regnfria med klara fina dagar, ca 10-20 grader.

Barn är mycket välkomna att rida förutsatt att de är bekväma att rida i alla gångarter och är trygg tillsammans med en häst. Barn rider alltid tillsammans med sina föräldrar.

2014

(Med reservation för eventuella ändringar)

Inkvartering 7 nätter med helpension ( frukost, lunch, middag, eftermiddags te, läsk, vin och öl till maten) daglig ridning (7 dagar om tiden räcker till det) samt aktiviteter, guider, utrustning och transfer från Cordoba (flygplatsen eller bussterminalen).

Enkelrumstillägg: Förutsatt att något av de tre enkelrummen är ledig så tillkommer inget enkelrumstillägg. Om dubbelrum bokas för eget bruk så tillkommer ett enkelrumstilläg.

Barnrabatt: Under 16 år 20% och under 6 år 50%

Kortare vistelse går att få med minimum 3 nätter. Under Jul & Nyår minimum 5 nätter.

Ridtid: 4 – 6 timmar per dag fördelat på för -och eftermiddagar. Ingen ridning på  söndagseftermiddagar.

GÅRDSRITT
7 nätter vistelse på gården med dagliga uteritter.

Pdf-fil: Programförslag veckoresor på Estancian & långritt (pdf) »

LÅNGRITT
7  nätters övernattning på olika boenden.

Pdf-fil: Programförslag långritt(pdf) »

POLOVECKA
7 nätter med inriktning på polo spel. Träning och spel dagligen samt match sista dagen.

Pdf-fil: Programförslag polovecka(pdf) »

 

Resekommentarer

Vi blev utomordentligt väl omhändertagna på Estancian! De vet verkligen hur man tar hand om gäster och gör allt för att alla ska bli nöjda! Förutom turridningen fick vi prova på polo, driva kalvar, driva in löshästarna från betet på kvällen, kasta lasso, se när en häst reds in. Vi fick även en vinprovning. En underbar vecka!
Christina Zetterman, november – 09
Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*