Portugal – Alentejo – Långritter längs Portugals blå kust

 • Alentejo
 • Alentejo
 • Alentejo
 • Alentejo
 • Alentejo
 • Alentejo
 • Alentejo
 • Alentejo
 • Alentejo
 • Alentejo
 • Alentejo

 

I en av landets minst befolkade regioner, Alentejo, med ett milt klimat hela året och ett fantastiskt utbud av mjuka fina ridvägar finner Ni årets stora nyhet i Portugal. Upptäck det orörda landskapet med gröna skogar, karga bergsformationer och gyllene sandstränder tillsammans med Er guide Miguel och hans fina och välridna hästar. Ni kommer att möta lokalbefolkningen i de små byarna längs vägen och uppleva ett Portugal där tiden stått stilla och livet knappt påverkats av turismens intåg. Ritterna går genom ett av landets största naturskyddsområden och ett flertal utrotningshotade djur- och fågelarter lever i de obebyggda markerna. 275 dagar av solsken per år, svalkande vindar sommartid och varma fläktar under vintermånaderna gör Alentejo till en utmärkt destination för ridresor under hela året.

Inkvartering & Måltider

Kustritten och Delfinritten erbjuder högklassig inkvartering i renoverade, privat inredda boenden i historiska gamla hus som varit adligas vackra hem. Låt dig charmas av personalen och atmosfären och beundra antikviteterna.
Delfinritten och Flasknosritten har samma ridprogram och upplägg men Flasknosritten är framtagen för Er som inte vill betala fullt så mycket för boendet men fortfarande uppleva samma storslagna resa! Det erbjuder något enklare, men bekväm inkvartering i renoverade hus från 1800-talet samt små pensionat längs vägen. Vackra, tillgängliga omgivningar och tillmötesgående personal är kännetecknande för alla ritterna och de områden Ni rider igenom.
Alla måltider ingår. Drycker betalas på plats.

Hästar & Ridning

Ni rider på mycket vackra, välskötta, välridna och trevliga lusitanos eller lusitanokorsningar som är mycket van vid terrängen. Samtliga program innehåller 6 dagars ridning med mellan 5-7 timmars ridning per dag eller något mindre om det är en grupp mycket goda ryttare som vill rida fortare. Min 5 – Max 10 ryttare i gruppen. Tempot är relativt högt och passar ryttare med god ridvana och bra kondition.

Flyg & Transfer

Ni flyger till Lissabon. Transfer ingår. Ni landar på Lissabons flygplats och blir därifrån transporterad till anläggningen. Transfern avgår från flygplatsen kl 17.30. Ni körs tillbaka till flygplatsen på morgonen sista dagen, ca 11.00.

Program 2015

(Med reservation för eventuella ändringar)

Högsäsong : 5/7 – 6/9
Lågsäsong : Alla övriga datum.

I resan ingår: Inkvartering 7 nätter, helpension, ridning och transfer.

Om gruppen blir mindre än 5 personer så tillkommer pristillägg. Hör med oss om pris.

DELFIN & – FLASKNOSRITTEN  7 nätter
Samma ridväg med ett lite lyxigare boende på Delfinritten. Underbara och mycket uppskattade ritter där möjlighet ofta ges att se delfiner leka i vågorna utmed de långa, fina sandstränderna. Även dessa ritter inkluderar mycket fin landsbygd och härlig, mjuk ridterräng.
Ridtid: 5 – 7 tim per dag
Antal deltagare: 5 – 10 personer

Pdf-fil:  Program Delfin & Flasknosritten »

ALENTEJOKUSTRITTEN  7 nätter
Ni rider långa sträckor längs kusten, en del barbacka på stranden. Ni galopperar genom eucalyptus och pinjeskogar, rider i bergen och simmar i det öppna, härligt blå havet. För Er som är intresserade av kulturella attraktioner finns det imponerande slott och ruiner att beskåda på vägen. En högklassig långritt för den kräsne!
Ridtid: 5 – 7 tim per dag
Antal deltagare: 5 – 10 personer
Finns ej i högsäsong!

