Portugal – Avancerad dressyrträning

 

Drömmer Du om att sitta på en kritvit Lusitanohingst som dansar fram i en perfekt passage? Detta kan bli verklighet. Åk till vår högklassiga dressyranläggning i Portugal (en av världens 60 bästa dressyrskolor) och låt Er entusiasmeras av dressyrens ädla konst. På de vackra, ädla och välskolade Lusitanohingstarna får Ni chansen att utveckla Er ridning i den högre dressyren. De välutbildade instruktörerna kommer att se till att Ni får träna och fördjupa Era färdigheter i dressyr och komma tillbaka hem med mycket ny inspiration i bagaget.

Inkvartering & Måltider

Boende i dubbelrum med privat badrum på gården utanför Mafra, ca 5 mil norr om Lissabon. Rummen har en fantastisk omgivning med utsikt över dalgången, stallarna alldeles intill, med ett flertal uteboxar runtom, ridhus, pool och gemensam lounge för samvaro och måltider.

Alla måltider ingår under hela resan. Det finns en enklare bar med självservering, där Ni under veckan skriver upp vad Ni dricker. Detta betalas innan Ni åker hem.

Hästar & Ridning

Här får Ni verkligen chansen att träna och utveckla Er ridning i den svåra disciplinen dressyr. På anläggningens egna välskolade och vältränade Lusitanohingstar får Ni prova på allt ifrån dressyrens grundridning till de högre klassernas svåraste moment med piaff och passage. Eleverna delas in efter ridnivå i grupper om ca två i varje. På så sätt får varje elev bästa tänkbara hjälp. Det finns både ett mindre ridhus och en utebana tillgänglig för dressyrträningen. Det finns olika program att välja mellan beroende på hur mycket Ni vill träna under Er vistelse. Vi har satt ihop både vecko- och helgprogram. För samtliga program gäller valfria resdagar. Hör med oss om platstillgång.

Flyg & Transfer

Ni bokar enklast flyg till Lissabons flygplats.

Transfer ingår i priset för upphämtning och avlämning från Lissabons flygplats. För hämtning i centrala Lissabon tillkommer ett tillägg på 100 kr.
Det går även bra att boka en hyrbil, istället för transfer, för att på egen hand utforska omgivningarna då Ni inte rider. Tillsammans med Era avresehandlingar får Ni tips på sevärdheter i området.
Tillägg per person då 2 personer delar på en liten bil, typ Opel Corsa el liknande.

Övrigt

Det finns möjlighet för ickeryttare att åka på dessa resor. I omgivningarna finns t ex möjlighet att boka golf på närliggande banor (Praia D’El Rey i Oeste eller någon av banorna kring Lissabon). Anläggningen anordnar dessutom olika utflykter till intressanta ställen i närheten, bl a Sintra, Lissabon, flera olika slottsturer och Portuguese School of Equestrian Art.

Program 2015

( Med reservation för eventuella ändringar )

Anläggningen har stängt 24/12-2014 — 2/1-2015

Inkvartering, helpension, ridning, transfer till och från Lissabons flygplats. Flyg ingår ej!

Det går även bra att boka kortare (dock minst 3 nätter) eller längre vistelse. Hör med oss om tillgång och pris!

Icke ridande är också välkomna.

Det finns ej möjlighet att boka trebäddsrum!


PROGRAM  A

7 eller 4 nätter
Detta program är till för Er som verkligen vill förkovra Er i dressyrens svåra konst. Här rider Ni dagligen 2 pass om 1,5 timme vardera i 4 eller 7 dagar beroende på flygets ankomst – och avresetid (meddela i tid om Ni behöver flytta någon lektion pga flygtiderna). Första dagen rider Ni tillsammans i en grupp för att instruktörerna skall kunna bilda sig en uppfattning om utbildningsnivå och para ihop rätt ekipage i rätt grupp. Därefter rider Ni ca två personer för en instruktör. Ni går igenom ridningens grunder såsom form, takt och tempo. Ni rider skänkelvikningar, skolor, förvänd galopp, byten och så småningom kan det vara dags att prova piaff och passage.
Ridtid: 3 tim (2 x 1½ tim lektion) per dag
Datum:
 Valfritt!


PROGRAM  B
7 eller 4 nätter
För Er som vill träna dressyr på de högre nivåerna under ca 1,5 timme per dag. Ni får samma typ av undervisning som i alternativ A, men bara 1 pass per dag i 4 eller 7 dagar beroende på flygets ankomst – och avresetid (meddela i tid om Ni behöver flytta någon lektion pga flygtiderna). På detta sätt hinner Ni koppla av, ta ett dopp i poolen eller åka på några utflykter under övrig tid.
Ridtid: 1½ tim lektion per dag
Datum: Valfritt!

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*