USA – Arizona – En ranch med variation

 • Arizona
 • Arizona
 • Arizona
 • Arizona
 • Arizona
 • Arizona
 • Arizona
 • Arizona
 • Arizona
 • Arizona
 • Arizona
 • Arizona

En fantastisk ranch som erbjuder friheten att sysselsätta Dig så mycket, eller lite, Du vill med flera spännande aktiviteter men framför allt ridning som passar både nybörjare och erfarna! Här kan du njuta av hästarna och det härliga ökenlandskapet på en lugn tur, eller spännande bergsritter, heldagsturer eller varför inte en nyskapande vin –och ostritt i en annorlunda miljö? Allt detta och lite till kan du uppleva på den här härliga ranchen mitt i den amerikanska idyllen, fri från alla köer och stress!

Inkvartering & Måltider

Den här familjeägda ranchen angränsande till Saguaro Nationalpark har en varm, vänlig atmosfär som gör att du direkt känner dig hemma. Rummen som finns i olika storlekar och prisklasser (för alla plånböcker) är stora och charmiga, inredda i typisk sydväst stil med t.ex. konst från närliggande Mexico. Alla rum (41) har AC och en privat terrass med utsikt över kaktusträdgården eller de spektakulära bergen. Några av sviterna har eldstad och jacuzzi, skönt att sjunka in i efter en dag med massa roliga aktiviteter! På kvällarna serveras en härlig middag och efter det underhållning i form av cowboy-uppvisning, bar och en mysig brasa att samlas och samtala kring. Här finns en trevlig utomhuspool och en hot tub inomhus. Alla måltider (varierad och frikostig) ingår samt fritt nyttjande av bibliotek och Internet. Dryck tillkommer.

Flyg & Transfer

Flyg till Tucson. 

Transfer
Transfer kan ordnas på förfrågan och ingår i priset vid vistelse om minst 4 nätter. Vid kortare vistelse är priset för transfer ca 600:- t/r. Det går även att hyra bil på ranchen för dagsutflykter (ca 70$/dag inkl skatter och försäkring).

Hästar & Ridning

Här finns ca 130 hästar, främst quarterhästar men även paints och appaloosas. Det finns även ca 125 kor och kalvar på ägorna. Ranchen har flera program att välja på, du kan rida kortare, lugna turer upp till 8 timmars ridning per dag med en härlig picknicklunch. För nybörjare erbjuds lektioner (tillägg, 20- 25$/lektion som betalas på plats) och för duktiga ryttare blir det snabba galopper genom det spännande, mytomspunna ökenlandskapet!

Övriga aktiviteter
Förutom ridning kan man göra så mycket annat här! T.ex tennis, volleyboll, basket, badminton och bordtennis i sportavdelningen utomhus, som har belysning även kvällstid. Vidare finns ett fitness center med träningsmaskiner och bastu. Det går att boka till härlig massage i spadelen, ca 65 – 75 $ för 1 timmes  massage. För shopping finns det en trevlig liten affär med t.ex ridkläder och souvenirer. Flera trevliga utflyktsmål och sevärdheter i omgivningarna (hyrbil).

ÖVRIGT

Pass: Observera att USA numera kräver att alla turister ska ha maskinläsbara pass, dvs de nyare vinröda passen. Har man inte ett sådant pass måste man söka visum för att resa in i USA, så att skaffa ett nytt pass är betydligt billigare och enklare. Se till att kolla Era pass i god tid före avresan (minst sex veckor) så att Ni hinner beställa nytt om det behövs.

Inreseregistrering: Viktig information för dig som ska resa till och från eller mellanlanda i USA from 12 jan 2009. Gå in på denna webbsida ESTA elektronisk registrering för inresa i USA: www.usatravelvisa.net Registrering måste ske minst 72 timmar innan avresa! Registrering kostar 115 $ (2014).
OBS! I avgiften ingår den obligatoriska turistskatten på 14 $.

2014

( Med reservation för eventuella ändringar )

EXEMPEL PÅ PROGRAM
Varje resenär bestämmer själv hur mycket de vill rida och vilka ritter de vill vara med på. Det finns flera olika ridprogram att välja mellan dagligen. Ni talar med Er ”ranger” på plats och bestämmer vad Ni vill göra dag för dag. Ni kan rida upp till 8 timmar/dag om Ni önskar!

Exempel
Måndag
Förmiddag: Lugna eller snabba uteritter.
Eftermiddag: Lektioner, lugna ritter, snabba ritter och team penning (lagspel på volten med hästarna).
Tisdag
Förmiddag: Morgonritt, lugna och snabba ritter, heldagsturer och en guidad vandring.
Eftermiddag: Lektioner, lugna och snabba ritter
Onsdag
Förmiddag: Utkiks-bergsritt, lugna och snabba ritter. Uteritt för lunch i naturen.
Eftermiddag: Lektioner, lugna och snabba ritter och team penning.
Torsdag
Förmiddag: Guidad vandring, lugna och snabba ritter, heldagsritt.
Eftermiddag: Lektioner, lugna och snabba ritter.
Fredag
Förmiddag: Guidad vandring, bergsritt, lugna och snabba ritter.
Eftermiddag: Lektioner, lugna och snabba ritter och team penning.
Lördag
Förmiddag: Frukostritt, bergsritt, lugna och snabba ritter.
Eftermiddag: Bergsritt, rodeo uppvisning
Söndag: Ingen ridning.

Inkvartering 7 nätter, transfer t/r flygplatsen, alla måltider, all ridning (tillägg för lektion nybörjare) och andra ranchaktiviteter (se under rubriken övrigt), skatter och dricks.

Dubbelrum Ekonomi: En dubbelsäng.
Dubbelrum Standard: En dubbelsäng och en enkelsäng.
Dubbelrum Delux: Dubbelsängar inkl bäddsoffa, upp till 5 personer.
Svit: Sovrum och vardagsrum, upp till 5 personer.

Tillägg: För ridlektion nybörjare 20-25$

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*