Frankrike – Bordeaux – Franska västkusten

 

Många är vi som drömmer om att galoppera på en vit sandstrand – den här resan ger dig möjlighet att förverkliga den drömmen! En av våra häftigaste långritter längs atlantkusten utanför Bourdeax, erbjuder mil efter mil vidsträckta stränder året om – och därtill finns fantastiska sandstigar att galoppera på i den närliggande skogen. Men även ett ridcenter med tillgång till ridvolter, fälttävlansbana och fina, välridna hästar för olika typer av kurser. Vår anläggning är den perfekta sommarvistelsen: Sol, bad, natursköna stränder, ridkurser, långritter, äventyr. Här finns något för alla och Du kommer garanterat att vilja återvända! För Dig som drömmer om att rida på stränderna och njuta av havets närhet, bättre än så här blir det inte! Här finns många olika program att välja mellan! Samtliga resor beskrivs var för sig.

Inkvartering

Stallet, hotellet och lägenheterna ligger söder om Bordeaux, i en liten by med några trevliga restauranger och bara 400m till milslånga, pudervita sandstränder. Under de flesta programmen vid kusten bor Ni på Hotel Mermoz** eller i lägenhetshotell. Hotellet ligger ca 150-200 meter från stranden och med ca 15 min promenad till stallet. Lägenheterna ligger mer eller mindre på stranden och ca 400 meter från stallet.
På långritterna är det charmiga små pensionat som ligger längs vägen, på slottsritten ingår ibland några slott.
Övriga ritter: Mellanklasshotell, små rum med eget badrum (om inget annat anges), enkla pensionat. Under juli-augusti är det 2 övernattningar (egen sovsäck) i tält på Atlantritten. Om man inte vill sova i tält finns det möjlighet att övernatta på ett enklare hotell mot tillägg.
OBS! Det kan förekomma att inte alla rum har eget badrum gäller både för mellanklasshotell och enklare hotell.
Måltider/drycker: Se info om respektive resa.

Hästar och ridning

Ca 25 hästar, huvudsakligen angloaraber, fullblod, quarterhästasr, lusitanos och korsningar samt ca 12 ponnys för barn (min 13 år för långritter och 10 år för lektionsridning). Engelska sadlar. På dessa resor tar Du själv hand om hästen! Här vid huvudgården finns två ridvolter för dressyr och hoppning, en fälttävlansbana, underbara skogsvägar och ”ändlösa” stränder.
Den perfekta sommarvistelsen!
Viktgräns för ryttare: 90 kg

Flyg & Transfer

Det bästa sättet att ta sig hit är med Air France som flyger från Stockholm via Paris till Bordeaux, men självklart finns det mer att välja på. Flyget ska landa senast vid 13.00 – 15:00 tiden beroende på vilket program Ni har bokat. Hemreseflyg kan bokas för avresa tidigast mellan kl 13:00 – 15:00 beroende på bokat program.

Transfer från Bordeaux flygplats till/från resans start/avslutsplats.
Transfertid: Från Bordeaux ca 1,5 timme, från Morcenx ca 30 minuter
Transfer tur och retur betalas på plats.
Ankomstdagen: Se transferns upphämtningstid i respektive programs fakta.
Hemresedagen: Transfer avgår från anläggningen med hänsyn till den första resenärens flygavgång.
Sen ankomst: Vid senare ankomst eller på andra dagar än söndagar erbjuds transfer från Morcenx tågstation, transfertid ca 30 minuter. För transfer senare än kl 21:00 är priset det dubbla. Avresedagen kör minibussen till flygplatsen för den tidigaste kundens avreseflyg (rekommenderat att ej boka flyg med avgång före kl 13:00).
All transfer betalas på plats förutom på ritterna ”Smugglarleder och strandritt” och ”Kombination slott och kust” där transfer ingår.
Upphämtningsplats på flygplatsen är i Terminal A framför informationsdisken. Det står en stor skylt med ”Meeting Point” på, går inte att missa!

Bussresa är ett billigare alternativ och kostar ca 25€/väg inkl en kort sträcka med shuttle buss till busshållplatsen (går för närvarande tyvärr ej på söndagar september-juni). Ett annat billigt alternativ är shuttlebuss från flygplatsen till tågstationen och därifrån tåg till Morcenx där Ni får transfer.
Pris tur och retur tåg + transfer ca 60 €

Ridprogram 2014

Med reservation för eventuella ändringar.