Pdf-fil:  Program Alentejokustritten »

LUSITANORITTEN  7 nätter
Är ett program som och anses vara en av de bästa ritterna i Europa.
Detta kanske tilltalar den som är intresserad av uppfödning lite extra då besök görs på stuterier. Men främst är det den sagolika naturen i Alentejo som tilltalar. Här är det hög klass på allt. Något för den kräsne!
Ridtid: 5 – 7 tim per dag
Antal deltagare: 5 – 10 personer
Finns ej i högsäsong!

Obs! Ändrad inkvartering dag 6. Boendet är på Monte dos Aroeirais istället för på Monte do Padrão.
Pdf-fil:  Portugal Alentejo Lusitanoritten »

 

Resekommentarer

Allt var jättebra! Transfern fungerade utmärkt, alla tider överhuvudtaget var “el punto”. Hotellena motsvarade det som lovats, maten var bra ibland extra läcker, ett extra plus till luncherna som gjordes av Lisebeth (teamets allt i allo), från en liten kolgrill hämtade hon i rask takt det ena fatet efter det andra med grillad fisk eller kött, massor med sallad, ost och oliver fanns redan framdukat när vi kom, samt bindplats för hästarna var också uppspänt + att hon rattade den stora minibussen med släp upp och ner på bergsvägar, kan ej fatta hur denna lilla tjej hann och orkade med allt, hon är en verklig “skatt”. Guiden var mycket trevlig och tog bra hand om oss, frågade med jämna mellanrum om allt var OK. Vi var en bra grupp. Och sedan den viktigaste, hästarna; underbara, välskötta och vänliga mot varandra, inget gnabb. Hade önskat mig en lyhörd och bekväm häst och det fick jag, han var ej bland de snabbaste i galopperna men han hade väldigt bra karaktär, en helt ljuvlig “kille” på 11 år. Gillade honom skarpt. Hörde ingen klaga över sin häst.
Naturen var ju helt underbar med sina korkeksskogar och olivlundar, grönt och skönt. Betyg på hela resan = 10. Reser gärna med Er igen.
Monica Linström, april 2011

Det ble en fantastisk tur til Portugal, alt var bra – både med hestene, ridningen, lunsjer, overnatting, middager og med guiden Miguel. Er vant til at guidene på turene legger seg ned for siesta i lunsjen, men Miguel var like våken og engasjert ved lunsj som ellers. Alltid tidsnok ved avtaler og kom før tiden når hentet oss i Lisboa.
Ingunn Julseth Kvamme x 12, september 2010

Hej alla ridkollegor! Jag vill skriva om min underbara resa till Alentejo i södra Portugal:
Efter ett ganska hektiskt år var jag i stort behov av lugn och ro och tid för mig själv. Alentejos fantastiska vidder av kullar och dalar fyllda med korkekar och eucalyptusträd gjorde underbart gott för själen! Just som man skrittande slappnat av även i tanken var det dags för en fartfylld och lååång galopp. Lusitanohästarna kändes trygga och vana vid terrängen men ändå pigga och framåt! Min underbara, snabba häst Santos kämpade ändå för att hänga med Rainer som ständigt höll täten! Väl framme vid lunchstoppet fick hästarna pusta ut, äta och visiteras. Själva njöt vi av grillad fisk, ost, vin, oliver, sallad och bröd under en av de stora korkekarna. Det kändes som om man hade kommit till paradiset! Vårt boende under turen bestod av charmiga “Pousadas”, små, personliga gästgiverier där det serverades trerättersmiddagar samt goda lokala viner därtill. Portugiserna är mycket förtjusta i sötsaker så vi fick alltid se till att lämna lite plats åt det dignande dessertbordet!
Under ritten fick vi även smaka på naturens godis såsom färska fikon och underbart goda björnbär. Kvällarna avnjöts ute på terassen där dagens fadäser avlöste varandra med många skratt!
En av dagarna sittandes i mina egna tankar fick jag en skön känsla av att veta vad jag vill ägna resten av mitt liv åt! Att få uppleva världen och komma så nära naturen tillsammans med hästar är helt fantastiskt! Tack Stellan som jag mig chansen att komma iväg! När går nästa resa? =)
Louise Sjösten, September 2007

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*