OBS! Hotel Le Plaisance har utgått och istället bor Ni på Hotel Mermoz eller liknande


ATLANTKUSTRITTEN
Passar medelgod till avancerad ryttare och vältränad.
Sön-Sön, 8 dagar/7 nätter/6 riddagar varav 4 dagar trail.
3-6 tim ridning per dag. Ridning och genomgång av hästar startar på måndagen kl 14:30.
Antal deltagare: 3 –  12 personer, ålder 12-72 år.
Barn: 12-14 år med förälder.
Inkvartering: Hotell, Juli och Augusti övernattning 2 nätter i tält. För den som inte vill sova i tält går det bra att mot tillägg övernatta på ett enklare hotell.
Helpension: 5 dagar, frukost, lunch och middag.
Halvpension: 2 dagar, frukost och middag. Dryck ingår i luncher/måltider som arrangeras av ridcentret. Ej på restaurang eller hotell.
Övrigt: Det finns tillfälle att bada så badkläder är bra att ta med sig.
Flyg: Ankomst till Bordeaux flygplats senast kl 15:00, hemresa efter kl 13:00 Transfer: Transfer ingår ej! Upphämtning på flygplatsen i Bordeaux ca kl 15:00 och på tågstationen i Morcenx kl 13:30. Transfer lämnar på hemresedagen senast kl 11:00.

Säsong
Låg: Mars, Okt, Nov
Mellan: April, Maj, Juni, Sep
Hög: Juli, Aug

Obs! Om bara 3 ryttare eller mindre är anmälda på ritten så tillkommer ett tillägg.

Dag för dag program ( Med reservation för eventuella ändringar)
Pdf-fil:  Atlantkustritten


SMUGGLARLEDER & STRANDRITT
Ritten kan starta med samma utgång som Atlantkusritten beroende på hur vädret just då är i bergen.
Passar medelgod till avancerad ryttare och vältränad.
Sön-Sön, 8 dagar/7 nätter/6 riddagar varav 4 dagar i bergen och 2 dagar vid havet. 6-8 tim ridning per dag.
Antal deltagare: 4-10 personer
Ålder: 13 – 72 år. Barn mellan 13-14 år med förälder.
Inkvartering: 6 nätter på hotell och 1 natt i Bed and Breakfast.
Helpension: Frukost, lunch och middag. Obegränsat med dryck ingår i alla luncher/måltider som arrangeras av ridcentret. I restauranger och hotell ingår te, caffe, 2 glas vin eller 1 läsk.
Övrigt: Ritten kan avbokas 21 dagar innan ankomst om inte minimum antal ryttare uppfylls. Ni bokas då om till Atlantkustritten.
Flyg: Ankomst till Bordeaux flygplats senast kl 13:00, hemresa efter kl 14:00
Transfer: Transfer ingår! Upphämtning på flygplatsen i Bordeaux kl 14:00
och lämnar senast kl 13:00 på hemresedagen.

Dag för dag program ( Med reservation för eventuella ändringar)
Pdf-fil:  Smugglarleder och strandritt


KOMBINATION SLOTT & KUST
Passar medelgod till avancerad ryttare och vältränad.
Sön-Sön, 8 dagar/7 nätter/6 riddagar. 5-6 tim ridning per dag.
Antal deltagare: 5 – 8 personer, (Obs! Endast för vuxna)
Inkvartering: Hotell och herrgård.
Helpension: Frukost, lunch och middag. Dryck ingår i alla luncher/måltider som arrangeras av ridcentret På restaurang och hotell ingår 2 glas vin eller 1 läsk.
Flyg: Ankomst till Bordeaux flygplats senast kl 13:00, hemresa efter kl 14:00 Transfer: Transfer ingår! Upphämtning på flygplatsen i Bordeaux kl 14:00 och lämnar på hemresedagen senast kl 13:00.

Obs! Om bara 4 ryttare eller mindre är anmälda på ritten så tillkommer ett tillägg.

Dag för dag program  ( Med reservation för eventuella ändringar)
Pdf-fil:  Kombination slott och kust


STATIONÄR RESA, FLEXIBEL RIDNING & TRÄNING
För barnfamiljer och vuxna erbjuds lokala ritter med ridlektioner och strandritter för allt från nybörjare till erfarna ryttare.
Något för dig som vill ta dagen som den kommer och där olika program erbjuds beroende på ridnivå och erfarenhet. Allt från nybörjarkurser och hoppkurser för mer erfarna ryttare.

Ridning
Du får kuponger för ridning och väljer på plats vad du vill göra utifrån de ritter som arrangeras.
1 Ridkupong = 2 tim ridning.
Exempel: 1 halvdagstur på 4 timmar = 2 ridkuponger
Ni köper vid bokningstillfället 8 eller 6 kuponger och bestämmer själva hur man vill lägga upp veckan! Resten av tiden kan ägnas åt bad, strandliv, avkoppling! OBS! Man väljer mellan det utbud av ridning som erbjuds respektive vecka. Har du specifikt intresse av speciell ridning, tala om det när resan bokas så att vi kan bekräfta att det är möjligt.

Passar för alla ridnivåer och för barnfamiljer.
8 dagar/7 nätter, även kortare och längre vistelse om så önskas.
Inkvartering:
Hotell eller i lägenheter för 2-8 personer (hör med oss om pris för lägenhet). Vid bokning av lägenheter med högre standard så är vistelsen Lör-Lör. Lägenheterna ligger 50 m från stranden och 400 m från stallet.
Halvpension:
För boende på hotell, frukost, lunch eller middag. Dryck ingår ej.
Flyg: Ankomst till Bordeaux flygplats senast kl 15:00, hemresa efter kl 11:00
Transfer: Transfer ingår ej utan betalas på plats. Upphämtning på flygplatsen i Bordeaux kl 15:00 eller senare och lämnar på hemresedagen senast kl 11:00. Tiderna gäller för ankomst och avresa på söndagar. Övriga dagar hämtar transfer endast på Morcenz tågstation.
Säsong
Låg:   Mars, April, Oktober, Nov
Mellan:  Maj, Juni, September
Hög:  Juli, Aug

 

Resekommentarer

Resan var helt underbar. De som tog hand om oss, instruktör/guide samt de som jobbade tillsammans med honom var väldigt trevliga och tillmötesgående, ville alltid vårt bästa och försökte anpassa sig till våra önskemål.
Monica Hörnell, juli – 09

Resan var storslagen, många varierande intryck vad gäller växtlighet, natur, kultur och pittoreska byar. Idylliskt. Trivsam samvaro med dem som jobbade för att vi skulle ha det bra i samband med t.ex måltiderna. Ridningen i den här miljön blir ett minne för livet.
Barbro Ahlqvist, juli – 09

Mycket lyckad resa med det där lilla extra. Vi var mycket nöjda med våra hästar. Michel var genuint intresserad av att vi fick en bra ridsemester, han varierade riddagarna så att det blev något spännande varje dag; bada med hästarna, galoppera i dike med utsträckta händer, hoppa över träd som fallit över vägen mm. Maten var fantastiskt god, vi kände oss alltid säkra och gruppen fungerade riktigt bra.
Anita och Ylva Teleman, juni -09

En väldigt bra resa det här! Ett högt ridtempo och vi red sällan på led. God mat. Svårt att hitta något negativt över huvudtaget.
Mats Wennhager, april – 09

En väldigt bra resa! Bra hästar, bra ridning och inte minst väldigt trevliga omgivningar. Både Slottsdelen och Atlantdelen skulle jag kunna tänka mig att ägna en hel ridresa åt vardera. Slottsdelen gick genom landskap som ibland fick mig att tro att jag blivit förflyttad flera hundra år bakåt i tiden! Kombinationen av snabba galopper och att kunna parkera hästen utanför ett slott eller kyrka och gå in och göra ett studiebesök är svårslagen.
Anneli Josefsson, sep – 08

Jag och min dotter Sofia har varit på en fantastisk ridresa till Mimizan i Frankrike! Vi hade det underbart där, Michel gjorde så att vi kände oss välkomna och han ledde de flesta ridturerna, Amaye ledde några. Michel kände sina hästar utan och innan. Hästarna som mestadels var angloaraber var välskötta och välridna. De var uthålliga, pigga att rida och lugna och fina i stallet. Ritterna längs de milslånga sandstränderna och i den fina tallskogen blir minnen för livet! Hotellet var enkelt men perfekt läge nära strand, centrum och ridanläggning. Resan blev verkligen lyckad och bra! Ett stort tack till Er som researrangör!
Anna och Sofia Gustafsson, augusti – 08

En underbar vecka med fantastisk ridning genom varierad terräng. Extremt uthålliga hästar som var lika pigga i galoppen kl 8 på kvällen som kl 9 på morgonen och som kunde forcera terräng som syntes vara ogenomtränglig. Härliga, långa galopper och genomgående ett högt tempo. Mycket klättring. Ett varmt och omtänksamt bemötande från Michel och hans team. Dagarna var långa men fantastiskt trevliga! Skönt med en lång paus mitt på dagen. Jag var enda svensk på min resa vilket jag uppskattade, kul att möta andra nationaliteter!
Anna Moll, juli – 08

Resan var fantastisk! Michels omtanke om oss var fantastisk, upplevelsen total och vi kommer tillbaka! Vi kunde njuta i fulla drag, och nu har jag sol i mitt sinne.
Mia Lindgren, juni – 08

Vi har nu återvänt från Frankrike och är tillbaka i vardagen. Vår resa var mycket lyckad, vi var alla nöjda då vi reste hem. Vi skrattade mycket, vår guide var en ung tjej som jobbade hårt. Hon var också mycket nöjd med oss, tyckte att vi var bra att ha att göra med, mycket skratt! Fantastisk mat, bra hästar. Strandgalopperna var helt otroliga, jag förstår inte att man får rida på stränderna så som vi gjorde men de var så stora och långa så det fanns mycket plats.
Lisbeth Strömberg, maj – 08

Fantastiskt vackert i Pyreneérna. Fina vyer och mycket välskötta byar som vi ibland red igenom. Mycket bra mat, speciellt trevligt med drinken med tilltugg före lunch!
Bodil Engman, maj – 08

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*